Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ocak 2014 14:31

Rockçı İmam ABD yolcusu

Rockçı İmam olarak tanınan İmam Ahmet Muhsin Tüzer'e ABD'den konser teklifi geldi.

Rockçı İmam ABD yolcusu
New York Issue Projekt Room,rockçı imam,seçkin davetliye konser verecek,ahmet muhsin tüzer,

10 Nisan 2014 ile 24 Nisan 2014 tarihleri arasında New York Issue Projekt Room'da 150 kişilik seçkin davetliye konser vereceklerini söyleyen Rockçı İmam Ahmet Muhsin Tüzer, yurt dışı işlemlerine başladığını bildirdi.
Catherine Christer Hennix isimli İsveç asıllı ABD'li sanatçı ile birlikte sahne almak için gelen teklifi değerlendirdiğini söyleyen Tüzer, "Yaptığım müziğe uygun bir tarzları var. Drone tarzı bu müziğin kendi dinleyicileri mevcut. Konserlerinde benim de olmam için geçtiğimiz günlerde İstanbul'da Catherine Hanım ile bir araya gelerek mutabakata vardık. Bir hafta sürecek olan provalardan sonra 23 veya 24 Nisan 2014 günü sahne alacağız. Ben de konserde ya ezan ya mevlit ya da kaside okuyacağım. Dinimi tanıtmak, dinimi sevdirmek için bu projeyi bir lütuf olarak görüyorum" şeklinde konuştu.1990 yılında Antalya Kaş'da göreve başlayan Ahmet Muhsin Tüzer, 1997-2000 yılları arasında ise İstanbul'da görev yaparken Yerebatan Camii müezzini olarak çalıştı. Tüzer, ilk müzik çalışmalarına "Ayrancılar İlahileri" isimli amatör bir kasetle başladı. Mayıs 2013'te Erkin Koray'ın gitaristlerinden Doğan Sakin ile Kaş'ta karşılaşan Tüzer, tasavvuf ile rock müziğini birleştirmeyi içeren bir proje geliştirdi.Tasavvuf ve rock karışımı parçalarını, kurduğu "Firock" isimli grupla 10 Ağustos 2013'te Kaş'ta verdikleri konserle ilk kez seslendiren Tüzer, "Rockçı İmam" olarak tanınmaya başladı. Tüzer hakkında konserin ardından soruşturma açıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...