Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Kasım 2014 15:23

Kadir İnanır'dan Kürtler İstanbul'u bırakmaz açıklaması

Kadir İnanır, çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken '3 Milyon Kürt İstanbul'u bırakıp dağlara gitmez' dedi.

Kadir İnanır'dan Kürtler İstanbul'u bırakmaz açıklaması
kadir inanır, çözüm süreci, akil insanlar,

Akil İnsanlar Heyeti'nde yer aldığı için zaman zaman bazı kesimlerin tepkileriyle karşılaşan Kadir İnanır, Kürt sorunu ve çözümü üzerine bir açıklama daha yaptı.
KÜRTLER İSTANBUL'U BIRAKIP DAĞA GİTMEZ
Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'e konuşan ünlü sanatçı "3 milyon Kürt İstanbul Boğazı'nı bırakıp dağlara gitmez dedi.İşte Kadir İnanır'ın açıklamalarından bazı bölümler:
"- Toplumdaki kutuplaşma sizi yıprattı mı?
- Beni yıpratmadı. Hiç hak etmediğim o saldırıları halk yapmadı, halkı yönlendirenler yaptı. O kafatasçı milliyetçiler ve ulusalcılar yaptı. Bakın şimdi sesleri çıkmıyor. Nerede Doğu Perinçek'in adamları? Barış kaçınılmaz. Bugün tıkarsın, yarın önü yine açılır. Başka şansın yok. Ben şu anda hiçbir Kürt'ün ne Türkiye'den ayrılmak istediğini duydum ne de aklımın ucundan geçirecek bir sebep var. İstanbul'da yaşayan net 3 milyon Kürt Şu Boğaz'ı bırakıp da o dağlara gitmez. Bu insanlar diyor ki; ben de bu ülkenin vatandaşı olarak eşit hak istiyorum. Bizde durumu iyi olanlar o eşitliği istemiyor işte, mesele bu."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...