Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Kasım 2021 10:42

Kıyıköy Belediyesi'nde 'taciz zinciri' iddiası! "Seni işe aldım, vefa borcu olarak seni istiyorum"

Kırklareli'nin Kıyıköy beldesinde Belediye Başkanı Ender Sevinç hakkında, 4 kadını taciz ettiği iddiasıyla, 34 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddia hakkında konuşan mağdurlardan biri, Sevinç'in kendisine 'Seni işe ben aldım, vefa borcu olarak da seni istiyorum' dediğini öne sürdü. Bir diğer mağdur ise, işe başlamadan önce Ender'in, fotoğraflarını başkalarına göstererek kendisi hakkında 'Sekreter dediğin böyle olur' dediğini iddia etti.

Kıyıköy Belediyesi'nde 'taciz zinciri' iddiası! "Seni işe aldım, vefa borcu olarak seni istiyorum"
kıyıköy,belediye başkanı,taciz,cinsel taciz,istismar,çalışan

Kırklareli’ne bağlı turistik Kıyıköy Beldesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Ender Sevinç hakkında, yanında çalışan 4 kadını taciz ettiği iddiasıyla 34 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Mağdurların ifadeleri durumun vahametini gözler önüne sererken konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

34 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Sabah’ın haberine göre, Kırklareli'nin Vize İlçesine bağlı Kıyıköy Beldesinin CHP'li Belediye Başkanı Ender Sevinç'in, belediyede çalışan 4 kadını taciz ettiği öne sürüldü. Evli ve iki çocuk babası Sevinç'in tacizleri üzerine şikayette bulunan 4 kadın, Vize Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek şikayetçi oldu. Bunun üzerine Sevinç hakkında, "Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" ve "Cinsel taciz" suçlarından 9 yıldan 34 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenerek dava açıldı.
Mağdurlardan B.Ç ve M. I., halen belediyede çalışmaya devam ederken, D. S. ve M. K.'nin baskılara dayanamayarak belediyeden ayrıldığı öğrenildi.

KAÇAK YAPILAŞMAYA TUTANAK TUTTURMADI

Vize Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanacak olan Sevinç hakkında hazırlanan ve iddianameye göre, mağdurlardan, belediyede mimar olarak çalışan 28 yaşındaki D. S. isimli kadın, Sevinç'in kendisine kaçak yapılaşma konusunda tutanak tutmaması ve malzemeye ihtiyaçları olmamasına rağmen ihtiyaç varmış gibi alt evrak düzenlemesi konusunda baskı yaptığını açıkladı.

“NE DERSEM ONU YAPACAKSIN”

Sevinç ile arasında bu sebeple tartışma çıktığını belirten D.S. "Tartışmada elini kaldırarak üzerime yürüdü ancak vurmadı. Sandalye fırlatarak, 'Kendini benden üstün mü sanıyorsun. Emrimde çalışan personelsin, belediye başkanı ne derse onu yapacaksın, haddin değil, seni görevden alırım, kapının önüne koyarım. Kıyıköy'ü ben yönetiyorum. Kaçak inşaatı tespit et bana getir. Şikayet olursa başkan göndermedi dersin. Ulan benimle inatlaşma. Çık dışarıya' dedi. Bu tartışmayı ses kaydına aldım.” şeklinde konuştu.

“SENİ İŞE BEN ALDIM, BANA AİTSİN”

Geçen Haziran'da ise mesai saati dışında, görüşmek için kendisini alkollü bir mekana çağıran ve kendisinin alkol almadığını, başkan ise alkollü olduğunu belirten S.D., “Bana, 'vefa borcun var. Vefa borcu olarak seni istiyorum' diyerek elimi tuttu. Elimi çektim. Alkol almaya devam etti. 'Seni işe ben aldım neden tedirgin oluyorsun. Sen bana aitsin. Çalışmayı boş ver ben çalışmak istemiyorum. Seni istiyorum" diyerek tacize devam etti" dedi.

“BENİMLE BİRLİKTE OLMAYI DENE”

Ağustos 2019 - Nisan 2020 arası sekreter olarak çalışan ayrılmak zorunda kalan 25 yaşındaki M.K. ise "Beni sık sık yemeğe davet ediyor, mesai dışında görüşmek istiyordu. Başkalarıyla gördüğünde de tavır alıyordu. 3-4 kez istifa ettim. Dilekçeleri yırtıp attı. 'Sen benimsin. Gitmeni istemiyorum. Seni görmek bana çok iyi geliyor. Sabahları seni gördüğümde çok iyi hissediyorum. Benimle birlikte olmayı dene, belki benden hoşlanacaksın, beni seveceksin' diyordu.

“AHLAKSIZ TEKLİFLERDE BULUNUNCA AYRILMAK ZORUNDA KALDIM”

Saplantılı bir şekilde fiziksel dokunmaya, elimi tutmaya çalışmaya ve dışarda görüşmeye davet etmeye devam etti. Odasına her girdiğimde elini belime atmaya çalışıp, saçlarıma dokunmaya çalışıyordu. Bir defasında sarılarak başımdan öptü. Bana ahlaksız tekliflerde bulundu. Bu nedenle işten ayrılmak zorunda kaldım" dedi.

“HAYATIMA BİRİNİ ALMAMAM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ”

Yine mağdur kadınlardan olan ve sekreter olarak çalışmaya devam eden 33 yaşındaki M. I. da "İşe başlamadan önce, başkan benim fotoğraflarımı diğer çalışanlara göstererek, 'sekretere bakın, sekreter dediğin böyle olur' demiş. İşe başladığımda, hayatıma birini almamam gerektiğini söyledi.” dedi.

“BU ÇALIŞANLAR BENİM, BURASI BENİM KÖYÜM”

Sürekli ceketini kendisinin giydirmesini istediğini belirten M.I., “Fondötenini bana sürdürüyordu. Otelde baş başa yemek yemeye davet etti. Belediyeye alkollü bir şekilde geldiği bir gün bana yaklaşınca kendimi geri çektim. Bunun üzerine, 'bu çalışanlar benim, burası benim, bu köy benim' dedi" ifadelerini kullandı.

SUÇ ŞİKAYETE TABİ DEĞİL

Sevinç'in suçlamaları reddettiği ifadesini suçtan kurtulmaya yönelik bulan savcılık, B. Ç. ve M. I.'nın şikayetlerinden vazgeçmelerine rağmen şüpheliye yönelik suçun şikayete tabi olmadığını da vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...