Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Haziran 2017 15:10

IMDB listesindeki dünyanın en iyi 20 filmi

Dünyanın en iyi filmlerini sizin için listeledik. Milyonlarca sinema severlerinin IMDB listesinde kullandıkları oylarla belirlenen dünyanın en iyi filmlerini sizler için özetleriyle birlikte haberimizde derledik.

IMDB listesindeki dünyanın en iyi 20 filmi
Dünyanın en iyi filmi,Dünyanın en iyi filmleri,IMDPnin en iyi filmleri,en iyi filmler,film,film önerileri,İzlenmesi gereken filmler

IMDB listesindeki dünyanın en iyi 20 filmi

The Shawshank Redemption - Esaretin Bedeli - 9,2 (1994)

Kariyerinin zirvesindeyken kendisini aldatan karısını ve onun oynaşını öldüren andy ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılır. Shawshank isimli meşhur bir hapisanede cezasını çekmeye başlar. Frank darabont un yönetmeni olduğu esaretin bedeli birçok dalda ödül alan ve imdb top 250 listesinde ilk sırada yer alan muhteşem bir baş yapıttır.

IMDB listesindeki dünyanın en iyi 20 filmi

The Godfather - Baba - 9,2 (1972)

Sicilya’dan göç etmiş olan Corleone ailesi, Amerika’da yerleşme çabalarını sürdürme aşamasında kendilerine kaba kuvvet kullanan ve yapmaya çalıştıkları her işten haraç isteyen bir takım kimliği bilinmeyen kişilere karşı onlar da kaba kuvvet kullanmaya ve bunda da başarılı olunca kendilerini düşünemeyecekleri bir yaşantının içerisinde bulacaklardır. Bir yanda son derece katı örf ve aile yaşantısı diğer yanda ise acımasızca önlerine çıkanları yok etmeye başlayan Corleone ailesi bir müddet sonrasında Amerika’nın en korkulan mafya topluluğu durumuna gelmiştir. Kendileri her ne kadar mafya değil bir aile olduklarını belirtmiş olsalar da…

IMDB listesindeki dünyanın en iyi 20 filmi

The Godfather: Part II - Baba 2 - 9,0 (1974)

1972 yapımı ilk filmin devamı niteliğinde, yine yazar Mario Puzo ve yönetmen Francis Ford Coppola’nın ellerinden çıkmış usta işi bir yapım. Film, altı adet Oscar ödülü kazanmıştır. Genç Corleone, Amerika’ya yeni gelmiştir. 1917 yılında, New York şehri’nin yerel mafyalarından birinin liderini öldürünce saygınlık kazanır ve korkulan biri haline gelir. Bu arada, 50 yıl sonra, Michael Corleone, Washington’da senato komitesine aile işleriyle ilgili ifade vermektedir.Film,eleştirmenler tarafından önceki filmden daha başarılı bulunan az sayıdaki devam filminden biri olarak kabul ediliyor. Robert De Niro filmde yalnızca 45 dakika Vito Corleone'yi canlandırarak Oscar'ı almıştır...

IMDB listesindeki dünyanın en iyi 20 filmi

Pulp Fiction - 8,9 - (1994)

Ringo (Tim Roth) ve Yolanda (Amanda Plummer) birbirlerine deliler gibi aşık bir soyguncu çifttir ve işlerine biraz heyecan katmak için farklı bir plan yaparlar. Jules (Samuel L. Jackson) ve Vincent (John Travolta) iki profesyonel tetikçidir ve patronları Marsellus Wallace'ı (Ving Rhames) dolandırmaya çalışan birkaç sahtekar genci "temizlemeye" giderler. Patron Marsellus ise boksör Butch' la (Bruce Willis) bir şike anlaşması yapar. Fakat cesur ve gururlu Butch final maçında yenilmeyi kendine yediremez ve anlaşmayı bozup kaçmayı planlar. Ayrıca Vincent patronunun karısı Mia ile (Uma Thurman) patronunun ricası üzerine bir gece vakit geçirecektir. Tek yapması gereken Marsellus Florida'dayken Mia'yı dışarı çıkarıp eğlendirmektir. Ancak kimsenin işleri yolunda gitmez ve ummadıkları şeylerle yüzleşmek zorunda kalırlar.

