Tgrt Haber
20 Aralık 2021 16:20

Son dakika! Oyuncu Sezai Aydın hayatını kaybetti

Son dakika haberi: Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın 69 yaşında hayatını kaybetti. Geçtiğimiz ay eşi Fatma Çiğdem Aydın'ın vefat etmesinin ardından bir ay sonra Ankara'da hayatını kaybeden Sezai Aydın, John Rambo, Rocky Balboa ve Fred Çakmaktaş karakterlerini seslendirmesiyle tanınıyordu.

Son dakika! Oyuncu Sezai Aydın hayatını kaybetti
sezai aydın,oyuncu

Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın 69 yaşında haytını kaybetti. Aydın; John Rambo, Rocky Balboa ve Fred Çakmaktaş karakterlerini seslendirmesiyle tanınıyordu. 20 gündür hastanede tedavi gördüğü öğrenilen Aydın'ın diyabete bağlı kalp yetmezliğinden vefat ettiği belirtildi.

Sanatçı Sezai Aydın'ın eşi, kadın hakları savunucusu ve psikolog Fatma Çiğdem Aydın, Kasım ayında kanser nedeniyle 60 yaşında hayatını kaybetmişti.

Son dakika! Oyuncu Sezai Aydın hayatını kaybetti

SEZAİ AYDIN KİMDİR?

Türk tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın, 69 yaşında, Ankara'da hayatını kaybetti. John Rambo, Rocky Balboa ve Fred Çakmaktaş karakterleri seslendirmeleriyle ünlenmiştir. Ankara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu olan Aydın, Şehir Tiyatroları sanatçısı olup, bugüne kadar birçok oyunda görev yapmıştır.

Son dakika! Oyuncu Sezai Aydın hayatını kaybetti

Bir dönem Keçiören Belediyesi'nde "Cumartesi Cumartesi" adlı bir çocuk eğlence programını yürütmüş olan ve kamera karşısına da geçerek sinema ve dizi filmlerde de rol alan usta sanatçı, yıllarca birçok ünlü yerli ve yabancı karakterin seslendirmesini başarıyla yürütmüştür. Ayrıca, Başkent İletişim Bilimleri Akademisi 13 Temmuz 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'nde, Seslendirme ve Oyunculuk eğitimleri vermektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...