Tgrt Haber
22 Aralık 2021 12:15

Ölümden dönen Seren Serengil yaşadıklarını TGRT Haber'de anlattı: Midemi aldılar, artık yarım insanım

Mide küçültme ameliyatından sonra ölümle burun buruna gelen sunucu Seren Serengil, TGRT Haber’de içini döktü. Yaşadıklarını anlatan ve isyan eden Serengil, “Düzeltme ameliyatında midemi aldıkları ortaya çıktı. Meğer midem yokmuş. Kalan kalın bağırsağımı yemek boruma bağladılar. Doktor ve hastaneden şikayetçiyim” dedi.

Ölümden dönen Seren Serengil yaşadıklarını TGRT Haber'de anlattı: Midemi aldılar, artık yarım insanım
Seren Serengil,Mide küçültme ameliyatı

Ünlü sunucu Seren Serengil, zayıflamak için bıçak altına yattığından beri sağlık sorunlarıyla başı dertte. 43,5 kiloya kadar düşen ve ölümle burun buruna gelen Serengil, TGRT Haber’de Yasemin Bozkurt ve Erol Köse ile Bilmedikleriniz Programına telefonla bağlanarak adeta isyan etti. Organları iflas etmek üzereyken düzeltme ameliyatına giren Serengil, “Mide küçültme ameliyatında maalesef midemi almışlar. Bir organı olmayan bir insanım artık. Doktor ve hastaneden şikayetçi olacağım. Bu, insanın yaşamına kasttır” dedi. Bunun son düzeltme ameliyatı olduğunu kaydeden Serengil, “Bundan sonra artık yarım bir insan olarak yaşamaya bakacağım. Düzeltme ameliyatında bağırsağımı açtılar ama mide olmadığından yemek boruma bağladılar” dedi. 

DOKTOR MİDEMİ ALMIŞ, BİR ORGANIM YOK 

Serengil, mide küçültme ameliyatını yapan doktor Alper Çelik’i ve hastaneyi suçlayarak yaşadığı süreci şöyle anlattı:“ Bağırsakların 4’te 3’ü baypas edip 4’te 1’ini çalışır duruma getirildi. Bunun sonucunda vücut emilim yapamadı ve çok zayıfladı. Bu süreç organ yetmezliğine kadar ilerledi. Ameliyatı yapan doktor Alper Çelik dedi ki ameliyat yapıp kalan bağırsaktan diğer organlara kan gidecek ve kalan bağırsağı mideyle birleştireceğiz. Mide ameliyatı gerçekleştirince sağlığına kavuşacaksın, dedi. Ancak düzeltme ameliyatında midemin olmadığı ortaya çıktı. Benim bir organım yok ve bu doktor halen bu ameliyatları yapmaya devam ediyor.”

Ölümden dönen Seren Serengil yaşadıklarını TGRT Haber'de anlattı: Midemi aldılar, artık yarım insanım

AMELİYAT ASLA OLMAYIN, YÜRÜYÜŞ, DİYET YAPIN! 

Çok pişman ve üzgün olduğunu belirten Serengil, “Bugün olsa asla mide küçültme ameliyatı yaptırmazdım. Kilo vermek isteyenlere tavsiyem diyet ve yürüyüş yapmalarıdır. Benim tercih ettim yol kolay olanıydı. Çok hormon ilacı aldım, çocuk sahibi olmaya çalıştım, kilo aldım tabi” ifadelerini kullandı. Serengil, yaşamına artık yarım bir insan olarak devam edeceğini belirterek mide küçültme ameliyatının sadece obezite hastalarına yapılması gerektiğini belirtti. Bunların dışındaki kişilere bu ameliyatların yapılması durumunda doktorların ehliyetlerinin alınması gerektiğini kaydeden Serengil, “Biz kadınlar mide küçültme ameliyatı istesek bile doktor ve hastanenin kabul etmemesi lazım” dedi. 

DOKTOR VE HASTANEDEN ŞİKAYETÇİYİM 

Doktor ve hastane hakkında şikayetçi olacağını kaydeden Serengil, “Bu doktorun bugüne kadar adını bile zikretmedim. Ameliyat kendi tercihimdi, dedim. Ancak sağlığımın kötüye gitmesine rağmen bir gün bile aramadı, telefonlarıma çıkmadı. Dalga geçti, ilgi istiyor herhalde dedi. Organ yetmezliğinden dolayı ölüme kadar gittim. Elbette hem hastaneye hem de doktora maddi manevi tazminat davası açacağım. Tazminatı da bırakın ceza davası açacağım. Daha önce de birini zaten öldürmüş” diye konuştu.  

Ölümden dönen Seren Serengil yaşadıklarını TGRT Haber'de anlattı: Midemi aldılar, artık yarım insanım

AMELİYAT VİDEOMU SİLMİŞLER 

Serengil mide küçültme ameliyatı videosunu hastane ve doktordan istediği halde bir yıldır alamadığını iddia ederek yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bir yıldır hastaneden ve doktordan ameliyat videomu istiyorum. Israrla vermiyorlar. Anladık ki mideyle ilgili yaşadıkları sorundan dolayı videoyu vermiyorlarmış, silmişler. Çünkü midemi almışlar, tüm organlarım birbirine yapışmış. O yüzden yemek yiyince ayakta duramıyordum. Düzeltme ameliyatı bitti, bu sondu. Bundan sonra artık sağlıklı yaşamaya bakacağım. Bu kadarıyla ne kadar yaşayabilirsem. Düzeltme ameliyatında bağırsağımı açtılar ama mideye bağlayamadılar. Mide yok, yemek borusunda doğrudan bağırsağa gidiyor artık” ifadelerini kullandı. 


“Yaşama gücü olan bir insanım, yaşamayı seviyorum, köpeklerimi seviyorum” diyen Serengil, bu süre içerisinde çalışma hayatından da dolayı durumunu kimseye belli etmemeye çalıştığını belirtti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...