IMDB listesindeki dünyanın en iyi 20 filmi

Il buono, il brutto, il cattivo - İyi, Kötü, Çirkin - 8,9 - (1966)

Tuco (çirkin), üzerine ödül konulmuş bir kanun kaçağıdır. Keskin nişancı Blondie (iyi) adlı kovboyla işbirliği yaparak kasabaları dolaşmaktadırlar. Tuco'yu kanun adamlarına teslim eden Blondie, ödülü alıp Tuco'yu asılmaktan son anda kurtarmaktadır. Bir kasabada işlerin ters gitmesi üzerine ortaklıkları bozulur.
Melekgöz (kötü) lakaplı Sentenza ise Bill Carson adında büyük miktarda altını ele geçirmiş eski bir askerin izini sürmektedir. Tuco'nun çölde Blondie'yi öldürmek üzere olduğu bir anda Bill Carson'la karşılaşmaları tüm planları değiştirir. Carson, altınları İç Savaş'ın hareketli olduğu bir cephede mezarlığa saklamıştır. Ancak Tuco mezarlığın yerini, Blondie ise mezarın adını öğrenebilmiştir. Mecburen işbirliğine tekrar dönen ikili altınları aramaya koyulur. Sonunda üçünün yolu altınların olduğu yerde birleşir.

IMDB listesindeki dünyanın en iyi 20 filmi

12 Angry Men - 12 Kızgın Adam - 8,9 - (1957)

Genç bir adam babasını öldürme suçuyla yargılanmaktadır.12 tane jüri tartışmak için bir odada toplanırlar.Bu jürilerden 11 tanesi çocuğun suçlu olduğunu söyler ama 8. jüri(HENRY FONDA) suçsuz olduğunu söyler.Diğer jüriler ona kararını değiştirmesinde ısrar etmektedir ama tartışmadan kararını değiştirmeyecektir çünkü boş yere masum bir çocuğu ölüme göndermek istememektedir.Sadece bir odada geçen ve sadece konuşma üzerine yapılmış ve klasikler arasına girmiş Sidney Lumet in başyapıtı, sinema tarihinin en önemli filmleri arasında gösterilmektedir.

IMDB listesindeki dünyanın en iyi 20 filmi

Schindler's List - Schindler'in Listesi - 8,9 - (1993)

2. Dünya Savaşı yıllarının Nazi Almanya'sında girişimci bir Alman Oskar Schindler, askeriye için metal kaplar üreten bir fabrika kurar ve bu iş için sermayeyi ve iş gücünü Yahudiler üzerinden sağlar. İlerleyen zamanda Yahudiler'in gördüğü baskıyı içine sindiremeyen Schindler, onları kurtarmak için uzunca bir liste yapar... Editör Değerlendirmesi : imdb top 10'da 6.'ı sırada. Sinemalar sitesinde top 50'de 24.'ü sırada. 1995 Oskar törenlerinde 12 dalda aday gösterildi. 7 Oskar ödülü aldı...

IMDB listesindeki dünyanın en iyi 20 filmi

The Dark Knight - 8,9 - (2008)

The Dark Knight'da, Batman suça karşı savaşını daha da ileriye götürüyor: Teğmen Jim Gordon ve Bölge Savcısı Harvey Dent’in yardımlarıyla, Batman, şehir sokaklarını sarmış olan suç örgütlerinden geriye kalanları temizlemeye girişir. Bu ortaklığın etkili olduğu açıktır, ama ekip kısa süre sonra kendilerini, Joker olarak bilinen ve Gotham şehri sakinlerini daha önce de dehşete boğmuş olan suç dehasının oluşturduğu karmaşanın ortasında bulurlar.

