Tgrt Haber
26 Ocak 2022 13:54

Fatma Girik’in cenaze programı belli oldu

Yeşilçam’ın usta ismi Fatma Girik koronavirüs nedeniyle gördüğü özel bir hastanede hayatını kaybetti. Cenaze töreni yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenen Girik’in cenaze programı belli oldu.

Fatma Girik’in cenaze programı belli oldu
Fatma Girik,Fatma Girik cenaze programı,

Yeşilçam’ın ‘Dört yapraklı yonca’sından bir yaprak eksildi. Koyu renk saçları, iri mavi gözleri ile canlandırdığı karakter ile milyonların sevgilisi olan Fatma Girik 79 yaşında hayata gözlerini yumdu.  Tedavi gördüğü özel hastanede pazartesi günü Covid-19'a bağlı viral pnömoni (zatürre) tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybeden Fatma Girik'in vefat haberini Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin duyurdu.

KAR NEDENİYLE ERTELENDİ

Fatma Girik’in cenaze töreninin dün düzenleneceği duyurulurken yurdu etkisi altına alan kar yağışı sonrası cenaze töreni ertelendi.

FATMA GİRİK’İN CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Aile yakını Ahmet Hamdi Gürbüz, Fatma Girik için yapılacak cenaze töreni ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Yarın saat 10.00'da Şişli Belediyesi'nde yapılan vedalaşmanın ardından 11.00'da Cemal Reşit Rey Salonu'nda anma töreni yapılacak. Öğle namazının ardından Teşvikiye Camii'nde cenaze törene düzenlenecek. Girik'in cenazesi Bodrum'da hayat arkadaşı Memduh Ün'ün yanına defnedilecek.

ERDOĞAN’DAN TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanatçı Fatma Girik’in vefatı dolayısıyla telefonla aradığı kardeşi Günay Girik’e taziyelerini iletti.

CÜNEYT ARKIN’DAN ACI DOLU VEDA

Cüneyt Arkın, Fatma Girik’in ölümünün ardından konuşmakta zorlu çekerek duygularını paylaştı. Arkın, “İçim yanıyor. Fato diye bağırmak, bağıra bağıra ağlamak istiyorum. O ne kadar yiğit Anadolu kadınıydı. O bir ekmekti, bereketti. Beni sırtımda taşıdın sen. Adam gibiydin sen Fatma. Canım benim nur içinde yat. Dünyanın en güzel gözleri vardı gözlerinde. Deniz maviliğini Fatma Girik’in gözlerinden almıştı. Deniz onun için maviydi.” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...