Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ocak 2022 11:47

Fatma Girik'in vasiyeti ortaya çıktı: Kötü olsa Allah ölümü vermezdi

Yeşilçam'ın ünlü ismi Fatma Girik, tedavi gördüğü hastanede Kovid-19'a bağlı çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti. Daha önce yaptığı konuşmada Tuba Büyüküstün'ü çok beğendiğini beğendiğini ve veliahtı olarak gördüğünü söyleyen Girik'in vasiyeti de ortaya çıktı.

Fatma Girik'in vasiyeti ortaya çıktı: Kötü olsa Allah ölümü vermezdi
fatma girik,vasiyet,veliaht,tuba büyüküstün

Yeşilçam'ın duayen ismi, mavi gözleriyle sinemaseverlerin yüreğini çalan Fatma Girik'in ölümü, tüm sanat camiasını hüzne boğdu. Sabah saatlerinde, İstanbul'da yoğun bakım ünitesinde Kovid-19'a bağlı zatürre tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü oyuncunun çoklu organ yetmezliğinden öldüğü öğrenildi. 79 yaşındaki usta ismin daha önce verdiği vasiyeti de yeniden gündeme geldi.

Fatma Girik'in vasiyeti ortaya çıktı: Kötü olsa Allah ölümü vermezdi
12 Aralık 1942 tarihinde İstanbul'da doğan Fatma Girik Cağaloğlu Kız Lisesini bitirdi.

"BİZ GİDECEĞİZ Kİ YENİLERİ GELSİN"

Daha önce verdiği röportajda, ölümünün ardından büyük bir tören istemediğini ifade eden Fatma Girik'in bu konu hakkındaki sözleri, duyanları hüzne boğdu. "Neticede robot değilim bir canlıyım; bir gün elbet ölümü tadacağım. Memduh’a (Memduh Ün) kavuşacağım. Ölüm kötü bir şey değil. Kötü olsa Allah ölümü vermezdi. Biz gideceğiz ki ardımızdan yenileri gelsin" diyen Fatma Girik, ölümünden sonra nasıl bir cenaze töreni istediğini de söylemişti.

"SESSİZ SEDASIZ ÇEKİP GİTMEK İSTİYORUM"

Girik açıklamasında “Öldüğümde öyle büyük bir uğurlama ya da tören istemiyorum. Gülriz Sururi gibi sessiz sedasız çekip gitmek istiyorum” ifadesini kullanmıştı.

Fatma Girik'in vasiyeti ortaya çıktı: Kötü olsa Allah ölümü vermezdi
1957 yılında ilk baş rolü olan film, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri'nin yaptığı Leke'ydi. 

"ONU KENDİME ÇOK BENZETİYORUM"

Fatma Girik verdiği son röportajlardan birinde veliahtını da açıklamıştı. Kendisinin veliahtı olarak Tuba Büyüküstün’ü gördüğünü söyleyen ünlü oyuncu, “Müthiş bir kız. Onu kendime de çok benzetiyorum. Dilerim bahtı hep açık olur. Ben bütün gençleri çok seviyorum. Güzel işler yapsınlar istiyorum. Biz yoklukta neler yaptık neler” şeklinde konuşmuştu.

Fatma Girik'in vasiyeti ortaya çıktı: Kötü olsa Allah ölümü vermezdi
180'den fazla filmde rol alan ve ileriki yıllarında siyasete de atılan Fatma Girik, Sosyaldemokrat Halkçı Partiden 1989-1994 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı yaptı. 

"HER BİRİ YILDIZ OLABİLİR AMA..."

Usta oyuncu Fatma Girik açıklamasında genç oyunculara verdiği tavsiyelerde ise şu ifadeleri kullanmıştı:

"Onlar büyük tekniklerin olduğu devirde yaşıyorlar. Bunun kıymetini bilsinler ve yollarından dönmesinler. Her biri yıldız olabilir ama ‘Ben oldum’ havasına girmesinler. Yıldızlar da kayıyor, durmuyor yerinde. Bir sinema filmi ya da dizi ile parlarsın, bir bakmışsın sokakta yürüsen tanıyan yok. O nedenle sinema yolunda mücadele etsinler. Çok çalışsınlar."

CENAZE TÖRENİ

Girik için yarın saat 10.00'da Şişli Belediyesi'nde belediye çalışanlarının katılacağı anma töreni düzenlenecek. Girik için ikinci tören ise saat 11.00'de Cemal Reşit Rey'de yapılacak. Fatma Girik'in cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Bodrum'a gönderilecek.

ÜNLÜLERİN TAZİYE MESAJLARI

FİLİZ AKIN

"Şimdi daha haberin şokundayım. Herhalde yanlış duydum diyorum. Olmuyor. Telefonlar çalıyor, mesajlar geliyor. Ah benim dobra arkadaşım. Daha yeni Instagram sayfası açtı diye paylaşmıştık. Bunları gözlerimden yaşlar akarken yazıyorum. Ben şimdi kime 'Menekşe Gözlüm' diyeceğim."

EDİZ HUN

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Türk sinemasının jönü Ediz Hun, Girik'in fotoğrafını paylaşarak üzüntüsünü dile getirdi.

AHU TUĞBA

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ahu Tuğba, "Türk sineması dev bir ustayı kaybetti. Mekanın cennet olsun" notu yayınladı.

SEREN SERENGİL

Seren Serengil de babasıyla Fatma Girik'in olduğu bir filmden fotoğraf paylaşarak "Fatma ablam daha geçen hafta konuştuk yanına gelecektim yetişemedim çok üzgünüm. Babamın en sevdiği dostlarındandın iyi bakın kendinize birbirinize mekanınız cennet olsun" dedi.

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...