Tgrt Haber
18 Kasım 2021 14:18

Nil Burak kaç yaşında, kiminle evleniyor? Nil Burak kimdir?

"Nil Burak kaç yaşında, kimdir?" soruları, Nil Burak'ın evlilik haberi ile birlikte sorgulanmaya başladı! Onlarca şarkıya ses veren Nil Burak, 30 yıl önce boşandığı eşiyle bir kez daha evlenmeye karar verdi. Nil Burak'ın hayatı haberimizde...

Nil Burak kaç yaşında, kiminle evleniyor? Nil Burak kimdir?
nil burak,evlilik,magazin

73 yaşındaki ünlü sanatçı Nil Burak evlilik kararıyla gündeme geldi ve Nil Burak'ın hayatı merak edilmeye başlandı. Şimdiye dek dört evlilik yapan Nil Burak, 3. eşiyle tekrar evlenmeye karar verdi. Sanat hayatında 44. yılını geride bırakan ünlü sanatçı, düğününde gelinlik giyeceğini de açıkladı. Peki, Nil Burak kimdir? İşte, Nil Burak'ın biyografisi...

NİL BURAK KİMDİR?

27 Nisan 1948 yılında dünyaya gelen Nil Burak'ın asıl adı Pembe Nihal Munsif'tir. Nil Burak'ın babası, Kıbrıs'ın eski Sinema işletmecilerinden ve narenciyecilerindendir; annesi ise ev hanımıdır. Üç kardeşten en küçüğü olan Nil Burak, Kıbrıs'ın Lefke kasabasında dünyaya gelmiştir. Müziğe duyduğu ilgi, ilkokul yıllarında başlayan Burak'ın  müzik kariyeri, Kıbrıs Güzel Sanatlar Derneği'nin korosunda şarkı söyleyerek başlamıştır.

Kıbrıs Amerikan Kız Koleji’nden mezun olduktan sonra dil eğitimi almak için İngiltere’ye giden Nihal Munsif, ilk defa İngiltere'de amatör olarak sahneye çıkmıştır. Yurt içi ve yurt dışında aralarında dünyaca ünlü Paris Olympia ve Londra The Talk of the Town gibi müzikhollerinin de bulunduğu yerlerde özel orkestralar eşliğinde onlarca konser veren Nil Burak, ülkemizi temsil etmek için Dışişleri Bakanlığı görevlisi olarak tüm Avrupa ülkeleri, Rusya, Çin, Arjantin, Venezuela, Türki Cumhuriyetler, Brezilya ve ABD'de çeşitli konserler vermiştir.

Önemli gecelerde Kıbırıs'ta sahneye çıkan Nil Burak, 32. sanat yılında, 2008 yılında Türkiye’ye dönerek toplam 32 şarkıdan oluşan yeni albümü "Bir Numaramsın & En İyileriyle Nil Burak" adını verdiği albümle müzik kariyerine geri dönmüştür. 

Nil Burak kaç yaşında, kiminle evleniyor? Nil Burak kimdir?

NİL BURAK KİMİNLE EVLENECEK? 

​Nil Burak, iş adamı Şamil Tokses ile 30 yıl sonra tekrar evlenmek için geri sayıma başladı. Düğünün yapılacağı tarih henüz netleşmedi. Nil Burak'ın daha önce yaptığı evlilikler ise merak edilenler arasındaydı. 

Nil Burak, 1969 yılında F.Ç. ile evlendi,1971 yılında boşandı; ikinci evliliğini ise 19 Kasım 1977 tarihinde menajeri Engin Kefkef ile yaptı fakat 10 gün sonra boşandı. 1980'lerde iş adamı Şamil Tokses ile 6 yıl gizli aşk yaşayan Burak, daha sonra evlendi ve 1987 yılında Cemre adını verdikleri bir erkek çocuğu dünyaya getirdi ama Şamil Tokses ile de boşandı. 1991 yılında tanıştığı Erkal Işıksal ile 1993 yılında evlenen Nil Burak, 20 yılın ardından eşi terk edip gidince boşandı.

NİL BURAK'TAN GELİNLİK AÇIKLAMASI: "İÇİMDE KALDI!"

Nil Burak, 30 yıl önce boşandığı eşiyle bir kez daha evleniyor. Katıldığı bir magazin programında gelinlik giymenin içinde kaldığını söyleyen Burak, düğününde gelinlik giyeceğini de açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...