IMDB listesindeki dünyanın en iyi 20 filmi

The Lord of the Rings: The Return of the King - Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü - 8,8 - (2003)

Aragorn, kendi ırkının çağrısına cevap vererek, Orta Dünya'nın bütün kaderi onun elindeyken doğumuyla birlikte ona verilen gücünü kullanabilecek midir? Karanlığın bütün güçleri son savaş için bir araya gelirken Gandalf, Gondor'un yaralı ordusunu toparlamak için hazırlıklara başlar. Gandalf'a gereken destek Rohan Kralı Theoden'den gelir. Thoden, tarihin bu en büyük savaşı için tüm savaşçılarını seferber eder. İçlerinde saklanan Eowyn ve Merry ile birlikte insanlar, tüm cesaretlerine ve ırklarına olan sonsuz bağlılıklarına rağmen Gondor'u kuşatan düşmanların karşısında güçsüzdür. Çok büyük kayıplar vereceklerini bilseler de insanlar Sauron'un dikkatini başka yöne çekerek Yüzük Taşıyıcısı'nın yolculuğunu tamamlamasını sağlamak için hayatlarının en zor savaşında birbirlerine kenetlenirler.

IMDB listesindeki dünyanın en iyi 20 filmi

Fight Clup - Dövüş Kulübü - 8,8 - (1999)

Dövüş kulübünün ilk kuralı, dövüş kulübü hakkında konuşmamaktır. Dövüş kulübünün ikinci kuralı da, kulüp hakkında konuşmamaktır…
Filmin baş kişisi, sıradan hayatının girdaplarında bunalımlar geçiren bir sigorta müfettişi olan Jack, Kanserli olmadığı halde, uykusuzluğunu yenmek ve hayatına anlam katmak adına, kanserlilere moral destek sağlayan terapi gruplarına katılır. Orada, Marla Singer adlı bir kızla garip bir yakınlık kurar.
Bir iş gezisi dönüşü ise, Tyler Durden adlı egzantrik karakterle tanışır. Durden, Jack’in olmak isteyip de olamadığı adam gibidir. Tyler’ın girişimleriyle bir yeraltı faaliyeti olarak başlayan dövüş kulübü, Jack’e hayatında yepyeni kapılar açacaktır… Ve tabii, bu kapılardan ister istemez Marla geçecektir… Fakat… Tyler Durden gerçekte kimdir?

IMDB listesindeki dünyanın en iyi 20 filmi

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back - Yıldız Savaşlar 5 - 8,8 - (1980)

Yeni Bir Umut'un sonundaki Yavin Savaşı'ndan 3 yıl sonra, İsyan Güçleri'nin üç kahramanı Luke Skywalker, Han Solo ve Prenses Leia Organa Darth Vader ve İmparatorluk güçleri tarafından aranmaktadır. Sonunda İmparatorluk Donanması Galaksinin bir ucundaki Hoth buzul gezegeninde üst kuran asi ittifakının yerini tespit eder. Darth Vader komutasındaki İmparatorluk ordusu asileri ablukaya alır. Asiler ciddi kayıplarla Buzul gezegeninden kaçmayı başarırlar fakat Millenium Falcon gemisindeki Han ve Leia İmparatorluk tarafından galaksi boyunca takip edilir. Bu arada Luke, Vader ve İmparatorun Klon ordusunu da kullanarak başlattığı meşhur Jedi katliamından kurtulan ve esrarengiz Dagobah gezegeninde yaşayan en bilge Jedi ustası Yoda'dan Güç hakkında çok şey öğrenir. Bu öğrendikleri Luke'un kaderi ile olan yüzleşmesinde ve Darth Vader ile karşılaşmasında ona kılavuzluk edecektir.Fakat Luke eğitimini yarıda keser çünkü Leia ile Han'ın tehlikede olduğunu hissetmiştir.Güç ile bütünleşmiş Obi-wan ve Yoda'nın ısrarlarına rağmen Luke, Han ve Leia'nın Vader tarafından kıstırıldığı, Han'ın eski arkadaşı Lando'nun yönetimi altındaki 'bulut şehri'ne gider. Fakat Vader Luke'u beklemektedir. Düello yaparlar.Luke,aslında güçlü olmasına rağmen eğitimi tam olmadığı için yenilgiyi tadacaktır.

