Tgrt Haber
20 Kasım 2021 21:37

Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Yoğun bakımda mı?

Türk sinemasının usta isimlerinden Kadir İnanır'dan üzen haber geldi. Muğla'da akşam saatlerinde rahatsızlanan ünlü oyuncu Denizli'de hastaneye kaldırıldı. İnanır'dan gelen haber, yakınları ve sevenlerinde üzüntüye yol açarken, sanatçının son durumu ise merak konusu oldu. Peki Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl, hastalığı ne? Yoğun bakımda mı? İşte Kadir İnanır hakkındaki son dakika gelişmesinin ayrıntıları...

Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Yoğun bakımda mı?
kadir inanır,yaş,kimdir,sağlık,yoğun bakım

Türk sinemasının en önemli jönlerinden biri olan Kadir İnanır'dan akşam saatlerinde kötü haber geldi. Muğla'da bulunan ünlü oyuncunun rahatsızlandığı ve Denizli'de bir hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındığı öğrenildi. Yaşanan bu gelişme sonrası pek çok kişi ünlü sanatçının son durumunu merak etmeye başladı. Peki Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl, hastalığı ne? Kadir İnanır yoğun bakımda mı? Kadir İnanır kaç doğumlu? İşte merak edilen soruların cevapları ve son dakika gelişmesinin detayları...

KADİR İNANIR'IN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Selvi Boylum Al Yazmalım, Kara Gözlüm, Tatar RamazanYılanların Öcü gibi unutulmaz filmlerde başrol oynayan Kadir İnanır bu akşam fenalaştı. 2017 yılında Muğla'nın Dalaman ilçesine yerleşen ve hayatını burada sürdüren İnanır, aniden rahatsızlanınca ambulansla Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yoğun bakım ünitesine kaldırılan Kadir İnanır'ın beynindeki damarların birinde pıhtı atması nedeniyle hastalandığı belirtilirken, herhangi bir hayati tehlikesinin ise bulunmadığı kaydedildi. Ancak buna rağmen ünlü oyuncunun vücudunun yüzde 80'inin felç tehdidi altında olması sebebiyle bir süre daha yoğun bakımda kalacağı öğrenildi.

Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Yoğun bakımda mı?Kadir İnanır'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi

HASTANEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, Kadir İnanır’ın sağlık durumuna ilişkin sosyal medyadan açıklama yaptı. İnanır’ın sağlık durumunun iyi olduğuna dair yapılan paylaşımda, "Çok değerli sanatçımız Kadir İnanır’ı Üniversitemiz Hastanesinde misafir ediyoruz. Kendisinin durumu iyi olup, tetkikleri devam etmektedir. Türk sinemasının değerli ismini hekimlerimizin gözetimi altında bir müddet daha misafir edeceğiz. Kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerine yer verildi.

DAHA ÖNCE DE AYNI RAHATSIZLIĞI YAŞADI

2018 yılının ilk aylarında da beyninde pıhtı atması nedeniyle kaldırıldığı hastanede operasyon geçiren Kadir İnanır, o dönem tedavisinin bitmesinden sonra yaptığı açıklamada, "Biraz tehlikeli olayla karşılaştık. Bundan sonra da yine hep beraber olacağız. Bir tek ricam var. Bana burada bu mutluluğu sağlayan doktorlarımın dışında hiç kimsenin spekülasyonuna asla inanmayın” ifadelerini kullanmıştı. Doktoru ise "Kadir Bey'in beynindeki ana damarlarından önemli bir damarda büyük bir pıhtısı vardı. Tanısı çabuk konulmuştu. Çok kritik olan 4- 6 saat diliminde pıhtısını çıkartabildik" şeklinde konuşmuştu.

Ünlü sanatçı 2012 yılında ise bel fıtığı ameliyatı geçirmiş, kısa bir süre sonra da akciğerinde tespit edilen iyi huylu tümörünün alınması için bir kez daha ameliyat masasına yatırılmıştı. 

KADİR İNANIR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Kadir İnanır 15 Nisan 1949 tarihinde Ordu'nun Fatsa ilçesinde dünyaya geldi. Ailenin en küçük çocuğu olan İnanır, ilköğretim eğitimi esnasında çıktığı okul gösterileriden oyunculuğa olan yeteneğini gösterdi. Lise eğitimini Haydarpaşa Lisesi'nde tamamlayan Kadir İnanır, lisans eğitimini ise Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü'nde gördü.

1967 senesinde Ses dergisi tarafından düzenlenen 'Sinema Artisti Yarışması'nda finale kalmayı başardı. Bir yıl sonra Saklambaç gazetesinin düzenlediği 'Fotoroman Artisti Yarışması'nda ise birinciliği elde etti. Aynı yıl Yedi Adım Sonra isimli filmde rol alarak sinema dünyasına adım atmış oldu. İlk başrolünü ise 1970 yılında Atıf Yılmaz yönetmenliğinde gösterime giren Kara Gözlüm filminde, Türk sinemasının "Sultan'ı olarak tanınan Türkan Şoray ile beraber oynadı ve büyük beğeni topladı.

Türkan Şoray ile beraber başka projerlerde de yer alan Kadir İnanır, kısa sürede başarısı ve yakışıklılığıyla sinemasının yıldızları arasına girdi. İlerleyen dönemlerde daha nitelikli filmlerde yer almaya başlayan İnanır; 1972 yılında Utanç, 1977 yılında Selvi Boylum Al Yazmalım, 1981'de Ah Güzel İstanbul ve Kırık Bir Aşk Hikayesi, 1982'de Tomruk, 1984'te Bir Yudum Sevgi, 1986'da Sen Türkülerini SöyleSuçumuz İnsan OlmakDikenli Yol, 1987'de Katırcılar, 72. Koğuş, 1988'de Yedi Uyuyanlar, 1990'da Tatar Ramazan, 1992'de Tatar Ramazan Sürgünde filmlerinde oynadı.

Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Yoğun bakımda mı?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...