Tgrt Haber
29 May 2022 17:36 - Güncelleme : 29 May 2022 17:46

Müslüman olup magazin hayatını bırakmıştı! Fransa'nın en iyi Rap sanatçılarından Diam's sessizliğini Cannes'da bozdu

2010 yılında Müslüman olduktan sonra sahnelere veda eden Diam’s sahne isimli Mélanie Georgiadis, Salam belgeselinin Cannes Film Festivali’nde gösterilmesinin ardından sessizliğini bozdu. Festivale damga vuran Georgiadis’in röportajı bir günde 1 milyon izleyiciye ulaştı. 

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: Le Monde
Müslüman olup magazin hayatını bırakmıştı! Fransa'nın en iyi Rap sanatçılarından Diam's sessizliğini Cannes'da bozdu
cannes,fransa

2010 yılında sahneden ayrılan ve etrafına sessizlik duvarı ören Fransız kültürün en iyi Rapçilerinden Diam’s, Cannes Film Festivali'nde özel gösterimle sunulan ve hayatını anlatan bir belgeselle yeniden ekranlara öndü.

Belgesel, “Rap müzikte kelimelerin işkencelerin gücünü içlerinde taşıdığını keşfeden Paris banliyölerinden bir kızın iyi bilinen hikayesi olarak tanımlandı. 15 yaşında hayatına son vermeye çalışan genç kadının hayatından kara bulutları uzaklaştıracak olan şey müzikal gelgit dalgasıdır.” İfadeleriyle tanımlandı.

İLK ALBÜMÜNDEN 10 YIL SONRA SUSKUNLUĞA BÜRÜNDÜ

1999 yılında "Diam's" olarak tanınan Mélanie Georgiades, ilk albümü Premier Mandat'ı çıkardıktan 10 yıl sonra sahnelere veda etti. Müslüman olan ve tesettüre giren Diam, artık evli bir anne. Gönüllü olarak ortadan kaybolan Georgiades, radikal bir kararla ördüğü sessizlik duvarı ile dahi listelerin ilk sırasında uzun süre yerini korudu.

Müslüman olup magazin hayatını bırakmıştı! Fransa'nın en iyi Rap sanatçılarından Diam's sessizliğini Cannes'da bozdu

Yönetmenliğini Houda Benyamina ve Anne Cissé’nin üstlendiği belgesel, 26 Mayıs Perşembe günü Cannes Film Festivali'nde özel bir gösterimle seyircilere sunuldu.

"BİR DAHA ASLA GAZETECİLERLE KONUŞMA"

2008'de kız arkadaşıyla Mauritius'ta tatilde olan şarkıcı, iç huzurunu bulmak için bir kağıda şunları yazdı: "Bir daha asla gazetecilerle konuşma" 

Uzun zamandır peşini bırakmayan depresyon, psikiyatri hastanelerinde yatışlar, iki kutupluluk teşhisi, bir rock yıldızı olarak yaşadığı ve mutluluk arayışında başarısızlığa uğradığı bu kariyer, bir sığınak olarak inancın keşfi, aile sevgisi, babasıyla barışması, annesiyle suç ortaklığı… Genç kadın, bir rap yıldızı olarak duruşunu sonsuza dek ve dokunaklı bir şekilde değiştiren bir kırılganlıkla, yumuşak bir sesle açılıyor. Ardından belgeselin ikinci bölümüne geçiliyor ve dijital platformlarda her ay bir milyon dinleyici üretmeye devam eden genç kadın, Afrika'da bir yetimhane kurup bunu finanse ediyor.

BİR GÜNDE 1 MİLYON İZLENME

Cannes Film Festivali'ndeki sunumunu ustaca düzenleyen Brut platformu, gösterimden önce Augustin Trapenard ve rapçinin Croisette'in aralarında olduğunu duyurdu. Mélanie-Diam ise Cannes’da yer almadı. Daha sonra yayımlanan bir röportaj, bir günde 1 milyon izlenerek rekor seviyeye ulaştı.

Kaynak: Le Monde
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...