IMDB listesindeki dünyanın en iyi 20 filmi

One Flew Over the Cuckoo's Nest - Guguk Kuşu - 8,8 - (1975)

Randle P. McMurphy tutuklu olduğu cezaevinde çalışmaktan kurtulmak için deli taklidi yapan bir mahkumdur. Tavırları cezaevi otoritesinin gözüne batmaya başlayınca bir süre sonra teşhis için akıl hastanesine gönderilir ve orada kalmasına karar verilir. Randle hastanede de kurumun kurallarına uymaması ve arkadaşları ile olan ilişkileri ile dikkatleri üzerine çeker. Kısa süre içinde soğuk tavırlı, suratsız, otoriter bir görevli olan hemşire Ratched Randle’ı yakın takibe alır ve her hareketini izlemeye başlar.

Rathced ve Randle gibi birbirlerine son derece zıt iki karakterin arasındaki gerilim Randle’ın yakın arkadaşları için planladığı çeşitli faaliyetlerle onların iyileşmesine yardımcı olmaya başlamasıyla daha da artacaktır... Guguk Kuşu, önceki filmlerinde de sosyal eleştirilerini metaforik anlatılarla sinemaya aktaran Milos Forman’ın en önemli yapıtlarından biri.

IMDB listesindeki dünyanın en iyi 20 filmi

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği - 8,8 - (2001)

İyiyle kötü arasındaki mücadelenin epik bir anlatımı olan filmde, muazzam bir sorumluluğu üstlenmek zorunda kalan ve barışçı bir Hobbit olan Frodo Baggins'in destansı serüveni işleniyor.

Kendisine, pek çok gücü olan Tek Yüzük teslim edilen Frodo'nun Orta Dünya'dan geçerek Mordor topraklarına ulaşması ve yüzüğü, yapıldığı yer olan Hüküm Dağı'nın alevlerinde yok etmesi gerekmektedir. Tek Yüzük asırlarca kayıp olarak kalmıştır ve Karanlıklar Efendisi Sauron'un "zalimliğini, kötü niyetini ve tüm yaşama hükmetme arzusunu" içinde barındırmaktadır.Yolculuğu sırasında, Frodo'ya dokuz üyeden oluşan 'Yüzük Kardeşliği' eşlik etmektedir: İyi bir büyücü ve Frodo'nun akıl hocası olan Boz Gandalf (Ian McKellen), Aragorn, Gondor'un müstakbel kralı ve asil bir savaşçı olan Aragorn (Yolgezer olarak da bilinir-Viggo Mortensen), Gondor'un ateşli askerlerinden Boromir (Sean Bean), balta kullanma ustası olan cüce Gimli (John Rhys-Davies), usta okçu Legolas (Orlando Bloom), ve Hobbitler Samwise Gamgee (Sean Astin), Peregrin Took (Billy Boyd) ve Meriadoc Brandybuck (Dominic Monaghan).

Karanlıklar Efendisi Sauron'un karanlık savaşçıları Orklar, mağara trolleri ve kötü büyücü Ak Saruman (Christopher Lee) tarafından toplanan Goblin'ler tarafından amansızca takip edilen Yüzük Kardeşleri, yüzüğün sınırsız tahrik gücüne direnmek zorundadırlar.

IMDB listesindeki dünyanın en iyi 20 filmi

Inception - Başlangıç - 8,7 - (2010)

Başlangıç - Inception filminin konusu, Dominick Dom Cobb çok yetenekli bir hırsızdır. Rüya anında insanların rüyalarına girip onların sırlarını çalar. Son kurbanı ise Japon işadamı Saito'dur. Saito'nun bilinçaltının derinliklerinde dolaşırken ölen karısı Mal'i görür ve çalma işi başarısız olur. Bu durum onu tüm dünyada aranan bir kaçak yapar. Bundan kurtulmak için bir fırsat yakalar. Kaybettiği her şeyi geri alabileceği son bir iş. Tabii mükemmel "Başlangıç"ı tamamlayabilirse. Bu sefer zihinden bir şey çalınmayacak onun yerine bir fikir yerleştirilecektir.

