Tgrt Haber
25 May 2022 14:20 - Güncelleme : 25 May 2022 14:25

Kurtlar Vadisi’nin yönetmeninden müjde: Yeni proje yakında ekranlarda

2003’te ‘bu bir mafya dizisidir’ sloganıyla yayımlanmaya başlayan ve ilk bölümünden itibaren büyük küçük herkesi ekrana kilitleyen Kurtlar Vadisi’nin yönetmeninden yeni bir müjde geldi. Doğan Ümit Karaca, bambaşka bir proje ile yeniden herkes tarafından sevilecek bir yapımı duyurdu.

Kurtlar Vadisi’nin yönetmeninden müjde: Yeni proje yakında ekranlarda
kurtlar vadisi,yönetmen

4 sezonuyla 97 bölümlük Kurtlar Vadisi dizisinin yönetmen koltuğunda oturarak herkesi başarısına hayran bırakan Kurtlar Vadisi’nin ardından Doğan Ümit Karaca, yeni bir yapımla geri dönüyor. İlk tanıtımı yayımlanan yeni dizinin oyuncu kadrosu da belli oldu.

TRT 1’in yaz sezonunda ekrana getireceği yapımlardan "Balkan Ninnisi" dizisinin çekimleri, Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te başladı. Dizi yapımcılarından yapılan açıklamaya göre, çekimleri 14 Mayıs'ta Üsküp’te başlayan ve Balkan insanının samimi, içten ve neşeli öykülerini anlatan dizi, oyuncu kadrosuyla dikkati çekiyor. Erdal Özyağcılar ve Özlem Türkad’ın, başrolleri Emre Bey ve Merih Öztürk’le paylaştığı dizide, Hakan Boyav, Can Kolukısa, Suzan Akbelge, Sarp Bozkurt, Gözde Çığacı, Deniz Gürkan, Emine Halil, Burak Rahman, Süleyman Kara, Kaan Turgut ve Erman Saban rol alıyor.

Kurtlar Vadisi’nin yönetmeninden müjde: Yeni proje yakında ekranlarda

‘YABANCI DAMAT İLE ELVEDA RUMELİ’NİN HARMANI’

Vardar Nehri’nin ikiye böldüğü, Taş Köprü’nün birleştirdiği, Makedonya’nın başkenti Üsküp’te geçen bir aşk hikayesini anlatan “Balkan Ninnisi” dizisinin çekimlerine başlandı. Yeni dizinin hazırlıkları hız kesmeden devam ederken dizinin tanıtım fragmanı da yayınlandı. Fragmanı akıllara Yabancı Damat ve Elveda Rumeli konseptini getiren proje, usta oyuncu Erdal Özyağcılar’ı da ekrana döndürdü.

Çekimler için Kuzey Makedonya'ya gelen dizi ekibi ilgi odağı oldu. Üsküp’teki Türk Çarşısı’ndaki esnaf, alışveriş yapan Üsküplüler ve turistler, dizinin başrol oyuncusu Erdal Özyağcılar ile hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya girdi.

Kurtlar Vadisi’nin yönetmeninden müjde: Yeni proje yakında ekranlarda

13 YIL SONRA YENİDEN ÜSKÜP

Daha önce rol aldığı “Elveda Rumeli” dizisiyle de büyük beğeni toplayan Özyağcılar, “Balkan Ninnisi”nin hem Balkanlar’da hem de Türkiye’de büyük ilgi çekecek muhteşem bir hikaye olduğunu söyledi. Balkanlar’da çekilen ve çok sevilen “Elveda Rumeli” dizisinin ardından 13 yıl sonra Üsküp’e geldiğini belirten sanatçı, şunları anlattı:

“Balkan Ninnisi, çok samimi, sıcak, güzel bir hikaye. Köfteci Süleyman’ı canlandırıyorum. Süleyman’ın kız kardeşi, yeğenleri ve damadı var. Dizimiz, bir Osmanlı Konağı’nda çekiliyor. Konak muhteşem. Köfteci dükkanım da öyle. Mekanlar, Üsküp, hikaye harika. Bu dizimizin de TRT 1 ekranlarında izleyicilerin ilgi olacağını düşünüyorum.”

Kurtlar Vadisi’nin yönetmeninden müjde: Yeni proje yakında ekranlarda

“Balkan Ninnisi”, 600 yıl Osmanlı şehri olarak kalan, bir tarafında Türk ve Arnavutların diğer yanında Makedonların yaşamlarını sürdürdüğü Üsküp’te, farklı milletlere mensup iki gencin, sevdaları uğruna imkansızı başarmak için verdikleri mücadelenin öyküsünü anlatıyor.

BALKAN NİNNİSİ KONUSU

Önceden hayatları kesişen, kaderin cilvesi olarak tarihi bir konakta buluşan Türk ve Makedon aileler ile birbirini ölesiye seven iki gencin yaşamlarından kesitleri ekranlara yansıtacak dizinin yapımcılığını Yalçın Arı ve Uğur Uzunok, yönetmenliğini ise Doğan Ümit Karaca üstleniyor. Senaryosunu Uğur Uzunok’un kaleme aldığı dizi, yüzyıllardır nesilden nesile geçen ve çok sevilen Balkan ezgileriyle Türk eserlerini aynı potada buluşturuyor. "Balkan Ninnisi"nin müziklerini Alper Atakan yapacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...