Tgrt Haber
05 Eylül 2021 17:21

Delta varyantı çocuklarda hastaneye yatma riskini 10 kat artırdı

Amerikalı bilim insanlarının son araştırmasına göre Delta varyantı, çocukların hastaneye yatma riskini 10 kat artırdı.

Delta varyantı çocuklarda hastaneye yatma riskini 10 kat artırdı
covid-19,koronavirüs,aşı,delta varyantı

Türkiye'de yüz yüze eğitim başlarken ABD'de yapılan bir araştırma herkesi tedirgin etti. ABD'li bilim insanlarının yaptığı son araştırmaya göre, Delta varyantı nedeniyle aşısız çocukların hastaneye yatma riski 10 kat arttı. Bilim insanları, ocak ayında hastaneden tedavi gören bin 100 çocuk ile Delta'ya yakalanan 164 çocuğu karşılaştırdı.

Afla'nın etkin olduğu ocak ayında hastaneye yatırılan çocukların yüzde 26'sı yoğun bakımda tedavi gördü. Delta varyantıyla beraber ise bu oran yüzde 23 idi. Fakat burada belirleyici olan aşı... Aşı olmayan çocukların hasteneye yatma riski, aşılanmamış çocuklara oranla 10 kat fazla olarak tespit edildi.

Delta varyantı çocuklarda hastaneye yatma riskini 10 kat artırdı

ABD'de haziran ayının son iki haftasında hastaneye yatırılan 68 çocuğun yüzde 59'unun aşı olmadığı ortaya çıktı. ABD'de ise şimdilerde 12 yaşından itibaren aşılama yapılabiliyor. Bilim insanları, Delta ile mücadelede aşının önemini bir kez daha vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...