Tgrt Haber
13 May 2022 13:32 - Güncelleme : 13 May 2022 13:38

Melis Sezen kimdir? Ödül töreni kıyafeti nedeniyle gündeme gelen Sadakatsiz’in Derin’i Melis Sezen kaç yaşında, nereli?

Melis Sezen son günlerde ödül töreninde giydiği kıyafet nedeniyle yeniden gündeme gelmesinin ardından "Melis Sezen kimdir, kaç yaşında, nereli? Melis Sezen neden gündem oldu?" soruları araştırılmaya başlandı. Kanal D’nin beğenilen dizisi Sadakatsiz'de Derin karakterini canlandıran Melis Sezen’in ödül töreninde giydiği kıyafet için açıklamalarda bulunan eski milletvekili Ahmet Çakar, "Bir kıyafet giymiş, o kıyafet kanunen suç" dedi. Bu açıklamaların ardından sanatçıya destek yağdı. İşte detaylar…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Melis Sezen kimdir? Ödül töreni kıyafeti nedeniyle gündeme gelen Sadakatsiz’in Derin’i Melis Sezen kaç yaşında, nereli?

Sadakatsiz dizisinde Derin karakterini canlandıran Melis Sezen ödül töreninde giydiği bir kıyafet yüzünden yeniden gündeme geldi. Yapılan açıklamalar ardından "Melis Sezen kimdir, kaç yaşında, nereli? Melis Sezen neden gündem oldu?" soruları merak konusu oldu. Eski milletvekili Ahmet Çakar, Akit TV'de katıldığı programda, "Bu 'Sadakatsiz' adlı dizide oynayan bir kız var. Adını filan bilmem. Geçen gün bir galaya çağırdılar. Bir kıyafet giymiş, o kıyafet kanunen suç. Hem de şikayete bağlı olmayan bir suçtur. Çünkü göğüs dekoltesi tamamıyla açık, toplum içinde kendini gösteriyor. Yani sütyen yok, göğüs dekoltesi göbeğe kadar inmiş. Yani bu ahlaksızlığın danikası değil midir? Bu yavaş yavaş şeye sirayet ediyor muhafazakar genç kızlarımızı da çok iğrenç kıyafetlerde görüyorum. Başında başörtü, altında streç pantolon. Kızım bari başını örtme" diyerek, Melis Sezen'i kıyafetinden dolayı eleştirmişti. Bu eleştirilerin ardından ünlü sanatçıya destek yağdı.

MELİS SEZEN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

2 Ocak 1997 tarihinde İstanbul, Silivri'de doğan Melis Sezen, lise eğitimini Selimpaşa Atatürk Anadolu Lisesinde tamamladı. Babası Arnavut, Makedonya göçmeni; anne tarafı ise Selanik, Yunanistan göçmenidir; bir erkek kardeşi bulunan Sezen’in ailesi ticaretle uğraşmaktadır. Verdiği bir röportajda tiyatroya başlamasında destek olduklarını, bir başka röportajında ise annesinin oyunculuğa ilgisini fark edip kendisini Müjdat Gezen Sanat Merkezine yazdırdığını söylemiştir. 12 yaşından itibaren drama eğitimi alan Sezen, Müjdat Gezen Sanat Merkezinde de bir yıl boyunca tiyatro eğitimi aldı. Ardından Silivri’de Ali Solmaz Tiyatrosu’nda Cümbüş-ü Hospital adlı oyunda oynadı. Eğitimine de devam eden Sezen, Koç Üniversitesinde Medya ve Görsel Sanatlar Bölümünden mezun oldu. 2016-17 yılları arasında Hayat Bazen Tatlıdır dizisiyle birlikte televizyon dünyasına adım attı.

2017-18 yılları arasında Siyah İnci dizisinde "Ebru" karakterini canlandırdı. 2018 yılında sinemaya bağımsız filmlerle giriş yaptı. Rol aldığı ilk film Dünya Hali ve ikinci film Tilki Yuvası oldu. Bağımsız filmlerden sonra ilk ciddi rolünü yarış atı Bold Pilot ve jokeyi Halis Karataş'ın gerçek hikâyesini anlatan Bizim İçin Şampiyon filmiyle yaptı. 2019 yılında Leke dizisinde "Yasemin" karakteri ilk başrolü oldu. Ardından Sevgili Geçmiş dizisinde yine başrol olan "Deren" karakterini canlandırdı. 2019 yılının sonunda Mucize 2: Aşk filminde "Beren" karakterini canlandırdı.

Melis Sezen kimdir? Ödül töreni kıyafeti nedeniyle gündeme gelen Sadakatsiz’in Derin’i Melis Sezen kaç yaşında, nereli?

Melis Sezen, 2019’da IMDb Starmetre listesinde ilk 100’e girmiştir. 2020 yılında İstanbul’un işgali, Meclis-i Mebûsan’ın dağıtılması, Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki Kuvâ-yi Milliye hareketi ve Ankara’da yeni bir meclisin kuruluş süreçlerini anlatan Ya İstiklal Ya Ölüm tarihî mini dizisinde başrol karakteri "Nazan" karakterini canlandırdı.

Melis Sezen kimdir? Ödül töreni kıyafeti nedeniyle gündeme gelen Sadakatsiz’in Derin’i Melis Sezen kaç yaşında, nereli?

Ayrıca son olarak Kovala adlı sinema filminde rol aldı. Filmin vizyon tarihi 17 Nisan 2020 olarak açıklandı; ancak dünya genelinde yaşanan koronavirüs pandemisi sebebiyle Türkiye’de alınan önlemler dolayısıyla film vizyona girmedi ve ertelendi. Yeni vizyon tarihinin filmin resmî sosyal medya hesaplarından duyurulacağı açıklanmıştır. 2020 Ekim ayından itibaren Cansu Dere ve Caner Cindoruk ile birlikte Kanal D'de yayınlanan Sadakatsiz dizisinde başrol karakterlerden biridir. 2021'de Netflix'te yayınlanan, başrolünde Burcu Biricik'in olduğu Fatma dizisinde "Hayat Kadını" karakterini canlandırdıktan sonra yine 2021'de Barış Arduç ile Turkcell reklam filminde başrolü paylaşmıştır. Aynı yıl 47. Altın Kelebek Ödülleri kapsamında "Yıldızı Parlayanlar" ödülüne layık görülmüştür.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...