Tgrt Haber
07 Ocak 2022 14:34

Dünyaca ünlü oyuncu Leonardo Dicaprio'dan Türkiye paylaşımı

47 yıldır görülmeyen "bantlı çöpçü balığı" iki akademisyenin araştırmasında ağa takıldı. Büyük şaşkınlık oluşturan balıklar, ABD’li ünlü aktör Leonardo Dicaprio'nun da ilgisini çekti. Takipçileriyle bantlı çöpçü balığını paylaştı.

Dünyaca ünlü oyuncu Leonardo Dicaprio'dan Türkiye paylaşımı
leonardo dicaprio,batman,bantçı çöpçü balığı

47 yıl sonra 'Batman Bantlı Çöpçü Balığı' Batman'ın Sason Çayı'nda ortaya çıktı. Bu olay 7 dilde yayın yapan Mongabay gazetesi tarafından haber yapıldı. Dünyaca ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio da haberi sosyal medyada paylaştı.

Yarım asırdır görülmeyen balık türü, iki akademisyenin ağına takıldı. Nesli tükendiği düşünülen "Bantlı Çöpçü Balığı"nın gün yüzüne çıkması sadece Batmanlıları değil ABD'li aktör Leonardo DiCaprio'yu da heyecanlandırdı.

Sosyal medya hesabından haberi takipçileriyle paylaşan 47 yaşındaki ünlü aktör, yaklaşık yarım asır sonra ağa takılan balığı gölgede bıraktı. Bölgede en çok konuşulan konu haline geldi.

Dünyada en çok aranan balıklardan birisini bulduklarını söyleyen Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cüneyt Kara, “İngiltere menşeili bir organizasyondan dünyada en çok aranan 10 balık türü belirlenmiş ve bu 10 balık türünden birinin Batman’daki ‘bantçı çöpçü balığı’ olduğu tespit edildi” dedi.

Dünyaca ünlü oyuncu Leonardo Dicaprio'dan Türkiye paylaşımı

DiCaprio'nun dikkatini çeken paylaşımın ise kent isminden kaynaklandığı düşünülüyor. Batman adını taşıyan tarihi kent aynı zamanda önce 1930'larda çizgi romanlarda boy gösteren ardından beyaz perdeye taşınan ünlü yapım Batman ile aynı ismi taşıyınca yabancı birçok kişinin de dikkatini çekiyor. O kişilerden en sonuncusu ise DiCaprio oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...