Tgrt Haber
14 Ocak 2022 22:50

Deli Mi Ne buz tutan göle girdi: Hipotermi tehlikesi geçirdi

Youtube'da 'Deli Mi Ne' kanalıyla büyük bir takipçi kitlesi kazanan Fester Abdü, Van'daki Zernek Baraj Gölü’ne dalış yaptı. Çevresindekilerin uyarına kulak asmayan 'Deli Mi Ne' yarı çıplak buz gibi suya girdi. Kısa süre sonra hızla suyun üstüne çıkan ünlü youtuber soğuk nedeniyle tir tir titredi. Hipotermi tehlikesi geçiren Fester Abdü'nün ciddi bir sağlık sorunu yaşamadığı öğrenildi

Deli Mi Ne buz tutan göle girdi: Hipotermi tehlikesi geçirdi
deli mi ne,fester abdü,van,iklim değişikliği,youtube,fenomen

Antalyalı ünlü fenomen 'Deli Mi Ne' son videosunda adeta sınırları zorladı. Gerçek adı Fester Abdü olan ünlü youtuber, iklim değişikliğine dikkat çekmek için  ölümle burun buruna geldi. Van'daki buz tutan Zernek Baraj Gölü’nde açtığı delikte soğuk suya dalış yapan Abdü, izleyenlerin adeta nefesini kesti. Çevresindekilerin 'seni buzun altında göremeyiz, yapma' uyarısını dinlemeyen 'Deli Mi Ne' dalışı sırasında hipotermi tehlikesi geçirdi.

DELİ Mİ NE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN VAN'A UÇTU

Kamuoyunda ‘Deli Mi Ne’ olarak bilinen ünlü fenomen 28 yaşındaki Fester Abdü, dünyada meydana gelen iklim değişikliğine dikkat çekme adına tehlike bir işe kalkıştı. Van’a giden eski milli kanocu Abdü, soğuk hava nedeniyle buz tutan Zernek Baraj Gölü'ne dalmak için hazırlıklarını tamamladı. 'Deli Mi Ne' buz üzeri eksi 20 derece, su sıcaklığı ise 2 derece olan gölün 50 cm kalınlığındaki buz kütlesini iki farklı noktada baltayla parçaladı. Abdü, yanındakilerin ‘Seni buzun altında göremeyiz, yapma’ uyarılarınını ise kulak arkası etti.

BUZUL ALTINDA HİPOTERMİ TEHLİKESİ ATLATTI

İlk parçaladığı noktadan suya dalış yapan 'Deli Mi Ne', diğer noktaya paletle yüzerek buz altında yaklaşık 20 metre boyunca ilerledi. Dalış sırasında buz kültesine eliyle dokunarak yüzek Fester Abdü, kırarak açtığı diğer noktadan çıkış yaptı. Dalış sırasında hipotermi tehlikesiyle burun buruna kalan 'Deli Mi Ne' suda kalma süresine kısa tutatak yeniden buz kütlesinin üzerine çıkarak videosunu tamamladı. Ünlü fenomenin nefes kesen o anları su altı kamerası ve drone ile saniye saniye kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...