Tgrt Haber
13 Mart 2019 16:40

Didem Soydan'a soruşturma açılmıştı: Takipsizlik kararı verildi

Sosyal medyada Hasan Ocak ile annesinin fotoğrafını paylaşan Didem Soydan, savcılığa şikayet edildi. Model hakkında, örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla soruşturma açıldı. Açılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi

Didem Soydan'a soruşturma açılmıştı: Takipsizlik kararı verildi
didem soydan,

Model Didem Soydan, terör örgütü mensubu Hasan Ocak'ın kaybolması sonrası oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri'ne destek veren bir paylaşım yaptı.

Sosyal medyada Hasan Ocak ile annesinin fotoğrafını paylaşan Didem Soydan; "Bir anne, evladını arıyor. Onlar benim için sevginin, analığın sözlük karşılığı. Gördüğünüz muamele için sizden özür dilerim" diye yazdı.

EMNİYET GÜÇLERİ TESPİT ETTİ

Paylaşımında Cumartesi Anneleri'ni etiketleyen model, "Siz çöp yığınının üzerine düşen çiğ tanelerisiniz" ifadesini kullandı.

Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, modelin bu paylaşımıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Didem Soydan hakkında, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Soruşturmayı tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Didem Soydan hakkında "söylenilen sözlerin propaganda kapsamında değerlendirilemeyeceği" gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...