IMDB listesindeki dünyanın en iyi 20 filmi

Goodfellas - 8,7 - (1990)

5 kişilik profesyonel soygun ekibi, bir hırsızlık olayı gerçekleştirir. Başarı ile sonuçlandıktan sonra ekipteki Jimmy ve Tommy birisi hariç ekibin geri kalanını öldürür ve mafyada bu şekilde söz sahibi olurlar. Ancak Herry (Ray Liotta) bu durumu kabullenmek istemez ve kendinin de ön plana çıkması için çeşitli yollara başvurur.

IMDB listesindeki dünyanın en iyi 20 filmi

Star Wars - Yıldız Savaşları - 8,7 - (1977)

Luke skywalker tarım işinde uğraşmaktadır. Akademiye katılmak istesede amcası buna karşı çıkar. Bu arada kötü bir imparator galaksiyi ele geçiriyor ve "Ölüm Yıldızı" denilen, gezegenleri yokedebilecek kadar güçlü bir gemi yapıyor. Direnişçilerin başı olan Prenses Leia bu geminin planlarını ele geçiriyor ve R2-D2'nun içine koyuyor. Bu planların Obi-Wan Kenobi'ye ulaşması gerekiyor. R2-D2 önce Luke Skywalker'la karşılaşıyor ve birlikte Obi-Wan Kenobi'yi buluyorlar. "Ölüm Yıldızı"nı yok etmek için Han Solo ve Prenses Leia'yla birlikte imparatora savaş açıyorlar.

IMDB listesindeki dünyanın en iyi 20 filmi

Shichinin no samurai - 8,7 - (1954)

Köylülere saldırılarda bulunan haydutlardan bıkan köy halkı bir samuraydan yardım ister. Diğer 6 arkadaşını da yanına alan samuray köylülere yardım edecektir. 

IMDB listesindeki dünyanın en iyi 20 filmi

The Matrix - 8,7 - (1999)

İki türlü gerçeklik vardır: biri yaşanan, öteki yaşamın ötesinde olan. Bunlardan biri rüya, öteki de Matrix’dir. Neo, umutsuz bir çaba ile Matrix hakkındaki gerçeği araştırıyor. Tam olarak kavrayamadığı şeylerin yaşamını kontrol ettiğini biliyor.Matrix Nedir? Neo, efsaneler aracılığı ile tanıdığı ve son derece tehlikeli bir adam olan Morpheus’un gerçeği bildiğine inanmaktadır.Bir gece Neo, kendisini başka bir dünyaya götürebilecek güzel yabancı Trinity ile tanışır. Bu kızın götüreceği dünyada, Morpheus’u bulacak ve Matrix hakkında bir şeyler öğrenecektir.

IMDB listesindeki dünyanın en iyi 20 filmi

Forrest Gump - 8,7 - (1994)

İki türlü gerçeklik vardır: biri yaşanan, öteki yaşamın ötesinde olan. Bunlardan biri rüya, öteki de Matrix’dir. Neo, umutsuz bir çaba ile Matrix hakkındaki gerçeği araştırıyor. Tam olarak kavrayamadığı şeylerin yaşamını kontrol ettiğini biliyor.Matrix Nedir? Neo, efsaneler aracılığı ile tanıdığı ve son derece tehlikeli bir adam olan Morpheus’un gerçeği bildiğine inanmaktadır.Bir gece Neo, kendisini başka bir dünyaya götürebilecek güzel yabancı Trinity ile tanışır. Bu kızın götüreceği dünyada, Morpheus’u bulacak ve Matrix hakkında bir şeyler öğrenecektir.

IMDB listesindeki dünyanın en iyi 20 filmi

Cidade de Deus - Cennet - 8,7 - (2002)

Ze ve rocket tanrıkette yaşamakta olan iki gençtir. rocket suç dünyası arasına karışabilecek kendine bir yer ve pozisyon sağlayabilecek fizik ve zihin gücüne sahip değildir.  Çocukluktan beri hep istediği fotoğrafçı olma hayalini, parası olmadığı için gerçekleştirememiştir. ze ise rocketin tersine suç dünyasına hemen girebilecek bir kişiliği vardır. Ze bunun üzerine gelişen olaylar sonucu büyük uyuşturucu barano olma yolunda ilerler.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...