Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Kasım 2021 11:11

Ünlü yatırımcı Mark Mobius'tan Türkler ekonomisine övgü: Ne olursa olsun ayakta kalırlar

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, Türkiye'de son dönemde ekonomide yaşanan iniş çıkışları değerlendirdi. Yıllardır Türkiye'de yatırım yaptığının altını çizen Mobius, "Türkler ne olursa olsun ayakta kalır. Şirketler TL cinsinden para kaybetse bile dolar cinsinden kazanıyorlar" dedi.

Ünlü yatırımcı Mark Mobius'tan Türkler ekonomisine övgü: Ne olursa olsun ayakta kalırlar
mark mobius,ekonomi,türkiye,yatırım

Duayen yatırımcı Mark Mobius, Türkiye'deki ekonomik durumu değerlendirdiği röportajında, Türklerin zor koşullarda ayakta kalabildiğini belirterek yıllardır ülkemizde yatırım yaptığını açıkladı. Yatırımlara devam edeceği mesajını veren Mobius, enflasyon ortamından kripto paralara kadar birçok konuya değinirken sanal paraların ortaya çıkışını da ABD'de para arzındaki artışa bağladı. 

"AYAKTA KALMAYI BAŞARABİLİYORLAR"

Dubai'de Bloomberg'e özel söyleşisinde, enflasyon ortamından kripto paralara, gelişen ülkelerden Türkiye'ye birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. Yıllardır Türkiye'ye yatırım yaptığını belirten Mobius, Türklerin zor koşullarda ayakta kalmayı başarabildiğini söyledi.

Ünlü yatırımcı Mark Mobius'tan Türkler ekonomisine övgü: Ne olursa olsun ayakta kalırlar
Ünlü yatırımcı verdiği söyleşide Türklerin daha önce büyük zorluklarla mücadele ettiğine değindi.

"ENFLASYON ÇIKARKEN FAİZLERİ ARTIRMAK İYİ FİKİR DEĞİL"

Mobius röportajda enflasyon probleminin büyük bölümünü merkez bankalarının belirlediğini söyledi. Mobius, "Enflasyon yukarı çıktığında faizleri artırmak iyi bir fikir değil" diye ekledi.

"İNSANLARIN RİSKE ATACAK ÇOK PARASI VAR"

Mobius'un röportajında öne çıkan ifadeler şunlar oldu:

"ABD'deki para arzı sadece son bir yılda yüzde 30'dan fazla arttı. İnsanların riske atacak çok parası var, kripto paralar bu şekilde ortaya çıktı."

Ünlü yatırımcı Mark Mobius'tan Türkler ekonomisine övgü: Ne olursa olsun ayakta kalırlar
Türkiye'de yatırımlarını devam ettireceği sinyallerini veren Mobius, şirketlerin sayılarının yanı sıra yönetimine de baktıklarını belirtti.

"HER GÜN ALIM-SATIM YAPMAMAK DAHA İYİ"

"Ayı piyasaları genellikle kısa süreli olur. Para biriminin değerini düşünecek olursak hisse yatırımı yapmak daha iyi. İyimser olmak her zaman daha iyidir, her gün alım-satım yapmamak daha iyidir. S&P 500'ün çoğu, paralarının çoğunu gelişen piyasalardan kazanıyor."

"TÜRKLER NE OLURSA OLSUN AYAKTA KALIR"

"Yıllardır Türkiye'ye yatırım yapıyorum, Türkler ne olursa olsun ayakta kalır. Türk şirketler TL değer kaybetse bile dolar cinsinden para kazanabiliyor. Sayıların yanı sıra her zaman şirketin kendi yönetimine de bakıyoruz"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...