Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Mart 2016 13:41

Perran Kutman kaza geçirdi

Perran Kutman Amerika’da talihsiz bir kaza geçirdi.

Perran Kutman kaza geçirdi
Perran Kutman, Perran Kutman kimdir, perran kutman kaza,

Miami’deki evinde tatil yapan ünlü oyuncunun ayak bilek kemikleri çatladı. Kaldırımda yürürken ters bir hareket yapan ünlü oyuncu, sağ ayağını burktu. Dengesini sol ayağıyla sağlamaya çalışan Kutman, bu ayak bileğinin de burkulmasına neden oldu. Yanındaki arkadaşı tarafından hastaneye götürülen Kutman’ın iki bileğinin de çatladığı öğrenildi. 15 gün boyunca  Amerika’da tedavi gören Kutman, Türkiye’ye döndü. Önceki gün İstanbul’a gelen oyuncu, 1,5 ay boyunca özel ayakkabı giyecek ve evinde bol bol dinlenecek. Kazanın ardından İstanbul’a dönen Perran Kutman, 1,5 ay boyunca özel bir ayakkabı giyecek.
Perran Kutman kimdir?
1949 yılında İstanbul Aksaray'da Perran Kanat olarak dünyaya gelmiştir. Ailesinin isteği üzerine konservatuar okumuş, Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur. Yaşamı süresince çeşitli dizi, film ve tiyatro oyunlarında oynamıştır. İlk sinema deneyimini 1972`de yönetmenliğini Nejat Saydam'ın yaptığı "Şehvet Kurbanı" adlı filmle yapan Kutman, Türk Sineması'nın klasikleri içinde sayılan "Köyden İndim Şehire", "Salak Milyoner" ve "Hababam Sınıfı" serisinde oynadığı rollerle çıktıktan sonra, "Gırgıriye"'deki Sabahat tiplemesi ile ün kazanmıştır. Müjdat Gezen ile beraber çesitli oyunlar ve parodiler yapan sanatçı 1972 yılında sinema ve tiyatro oyuncusu Hüseyin Kutman'la evlenmiş fakat evlilikleri 1979 yılında sona ermiştir. Kutman, 1980 yılında evlendiği müzisyen Koral Sarıtaş ile hala evlidir.
****
Kariyeri
İstanbul Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1967'de Ulvi Uraz Tiyatrosu`nda sahneye çıkan Kutman, ilk sahne deneyimi hakkında bir röportajında "Ulvi Uraz'da profesyonel hayatıma başladım. Mükemmel bir hocaydı. Sahne tahtasına saygıyı öğrendim" demiştir. Çeşitli dizi ve filmlerde rol alan Kutman, Perihan Abla dizisi ile asıl üne kavuşmuştur. 1986 yılında TRT 2'de izleyiciyle buluşan Perihan Abla dizisi çok sevilince TRT1'e aktarılıp orada yayın hayatına devam etmiştir. Perihan Abla rolü ile özellikle Türk Halkının sevgisini kazanmıştır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...