Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Haziran 2014 11:47

Kenan Işık'ın tedavisine Almanya'da devam edilecek

96 gündür yoğun bakımda olan Kenan Işık'ın tedavisinde önemli gelişme. Kenan Işık Almanya'ya gidecek, işte son durumu...

Kenan Işık'ın tedavisine Almanya'da devam edilecek
kenan ışık, ibrahim tatlıses, kenan ışık sağlık durumu, kenan ışık hastane, kenan ışıkın son durumu, kenan ışık tedavi, kenan ışık haberleri,

Kenan Işık'ın son sağlık durumu nasıl? Ünlü sunucunun yoğun bakımdaki tedavi süreci devam ediyor. Gözlerini uzun süre açık tutabilen Işık'ın tedavisi Almanya'da mı devam edecek, işte son gelişmeler...Tedavisine Almanya'da devam edilecek olan Kenan Işık'a 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasının ses kaydı dinletiliyor...Tiyatrocu Kenan Işık'ın beyin kanaması geçirmesinin üzerinden tam 96 gün geçti. Ailesi yavaş ilerleyen tedavi sürecini hızlandırmak için Işık'ı Almanya'da özel bir kliniğe götürmeye hazırlanıyor. İbrahim Tatlıses de başından vurulduktan sonra rehabilitasyon sürecinde Almanya'ya gitmeyi seçmişti. Kenan Işık, Tatlıses gibi felç olmadığı için farklı bir ihtisas kliniğine yatacakmış. Ünlü tiyatrocunun uzuvlarıyla ilgili bir hareket kısıtlılığı yok.
Yarışma dinletiliyor
Ancak bilinci tam olarak yerine gelmedi, hiç konuşamıyor. Sadece gözünü açıyor, vücudunu hareket ettirebiliyor. İlk zamanlar gözünü açık tuttuğu süre çok kısaymış. Şimdi daha uzun. Seslere tepki veriyor ama konuşamıyor. Bu yüzden de Işık'a tanıdık sesler dinletiliyormuş.
Kulaklığında sunucusu olduğu 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasının ses kaydı varmış. Programdaki soruların hazırlanmasına yardımcı olan yapımcı Meltem Kayalı da sıklıkla hastaneye giderek Işık'ın kulağına onun  sevdiği tarz soruları okuyormuş.
Mesleğe özel terapi uygulanıyor
Sevenlerinin hastanede yalnız bırakmadığı Işık'ın Almanya'ya götürülmesinin nedeni ise Türkiye'de bilinci kapalı hastalara yönelik tam donanımlı hastanenin olmamasından. Bu yüzden Almanya'nın Allenzsbach bölgesindeki Schmieder Rehabilitasyon Merkezi seçilmiş. Bu merkezin internet sitesine bir göz attım. Orman içinde, doğal bir ortamda bulunan klinik beyin fonksiyonlarıyla ilgili her türlü nörolojik problemi olan hastalara kapılarını açıyor. Klinikte hastanın mesleğine özel terapiler uygulanabiliyor. İnşallah Kenan Işık en kısa sürede eski sağlığına kavuşur da yine o etkiliyici  ses tonuyla 'Son kararınız mı' der. (Vatan)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...