Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Aralık 2013 14:16

Meryem Uzerli, Kösem Sultan olarak geri dönüyor

Geçtiğimiz Mayıs ayında ‘tükenmişlik sendromu’ hastalığı dolayısıyla Almanya’ya dönen Meryem Uzerli, Kösem Sultan rolüyle setlere geri dönecek.

Meryem Uzerli, Kösem Sultan olarak geri dönüyor
Geçtiğimiz Mayıs ayı,Muhteşem Yüzyıl,Meryem Uzerli, Kösem Sultan rolüyle setlere geri dönecek,

Geçtiğimiz Mayıs ayında ‘tükenmişlik sendromu’ hastalığı dolayısıyla Muhteşem Yüzyıl dizisindeki rolünü terk ederek doğup büyüdüğü Almanya’ya dönen ve yaklaşık 8 aylık hamile olan Meryem Uzerli, Kösem Sultan rolüyle setlere geri dönecek. Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Hürrem Sultan rolüyle şöhrete kavuşan, ancak aşırı çalışma temposuna dayanamayıp tükenmişlik sendromuna yakalanan ve şu sıralar Almanya’da bebeğini doğurmak için hazırlık yapan Meryem Uzerli Muhteşem Yüzyıl’ın yapımcısı TİMS’in önümüzdeki yıl çekmeyi planladığı dizide Kösem Sultan olarak oynamayı kabul etti.
TİMS şirketiyle buzları erittiği belirtilen Uzerli’nin önümüzdeki Haziran ayında sona erecek olan Muhteşem Yüzyıl’dan sonra çekilecek olan ve yine Osmanlı tarihinin anlatacak olan dizide Sultan 4. Murad’ın annesi Kösem Sultan’ı oynayacak. Sinema eleştirmenleri, bebeğini doğurur doğurmaz yeni rolüne hazırlanacağı belirtilen Meryem Uzerli’nin, Kösem Sultan rolünün de üstesinden geleceği kanaatinde. Esas adı Haseki Mah-Peyker Kösem Valide Sultan olup Sultan 1. Ahmed’in eşi, Sultan 4. Murad ve Sultan 1. İbrahim’in anneleridir. 1590-1651 yılları arasında yaşamış olan Kösem Sultan, Bosna Beylerbeyi tarafından İstanbul’a gönderildi ve 15 yasşındayken Sultan 1. İbrahim’e haseki oldu. Güzelliği ve zekası ile kısa sürede Topkapı Sarayı’nın gözdesi olan Kösem Sultan Sultan 1. Ahmed ile olan evliliğinden dört erkek ve 2 kız çocuk dünyaya getirdi. Oğulları 4. Murad ve 1. İbrahim Osmanlı padişahı oldular.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...