Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Haziran 2014 20:16

Engin Günaydın, 'Gerekirse uyuşturucu tedavisine hazırım'

Engin Günaydın, "Hiç kimseye uyuşturucu temin etmedim. Çok stresli bir mesleğim var, bazen uyumak için kullanıyorum. Bu olaydan sonra, uyuşturucu kullanmayı bıraktım. Gerekirse tedavi olmaya hazırım" dedi.

Engin Günaydın, 'Gerekirse uyuşturucu tedavisine hazırım'
engin günaydın, uyuşturucu, tedavi,

 Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Rıza Kocaoğlu, Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in de aralarında bulunduğu 53 kişinin, "uyuşturucu ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 2 ila 38 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine yarın devam edilecek.  İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmada savunma yapan tutuklu sanıklar, suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, uyuşturucu satmadıklarını savundu.  Tutuklu sanıklardan Abdurrezzak Çil, balıkçılık yaptığını ve kendi halinde biri olduğunu anlatarak, telefon konuşmalarında geçen "kaç kasa ayarlayalım" ifadesindeki kastının "balık" olduğunu ileri sürdü.  Tutuklu sanıklardan Zeki Yalçın, evinde çıkan hassas teraziyle ilgili, "Mutfakta, pasta, börek yaparken kullanıyordum" ifadesini kullanırken, tutuklu sanık Ahmet Sağlam da oyuncular Engin Günaydın ve Gökçe Özyol'a uyuşturucu temin ettiğini dile getirdi. Kullandığı arabanın şirket aracı olduğunu ancak oyuncu Hakan Yılmaz'ın da bu aracı kullandığını söyleyen Sağlam, "Hakan Yılmaz'ın o arabada uyuşturucu taşıdığımdan haberi yoktu" dedi.
"Bazen uyumak için kullanıyorum"
Duruşmada savunması alınan tutuksuz sanıklardan oyuncu Engin Günaydın ise stresli bir işi olduğu için uyuşturucu kullandığını, kimseye temin etmediğini ve uyuşturucu kullanmayı bıraktığını öne sürerek, "Gerekirse tedavi olmaya hazırım" ifadesini kullandı. İddianamedeki suçlamaları kabul etmediğini aktaran Günaydın, şunları söyledi:  "Ben hiç kimseye uyuşturucu temin etmedim. Günde 18 saat çalışıyorum. Çok stresli bir mesleğim olduğundan, bazen uyumak için kullanıyorum. Daha çok esrar kullanıyorum." Sanıklardan Ahmet Sağlam'ın setlerde çok tanınan birisi olduğunu ve onu setlerden tanıdığını bildiren Günaydın, "Hakan Yılmaz ile Avrupa Yakası disizinde beraber çalıştık, oradan tanıyorum. Sarp Apak, Ersin Korkut ve İlker Aksum'a uyuşturucu temin ettiğim iddiasını kabul etmiyorum. Hepsinin kendi bağlantıları var. Kendi alışverişlerini kendileri yapıyor. Ben neden temin edeyim?" diye konuştu.
"Ortalıkta içmem"
Engin Günaydın, uyuşturucuyu ortalıkta içmeyi sevmediğini ve kendi başına kullandığını iddia ederek, "Ahmet Sağlam bana birkaç defa uyuşturucu madde vermişti. Ben fazla uyuşturucu madde kullanan biri değilim" dedi.  Mahkeme heyetinin sanıklardan oyuncu İlker Aksum'la yaptığı bir telefon konuşmasının kaydını okuduğu Günaydın, iddianamede konuşmanın tamamının yer almamasını eleştirerek, "Bizim magazincilere sinirlendiğimiz şey şudur; ropörtaj yapar, konuşursun, aradan birşey çekip haber yaparlar. İddianamede de konuşmanın bir bölümünü çekip koymuşlar. Onun öncesi de var. Hatta ben İlker'e gereksiz konuştuğu için kızıyorum" diye konuştu.
İmirzalıoğlu yarın savunma yapacak
Günaydın, iddianamede yer alan, " uyuşturucu partisi yaptığı" iddiasına ilişkin ise "Yoğun çalışan bir insanım. Partilere katılacak vaktim yok. Ahmet Sağlam'dan aldığım uyuşturucuyu kimseye vermedim. Bu olaydan sonra,uyuşturucu kullanmayı bıraktım. Gerekirse tedavi olmaya hazırım. Hakan Yılmaz, bana hiçbir zaman uyuşturucu temin etmedi" ifadelerini kullandı.  Günaydın ile tutuklu sanıkların tümünün savunma yaptığı duruşmaya, yarın devam edilmek üzere ara verildi. Yarınki duruşmaya, oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Hakan Yılmaz, Eray Özbal, Rıza Kocaoğlu ve Sarp Apak ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in de aralarında bulunduğu diğer tutuksuz sanıkların katılması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...