Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ocak 2016 18:37

Domuz gribi teşhisi konulan Bülent Ersoy’dan haber var

İki gün önce annesi ve şoförüyle beraber domuz gribi teşhisi konulan ünlü sanatçı Bülent Ersoy’dan iyi haber geldi.

Domuz gribi teşhisi konulan Bülent Ersoy’dan haber var
bülent ersoy, domuz gribi, haber,

Avrupa Özel Şafak Hastanesi Başhekimi Dr. Şahin, domuz gribi nedeniyle tedavisi devam eden ünlü sanatçı Bülent Ersoy’un sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Ersoy’un tedavisini takip eden Dr. Şahin, Ersoy’un şuan çok iyi durumda olduğunu belirterek, “Bülent hanım özellikle grip ve gribe bağlı bir punomoni hastalığı nedeniyle tedavi ve takip amaçlı yatırıldı. Erken teşhis, tedavi ve takip sonucunda şuan çok iyi durumda. Yapılan tedaviye çok iyi cevap verdi. Şuanda durumu çok iyi, en kısa zamanda inşallah hastanemizden taburcu edeceğiz” şeklinde konuştu.

"ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ"
Domuz gribinin, organ yetmezliğine kadar etkileri olabileceğine dikkat çeken Şahin “İnfaze enfeksiyonu dediğim zaman bunun içine domuz gribi de girer, kuş gribi de girer, her türlü mevsimler grip girer. Ama tabii domuz gribi daha süratli bir şekilde akciğerlere inerek solunum yetmezliği ve zatüreeyle seyrettiği için daha önemli. Kuş gribi de öyle. Biz her zaman için ilk başta domuz gribini düşünüyoruz. Çünkü düşünmek çok çok daha önemli, düşündüğünüz taktirde erken tedavi yapabiliyorsunuz, erken teşhis edebiliyorsunuz. Ama başta bakteriyel bir enfeksiyon olarak düşünürek antibiyotiklerle ya başka şekilde tedavilerle geçiştirirseniz, işte o değerli vakit dediğimiz, tedavi ve teşhisteki değerli zamanı harcayarak hastalığın daha ağır bir şekilde dönüşmesine, yoğun bakımlık olmasına, organ yetmezliklerine kadar giden bir sürece neden olmuş oluyorsunuz. Bunun için domuz gribini de muhakkak ilk planda düşünerek hemen bir tedavi için gerekenlerin yapılması gerekir. Bu hastalığın hafif atlatılmasıyla çok alakalıdır” dedi.

Şahin, “Bülent hanımın morali çok güzel, gayet iyi. Zaten tedaviye olumlu cevap verdiği için morali de çok düzeldi” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...