Tgrt Haber
20 Ocak 2014 10:21

Genelkurmay'dan mayın açıklaması

Genelkurmay, 1. ve 2. Dünya Savaşı'ndan kaldığı tespit edilen 20 mayının çevreye ve deniz canlılarına en az zarar verecek şekilde imha edildiğini bildirdi.

Genelkurmay'dan mayın açıklaması
Genelkurmay'dan mayın açıklaması, genelkurmay'dan açıklama, tsk'dan açıklama, mayın açıklaması,

Genelkurmay Başkanlığı, çevre denizlerdeki 1. ve 2. Dünya Savaşı'ndan kaldığı tespit edilen mayınların imhasına devam edildiğini belirterek, Kuzey ve Orta Ege'de 30 Kasım-01 Aralık 2013 ve 13-15 Ocak 2014 tarihlerinde 20 mayının çevreye ve deniz canlılarına en az zarar verecek şekilde imha edilerek zararsız hale getirildiğini bildirdi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki "Türk Silahlı Kuvvetlerinden haberler" başlıklı bölümde çeşitli faaliyetler ve ziyaretlere ilişkin bilgiler yer aldı. Açıklamaya göre, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan talebe istinaden, Fethiye Devlet Hastanesindeki bir donörden alınan "Akciğer Grefti"nin, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından görevlendirilen CN-235 CASA uçağı ile 15 Ocak 2014 tarihinde İstanbul'a nakledildi.
Ayrıca, Antakya Devlet Hastanesindeki bir donörden alınan "Karaciğer Grefti" nin ise Hava Kuvvetleri Komutanlığından görevlendirilen CN-235 CASA uçağı ile aynı tarihte Erzurum'a gönderildi.
Öte yandan, 23 Aralık 2013 tarihinde, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Etimesgut Şubesi Başkanı Gazi Aydoğdu Yaşar ile Gazi Ender Dağcı, Gazi Ahmet İke, Gazi Yener Döşkaya ve Gazi İsmail Okka, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral İlhan Talu'yu makamında ziyaret etti. 30 Aralık 2013 tarihinde de 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Talu ve eşi, Şehit Piyade Uzman Çavuş Salih Akyürek'in ailesine ziyarette bulundu. 31 Aralık 2013 tarihinde ise 4. Kolordu Komutanlığı personeli, Şehit Jandarma Teğmen Ercüment Köse'nin anne ve babasını, Şehit U/H Teknisyen Kıdemli Üstçavuş Oğuz Akın'ın eşini, Şehit Jandarma Kıdemli Üstçavuş Yasin Saraç'ın anne ve babasını ziyaret etti. Kosova'da NATO Harekatı kapsamında faaliyetlerini yürütmekte olan Kosova Barış Gücü'nün (KFOR) Müşterek Bölgesel Birlik Komutanlıklarının yeniden teşkilatlanma faaliyetleri 13 Ocak 2014 tarihinde tamamlandı. Devir teslim töreni ile KFOR Komutanı İtalyan Tümgeneral Salvatore Farina tarafından lağvedilen Doğu Müşterek Bölgesel Birlik Komutanlığına ait NATO bayrağı Güney Müşterek Bölgesel Birlik Komutanı Kurmay Albay Zorlu Topaloğlu'na teslim edildi. Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı Sivil Asker İş Birliği faaliyetleri kapsamında Kosova genelinde toplam 9 merkezde "Türkçe, Arnavutça, İngilizce Dil Kursları ile Meslek Edindirme Kursları" açıldı. Kurslar kapsamında, 206 öğrenci ve kursiyere Türkçe dil kursu, 177 öğrenciye İngilizce ve Almanca dil kursları verildi. Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığında görevli doktor, hemşire ve bayan personelin katılımı ile 7 Ocak 2014 tarihinde Medikal Kosova Sivil Toplum Örgütü'ne ziyaret gerçekleştirildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca çevre denizlerde 1. ve 2. Dünya Savaşı'ndan kaldığı tespit edilen mayınların imhasına modern Mayın Avlama Gemileri ile devam edildi.  Mayın Filosu Komutanlığı bağlısı 6Mayın Avlama Gemisinin iştiraki ile Kuzey ve Orta Ege'de 30 Kasım-01 Aralık 2013 ve 13-15 Ocak 2014 tarihlerinde 20 mayın çevreye ve deniz canlılarına en az zarar verecek şekilde imha edilerek zararsız hale getirildi. Ayrıca, 3. Piyade Tümen Komutanı ve 7. Hudut Alay Komutanı tarafından Dağlıca İlköğretim Okulu'na 15 Ocak 2014'te ziyarette bulunularak, öğrencilere karne hediyesi olarak giyim ve kırtasiye malzemesi hediye edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...