Tgrt Haber
13 Ağustos 2020 17:02 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 19:10

Meral Niron kimdir kaç yaşında öldü? Meral Niron kariyeri

Meral Niron kimdir? Sanat camiası usta oyuncu Meral Niron’dan gelen son dakika haberiyle sarsıldı. Acı haberi Oyuncular Sendikası Twitter'dan duyurdu: Meslektaşımız Meral Niron hayatını kaybetti. İşte usta oyuncu hakkında detaylar...

Meral Niron kimdir kaç yaşında öldü? Meral Niron kariyeri
meral niron,

Oyuncular Sendikası, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Meslektaşımız Meral Niron hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Tüm sevenlerine sabır dileriz. Başımız sağolsun." ifadelerine yer verdi.

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu da Twitter'dan, "Değerli tiyatro ve sinema oyuncusu Meral Niron'u kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. İzmir Radyo Tiyatrosu'nda başladığı sanat hayatına pek çok oyun, film ve dizi sığdıran Meral Niron'u saygıyla anıyor, ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz." açıklaması yaptı.

Meral Niron kimdir kaç yaşında öldü? Meral Niron kariyeri

Meral Niron kimdir?

1937’de İzmir’de doğan Niron, İzmir radyo tiyatrosunda sanat kariyerine başladı.

Dostlar Tiyatrosu, Ankara Sanat Tiyatrosu gibi topluluklarda rol alan sanatçı, sinema filmi ve dizilerde de oynadı. Özellikle TRT’de yayınlanan Bizim Evin Halleri tv dizisinde oynadığı Sakız karakteriyle tanındı.

Niron, 2012’de İkinci Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri’nde Onur Ödülü’ne layık görülmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...