Tgrt Haber
10 Aralık 2021 13:29

HeForShe ne demek? HeForShe Türkiye sözcüsü Kerem Bürsin kimdir?

Kerem Bürsin HeForShe Türkiye’nin ilk sözcüsü oldu. Başarılı oyuncunun iş birliği ardından akıllara ''HeForShe nedir? HeForShe hareketi ne işe yarar? Kerem Bürsin kimdir, kaç yaşında?'' soruları geldi.

HeForShe ne demek? HeForShe Türkiye sözcüsü Kerem Bürsin kimdir?
kerem bürsin,,heforshe,,birleşmiş milletler,

Oyuncu Kerem Bürsin geçtiğimiz haftalarda HeForShe hareketine destek vererek sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bürsin ''Artık cinsiyetçi şakalara gülmüyorum ve tepki gösteriyorum" ifadelerine yer verdiği mesajını paylaştı. Son olarak Sen Çal Kapımı dizisi ile okullar kazınan Kerem Bürsin toplumsal cinsiyet eşitliği için başlatılan HeForShe hareketine destek vererek hayranlarının takdirini topladı. İşte HeForShe Türkiye Kerem Bürsin işbirliği ile ilgili bilemniz gerekenler. 

HEFORSHE NEDİR? 

Kerem Bürsin HeForShe hareketi ile ''HeForShe hareketi nedir?'' soruları gündeme geldi. HeForShe Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi tarafından 2014'te, cinsiyet eşitliğinin yaygın hâle getirilmesi için başlatılan dayanışma hareketidir. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini sosyo-ekonomik ve politik bir sorun olarak tanımlanması fikrinden doğmuştur. HeForShe hareketinin amacı erkeklerin ve erkek çocuklarının toplumlarda yaygın durumdaki eşitsizliğin nedeni ve egemen kültürünün etkisinin farkına vararak cinsiyet eşitliği hakkında bilgilendirmesine dayanır. Hareketin logosunda kadın ve erkek sembolleri yan yanadır ve bu kadın ve erkek birliğini temsil eder. Dayanışma Eylül 2020 itibarıyla 3,3 milyon taahhüte ulaştı. 

HeForShe hareketine Türkiye’den Koç Holding, Fenerbahçe SK, Valencia CF, Danone Uluslar Kupası ve BNP Paribas Open gibi kulüp ve organizyonalr destek veriyor. Son olarak HeForShe Türkiye’nin ilk sözcüsü Kerem Bürsin oldu. 

HeForShe ne demek? HeForShe Türkiye sözcüsü Kerem Bürsin kimdir?

KEREM BÜRSİN HEFORSHE SÖZCÜSÜ OLDU! 

Kerem Bürsin Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi tarafından kurulan HeForShe hareketinin ilk Türkiye temsilcisi oldu. 10 Aralık Cuma günü yapılan canlı yayın bağlantısında Kerem Bürsin ‘’Erkekler olarak toplumsal cinsiyet eşitliğine giden yolda kadınlarla birlikte yürümeliyiz. ‘Sen erkekesin ağlama2 Sen kadınsın çalışma’ gibi cinsiyetçi yargılardan kurtulmalıyız. Bunu başaramadığımız sürece eşit ve adil bir toplumdan söz edemeyiz’’ sözlerine yer verdi. 

KEREM BÜRSİN KİMDİR? 

Kerem Bürsin 4 Haziran 1987 yılında dünyaya geldi. Üniversite eğitimini Emerson College Boston’da pazarlama iletişimi bölümünde aldı. Üniversite döneminde tiyatro ve oyunculuk eğitimi aldı. Güneşi Beklerken gençlik dizisiyle Türkiye’deki oyunculuk kariyerine başlayan Kerem Bürsin, Çağan Irmak filmi Unutursam Fısılda'da müzisyen Erhan'ı canlandırdı. Şeref Meselesi dizisinde "Yiğit Kılıç" karakterini oynadı.  Kerem Bürsin pek çok dizi ve filmde yer alarak büyük bir hayran kitlesine sahip oldu. 

Kerem Bürsin dizileri: 

  • Güneşi Beklerken - Kerem Sayer
  • Ulan İstanbul - Yiğit Kılıç
  • Şeref Meselesi - Yiğit Kılıç
  • Bu Şehir Arkandan Gelecek - Ali Smith 
  • Muhteşem İkili - Mustafa Kerim
  • Sen Çal Kapımı - Serkan Bolat 
  • Yaşamayanlar - Dmitry
  • Aynen Aynen - Deniz 

Kerem Bürsin oyunculuk dışında birçok reklam filminde ve kampanyada yer aldı. Son olarak HeForShe Türkiye sözcüsü oldu. Ünlü oyuncu son zamanlarda dizi partneri Hande Erçel ile anılıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...