Tgrt Haber
09 Kasım 2021 15:16

Linet'in Mavi Marmara sözleri İsrail'deki Eurovision adaylığını tehlikeye attı

Eurovision'da İsrail'i temsil etme ihtimali olan Linet'in, 2010'da katıldığı Mavi Marmara mitinginde söyledikleri yeniden gün yüzüne çıktı. Hem Türkiye hem de İsrail vatandaşı olan Linet, eleştirilere maruz kaldı.

Linet'in Mavi Marmara sözleri İsrail'deki Eurovision adaylığını tehlikeye attı
mavi marmara,israil,linet,eurovision

İsrail'i Eurovision'da temsil etmek için XFactor yarışmasına katılan hem Türkiye hem de İsrail vatandaşı olan Linet, geçtiğimiz haftalarda 'Shemesh' (Güneş) ve 'Akşam Olmadan' şarkılarıyla bir üst tura çıktı. İsrail merkezli Ynet haber sitesinin editörü ise Linet'in 2010'daki Mavi Marmara mitinginde söylediklerini gün yüzüne çıkardı ve sosyal medya hesabı Twitter'da şunları yazdı:

''XFactor yıldızı Linet, İsrail karşıtı mitinge katılmıştı. Şimdiyse Eurovision'da İsrail'i temsil etmek istiyor.''

XFactor'ten bir kaynak ise ''Programdakiler bu olayı bilmiyordu'' açıklamasını yaptı. Jerusalem Post gazetesi de İsraillilerin Linet'i sert bir dille eleştirdiklerini yazdı.

Linet'in Mavi Marmara sözleri İsrail'deki Eurovision adaylığını tehlikeye attı

MAVİ MARMARA MİTİNGİ

Mavi Marmara mitingi, İsrail askerlerinin Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde gerçekleştirdiği katliamı protesto etmek amacıyla düzenlenmişti. Mitingde ''Efsane lider Adolf Hitler, sabrımız kalmadı ruhunu gönder" yazılı pankartlar dikkat çekmişti.

LİNET SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Linet, İsrail'de hakkında çıkan haberlerin ardından eleştirilere şu cevabı verdi:

''Ben her zaman barışçıl yollara inandım. Müziğimi, insanlar arasında bir köprü olarak kullanıyorum. Her türlü şiddete karşı olduğumun altını çizmek gerek. Hatta o konuşmanın sonunda şöyle demiştim: Yaşasın dünya kardeşliği. Yaşasın dünya barışı.''

Linet'in Mavi Marmara sözleri İsrail'deki Eurovision adaylığını tehlikeye attı

Bununla birlikte İsrail kamuoyundan Linet'e destek de verildi:

''Yaptığınız şey sadece hedef göstermek. Şimdi kana susamış kim varsa çamur atacak. Bir gazeteciden beklenen biraz itidal ve sorumluluktur.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...