Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Temmuz 2019 10:42

Oyuncu Orhan Aydın serbest bırakıldı

Bir festivale katılmak için geldiği İzmir'in Urla ilçesinde gözaltına alınan Tiyatro oyuncusu Orhan Aydın serbest bırakıldı.

Oyuncu Orhan Aydın serbest bırakıldı
orhan aydın

Gözaltına alındığını Twitter hesabından duyuran Aydın, "Şu an Urla'da emniyet tarafından 'hakkınızda dosya var' denilerek gözaltına alındım" yazdı. İfadesi alınan Aydın daha sonra serbest bırakıldı. 
Orhan Aydın'ın hakkında, İstanbul Gaziosmanpaşa Savcılığı'nca yürütülen bir hakaret soruşturması dosyası kapsamında gıyabi tutuklama kararı olduğu öğrenildi. 
Festivale ödül töreni koordinatörü olarak katılan Ayvalık Belediyesi Kültür Müdürü, tiyatro sanatçısı Erkan Cılak ve festivalde atölye çalışmaları yapacak olan Samsun Sanat Genel Sanat Yönetmeni Yaşar Gündem adliyede Orhan Aydın'ı yalnız bırakmadı. Orhan Aydın, ifadesi alındıktan sonra sabah saatlerinde serbest bırakıldı. 

ORHAN AYDIN KİMDİR?

Orhan Aydın, 27 Eylül 1947 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Aslen Artvinlidir. Orhan Aydın, ortaokul son sınıf itibari ile tiyatro sahnelerindedir. Gerçek sanat disiplinleriyle ilk kez Halkevlerinde karşılaştı ve uzunca bir zaman Ankara'da Halkevlerinde çalışmalarını sürdürdü. Sonra da profesyonel olarak bütün okul hayatı boyunca da sahnelerde oyunculuğa devam etti. Şimdiye kadar 94 tiyatro oyununda rol aldı ve birçok sinema filmi ve dizilerde oynadı..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...