Tgrt Haber
17 Kasım 2021 12:17

Reynmen adıyla tanınan Yusuf Aktaş kimdir? Reynmen kaç yaşında? Reynmen Ece Erken'e neden tazminat ödeyecek?

Reynmen olarak bilinen Yusuf Aktaş, Türkiye'de en çok abonesi olan Youtube fenomenlerindendir ve 2019 yılında "Derdim Olsun" adlı şarkıyla adını daha da duyurmuştur. Aynı yıl içinde "Ela" adlı şarkıyla tekrar hitlere giren Reynmen, Ece Erken ile girdiği polemikle de bilinmektedir. Peki, Reynmen kaç yaşında, nereli? Ece Erken'e 5 bin lira tazminat ödeyeceği kesinleşen Reynmen kimdir? İşte, Reynmen'in hayatı...

Reynmen adıyla tanınan Yusuf Aktaş kimdir? Reynmen kaç yaşında? Reynmen Ece Erken'e neden tazminat ödeyecek?
ece erken,tazminat,reynmen,yusuf aktaş

Reynmen, "Derdim Olsun", "Ela" gibi şarkılarıyla listelerde bir numaraya yükselmiştir ve Türkiye'de en çok abonesi olan Youtube kanallarından birinin sahibidir. Son dönemde Ece Erken ile mahkemelik olan Reynmen hakkında verilen tazminat kararıyla birlikte, Reynmen'in, yani gerçek ismi ile Yusuf Aktaş'ın kim olduğu merak ediliyor. Reynmen kaç yaşında, nereli? Ece Erken ile Reynmen neden mahkemelik oldu? Haberimizde...

REYNMEN ADIYLA BİLİNEN YUSUF AKTAŞ KİMDİR?

6 Aralık 1995 tarihinde dünyaya gelen Reynmen aslen Sivaslı'dır. Scorp ve YouTube'da paylaştığı videolarla tanınan Yusuf Aktaş, tanınmadan önce babasıyla halde meyve sebze ticareti ve pazarcılık yapmıştır. İstanbul Aydın Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı kazanan Reynmen, sonrasında Nişantaşı Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümüne geçiş yapmıştır. 

Başlangıçta adını Scorp'ta duyuran Reynmen, sonrasında YouTube'a devam etmiş ve fenomen Berkcan Güven ile "Biziz" adında bir şarkı çıkararak gündeme gelmiştir. 2019 yılında "Derdim Olsun" ve "Ela" adında şarkılarıyla listelerde birinci sıraya yerleşen Reynmen, 2019 yılında "Houze Istanbul " adını verdiği müzik şirketini kurarak son EP'si RnBesk'i bu şirket üzerinden yayımladı. EP'deki parçalardan "Hevesim Yok", "Yoksun Başımda", "Radyoda Neşet" ve "Dolunay" klipsiz olarak, "Leila" adlı şarkıyı ise kliple birlikte yayınladı. Şirketin kurumsal iletişimini sağlayan ve asistanlığını yürüten Burak Koşar ve şirketin müzik direktörlüğünü yapan Oğulcan Nihat ise Reynmen ile birlikte çalışan isimlerden.

Reynmen adıyla tanınan Yusuf Aktaş kimdir? Reynmen kaç yaşında? Reynmen Ece Erken'e neden tazminat ödeyecek?

REYNMEN - ECE ERKEN POLEMİĞİ

Ece Erken'in, Reynmen'in kendisine hakaret ettiği iddiası ile Yusuf Aktaş'a açtığı tazminat davasında, mahkeme, Reynmen'in 5 bin liralık manevi tazminat ödemesine karar verdi. Yaklaşık 2 yıl önce Ramazan ayında cama çıkarak ezan okuduğu anları sosyal medya hesabından "Ezan okunuyor mu diye bakmaya çıktı" açıklamasıyla paylaşan Reynmen, eleştirilerin hedefi olmuştu. Ece Erken'in Bircan Bali ile birlikte sunuculuğunu yaptığı bir TV programında ilahiyatçı Arif Aslan, Reynmen için "dinden çıktı" diyerek gündeme gelmişti. "İnsanların özel hayatlarını konuşmak dışında başka vasfın ne?" diyerek Ece Erken'e cevap veren Reynmen, sosyal medya hesabından şu sözleri yayımlamıştı:

"Bitmek bilmedi karalamalarınız, leşsiniz, ucuzsunuz. İnsanların özel hayatlarını konuşmak dışında başka vasfın ne? Bunu benimle paylaş ben bunu merak ediyorum. İnşallah yarın bu storylerimi döndürürsünüz programda. İnşallah o zaman başlayacaksınız tabii insanların hayatlarını konuşmaya. Elimden ne geliyorsa yapacağım hukuki anlamda. Doktor Ahmet Arif Aslan da beni dinden çıkarmış tövbe etmem lazımmış. Tövbe" 

Reynmen'in yaptığı bu paylaşım üzerine, Ece Erken, avukatı Gökçe Sobay aracılığıyla Reynmen'e tazminat davası açmıştı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında davacı Ece Erken'in avukatı Gökçe Sobay ile davalı Reynmen'in avukatı Alaaddin Serhan Yaman davada karşı karşıya geldi.

Duruşmada Ece Erken'in avukatı Gökçe Sobay:

"Müvekkilimin şikayeti üzerine açılan ceza yargılamasında davalı Reynmen hakaret suçu nedeniyle yargılanmış ve hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiştir. Toplanacak başka bir delil kalmadığından davamızın kabulüne karar verilmesini istiyoruz" diyerek durumu özetlerken; Reynmen'in avukatı ise beyanında davanın reddini talep etti. Duruşmanın sonunda mahkeme, Reynmen'in Ece Erken'e 5 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi..

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...