Tgrt Haber
25 Aralık 2021 09:32

Hülya Koçyiğit'ten Engin Altan Düzyatan'a övgüler: Damadım dört dörtlük bir oyuncu

Yeşilçam'a damga vuran efsane isimlerden Hülya Koçyiğit, Türk sineması ve oyuncular hakkında değerlendirmelerde bulundu. Engin Altan Düzyatan'ın sorulması üzerine damadından memnun olduğunu belirten Koçyiğit, "Dört dörtlük bir oyuncu. Çok güçlü bir oyunculuğu var. İnsanı etkileyen muhteşem güzel bir sesi var." dedi.

Hülya Koçyiğit'ten Engin Altan Düzyatan'a övgüler: Damadım dört dörtlük bir oyuncu
hülya koçyiğit,,engin altan düzyatan,,sinema,,yeşilçam,

Yeşilçam filmlerinin efsane oyuncusu, Susuz Yaz, Gelin, Derman, Kurbağalar gibi yapımlarla hafızalara kazınan Hülya Koçyiğit, Türk sinemasının her geçen gün yol kat ederek daha iyiye gittiğini söyledi. Damadı Engin Altan Düzyatan hakkında da yorum yapan Koçyiğit, ünlü oyuncunun kendini kanıtlamış olduğunu belirterek aile içindeki durumunu ele aldı.

"DÜNE NAZARAN DAHA PROFESYONEL"

Türk sinemasının 4 yapraklı yoncasından biri olan Hülya Koçyiğit, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan dijital, video ve ses içerikli dergisi “Samsun E-Dergi” ye verdiği röportajda Türk sinemasına övgüler yağdırdı. Türk sinemasının dünü, bugünü ve yarını ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Koçyiğit, ayrıca damadı Engin Altan Düzyatan’ın oyunculuğu ile ilgili beğenisi anlattı.

Hülya Koçyiğit'ten Engin Altan Düzyatan'a övgüler: Damadım dört dörtlük bir oyuncu

Türk sinemasının günümüzdeki durumu ile ilgili konuşan Hülya Koçyiğit, “Günümüz Türk sineması düne nazaran çok daha profesyonel, çok daha teknolojiden yararlanabilen, çok daha sponsor desteğini yanına alabilen, dünyaya açılma çabası, gayreti ve girişimi içinde olan her geçen gün de giderek daha da iyi olan bir sinema. Ben genç sinemacıların gayretlerini takdir ediyorum ve Türk sinemasının gerçekten hak ettiği yeri aldığına, alacağına inanıyorum” diye konuştu.

"ESKİ OYUNCULARDAN BİR TEK EROL TAŞ'I AYIRABİLİRİM"

Türk sinemasında kendi dönemde beğendiği aktörlerle ilgili bir soru üzerine Koçyiğit, ayrım yapamayacağını, hepsini beğendiğini, her birinin birbirinden değerli iş arkadaşları olduğunu söyleyerek, “Ama bir tek belki Erol Taş’ı ayırabilirim içlerinden. Çünkü ‘Erol ağabey’ dediğim gerçekten mert, yürekli, çocuk kadar saf, dürüst ve bana her zaman kol kanat germiş bir kişiydi. Herkes onu rollerinin etkisiyle kötü adam olarak tanırdı. Ben tam tersine onu en güvenilecek insan olarak düşünürdüm. Sadece sembolik olarak onu söylemek isterim” şeklinde konuştu.

Hülya Koçyiğit'ten Engin Altan Düzyatan'a övgüler: Damadım dört dörtlük bir oyuncu

"DAMADIM KENDİSİNİ İSPAT ETMİŞ BİR AKTÖR"

Damadı Engin Altan Düzyatan ile ilgili de samimi açıklamalarda bulunan Hülya Koçyiğit, şunları söyledi:

"Mükemmel. Dört dörtlük bir oyuncu. Çok güçlü bir oyunculuğu var. İnsanı etkileyen muhteşem güzel bir sesi var. Aktörlüğü için söylenecek çok fazla şey yok. Çünkü kendisini ispat etmiş bir aktör. Ancak insan olarak da öylesine güzel, öylesine insani duygular taşıyan bir kişi. Ailemize çok güzel adapte oldu. Çok iyi bir baba oldu. İyi bir eş oldu. Sevgi dolu bir insan. O nedenle onu çok seviyorum."

