Tgrt Haber
25 Ekim 2018 13:04

Çukur'un İdris Koçavalı'sı Ercan Kesal için 'CHP'den aday olacak' mı (Çukur'un İdris Koçavalı'sı Ercan Kesal kimdir, nereli?)

CHP'de İstanbul Beyoğlu Belediyesi için Çukur dizisinde İdris Koçavalı'ya hayat veren Ercan Kesal'ın adı geçiyor.

Çukur'un İdris Koçavalı'sı Ercan Kesal için 'CHP'den aday olacak' mı (Çukur'un İdris Koçavalı'sı Ercan Kesal kimdir, nereli?)
çukur,idris

CHP'nin 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Beyoğlu Belediyesi için Çukur dizisinde İdris Koçavalı'ya hayat veren Ercan Kesal'ı düşündüğünü konuşuluyor.

Candaş Tolga Işık, "AK Parti İstanbul'da Kürtlerden de oy olacak aday arıyor" başlığıyla yayımlanan yazısında "Bir önceki yerel seçimde Aylin Kotil'i aday gösteren CHP, Beyoğlu'nu son anda kaybetmişti" hatırlatmasında bulundu.

''MEVCUT BAŞKAN'IN ADAY OLMASI ZOR''

"Üç dönem açıklaması sonrası mevcut Başkan Ahmet Misbah Demircan'ın aday olması zor görünüyor" diyen Işık, şöyle devam etti:

''EN ÇOK İSTENEN ADAY SANATÇI ERCAN KESAL''

''Hal böyle olunca CHP Beyoğlu'na ekstra önem veriyor. Birçok isim var havuzda ancak en çok istenen aday sanatçı Ercan Kesal. Kesal, çok sevilen, çok düzgün yaşayan, çok değerli bir isim. Umarım aday olur.''

Kesal, başrollerine Aras Bulut İynemli ve Dilan Deniz Çiçek ile birlikte başrolü paylaştığı Çukur dizisinde İdris Koçavalı karakterine hayat veriyor.

ÇUKUR'UN İDRİS KOÇOVALI'SI ERCAN KESAL KİMDİR?

Çukur’un İdris Koçovalı’sı Ercan Kesal, 1959 tarihinde Nevşehir'in Avanos ilçesinde hayata gözlerini açmıştır. Üniversite eğitimini 1984 tarihinde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden tamamlayarak mezun olmuştur. Eğitimi bitirmesinin ardından bir dönem Keskin Devlet Hastanesi'nde çalıştı. Bunun yanı sıra Bala ve köylerinde sağlık ocağı hekimliği unvanıyla görevini icra eden Ercan Kesal, ilerleyen dönemlerde özel sektörde çalışma hayatını sürdürmüştür. Kamera karşısına geçerek oyunculuk kariyerine ilk kez Nuri Bilge Ceylan'ın Uzak isimli sinema filminde rol alarak atılan usta oyuncu Ercan Kesal, master eğitimini 2004 ve 2006 yılları arasında İTİCÜ Sosyal Bilimler Entitüsü Uygulamalı Psikoloji alanında tamamlamıştır.  2010 tarihi itibariyle Bir Zamanlar Anadolu'da adlı sinema filminde Ebru ve Nuri Bilge Ceylan’la beraber kaleme aldığı senaryo; 2011 tarihinde Asia Pacific Screen Ödülleri'nde “En İyi Senaryo” dalında ödüle aday gösterildi.

Bir dönem Star TV ekranlarında seyirci karşısına geçen Fazilet Hanım ve Kızları adlı dizi projesinde Fazilet rolünü üstlenen Nazan Kesal'la evli olan Ercan Kesal'ın Poyraz adında bir erkek çocuğa sahiptir. Ulusal ve uluslararası festivallerde oyuncu ve senarist olarak pek çok ödüle layık görülen Ercan Kesal, şu anki dönemde 1990 tarihinde kurduğu Özel Okmeydanı Hastanesi’nde Yönetim Kurulu Başkanlığı bölümünde görevini ifa etmektedir. Ercan Kesal; senaryosunu Gökhan Horzum'un kaleme aldığı ve yönetmen koltuğunda ise Sinan Öztürk'ün oturduğu Show TV ekranlarında her pazartesi akşamı yayınlanan Çukur isimli dizi projesinde İdris Koçovalı karakterini canlandırmaktadır. 1.75 metre boya sahip ve 59 kilo olan Ercan Kesal, 1984 ve 1990 tarihleri arasında Ankara’da hekimlik görevinde bulunmuştur. Nuri Bilge Ceylan'ın Üç Maymun ve Bir Zamanlar Anadolu'da isimli sinema projelerinde senarist ve oyuncu olarak sinema dünyasında ilerleyen Ercan Kesal; Vavien, Derin, Saç, Küf, Yozgat Blues, Sen Aydınlatırsın Geceyi, Hükümet Kadın 1 ve Hükümet Kadın 2 ve Ben O Değilim adlı filmlerde oyuncu olarak yer almıştır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...