Hülya Koçyiğit'ten Engin Altan Düzyatan'a övgüler: Damadım dört dörtlük bir oyuncu

"EN KEYİF ALDIĞIM HOBİM"

Koçyiğit, yıllar sonra bahçeli bir evde yaşama imkanı bulduğunu ve bahçeyle uğraşmaktan keyif aldığını da belirtti. “Bahçeyi, çiçekleri, ağaçları çok seviyorum” diyen Hülya Koçyiğit, “Onun dışında organik ürün merakım yüzünden küçücük bir bostan yaptım. Orada domates, salatalık yetiştirmek bana çok keyif veriyor. Şu anda en keyif aldığım hobim” ifadelerini kullandı.

ENGİN ALTAN DÜZYATAN'IN EŞİ KİMDİR?

Engin Altan Düzyatan, Selim Soydan ve Hülya Koçyiğit'in torunu, eski oyuncu Gülşah Alkoçlar'ın kızı olan Neslişah Alkoçlar ile 2014 yılında evlendi. 

Neslişah Alkoçlar, 2 Aralık 1988 tarihinde İzmir'de doğdu. Selim Soydan ve Hülya Koçyiğit'in torunu, eski oyuncu Gülşah Alkoçlar(Soydan)'ın kızıdır. Babası Ender Alkoçlar'dır. Aslışah Alkoçlar kız kardeşidir. İlkokulu Bursa'da başlayan Neslişah, İstanbul Yüzyıl Işıl İlk Okulunda bitirdi. Ortaokul ve liseyi ise İngiltere'de Somerset'te Millfield Koleji'nde okudu. Londra'da devlet üniversitesi olan Westminster Üniversitesi Uluslararası İşletme Bölümü'nden mezun oldu.

Hülya Koçyiğit'ten Engin Altan Düzyatan'a övgüler: Damadım dört dörtlük bir oyuncu

Alkoçlar, üniversite döneminde Doğan Holding'e ait medya reklam satış ve pazarlama şirketi olan Birmaş'ta staj yaptı. Mezun olunca 2 yıl Birmaş'ta Kanal D Reklam Satış Pazarlama bölümünde çalıştı. Alkoçlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevli ve aktif olarak çalıştı. Daha sonra kendi biriktirdiği para ile bir organik gıda şirketi kurdu. Organik kuruyemiş ile piyasa girdikten sonra işlerini genişleterek, yumurtadan makarnaya, baklagillerden zeytinyağına 100 çeşit ürünü olan bir şirket haline geldi.

Babası Ender Alkoçlar da kayakçı olan ve iki yaşında kayağa başlayan Neslişah Alkoçlar, Türkiye şampiyonu milli kayakçıdır. Aynı dönemde snowboard Türkiye şampiyonu da oldu. Türkiye'yi aynı anda olimpiyatlarda 2 dalda (snowboard ve kayak yarışlarında) temsil eden ilk bayan kış sporcusudur. Snowboard ve kayak yarışlarında Türkiye şampiyonlukları ve dünya çocuk kupası liginde 5.lik derecesi vardır.

Hülya Koçyiğit'ten Engin Altan Düzyatan'a övgüler: Damadım dört dörtlük bir oyuncu

 

Neslişah Alkoçlar ilk evliliğini 2010 yılında, henüz 21 yaşındayken yaptı. Condrad Oteli'nin varisi Batu Aksoy ile evlendi. Ancak daha 1 sene geçmeden, beklenmedik bir şekilde eşi Batu Aksoy'dan boşandı. Mahkeme günü ikilinin güle oynaya, şakalaşarak durumu karşıladıkları görüldü. Neslişah, Batu Aksoy ile 'arkadaş' kalacağını belirtti.

 

Engin Altan Düzyatan ile Neslişah Alkoçlar 2014 yılında evlendi. Mutlu evlilikleri olduğu gözlenen çift, medyatik olmaktan kaçınıyor. 2016 yılında Emir Aras Düzyatan adında sağlıklı bir erkek bebekleri oldu. Çift ardından kızları Alara'ya kavuştu.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...