Tgrt Haber
09 May 2019 13:09

Şans eseri öğrenmişti... Ünlü model kanseri yendi!

ABD'li 21 yaşındaki model Karolina Jasko, parmağında küçük siyah bir leke gördü ve o an hayatındaki dönüm noktası oldu

Şans eseri öğrenmişti... Ünlü model kanseri yendi!
abd&tt2;li model,,kanser,

Karolina Jasko parmağında gördüğü lekeyi kabuk zannedip kopardı. Fakat sonrasında hayatının en büyük şoklarından birini yaşadı.

21 yaşındaki güzel Karolina Jasko, 2018 yılında yaşadığı eyaleti temsil ederek ülkenin en güzeli seçilmek için yarışmış ve dünya çapında tanınmaya başlamıştı.

Genç kadın bakım için ayda iki-üç kere takma tırnak takıyor ve bu işlem esnasında UV (Ultraviyole) ışığına maruz kalıyordu ancak son ana kadar hiçbir şey fark etmedi.

İlk olarak tırnağında bir morluk gördü ancak kabuk zannederek soyup attı. Ancak bir hafta sonra aynı parmağı şişmeye başladı ve genç model bunun üzerine doktoruna gitti.

Bir dermatoloğa yönlendirildikten ve biyopsi yapıldıktan sonra Jasko, tırnaklarındaki koyu çizgilerin aslında melanom yani bir tür cilt kanseri olduğunu öğrendi.

Melanom, melanositlerden kaynaklanan bir cilt kanseridir. Ultraviyole ışınları bu kanser türünün oluşma riskini artıran faktörler arasında yer alır.

21 yaşındaki Jasko durumunun ilerlememesi için tümörün olduğu tırnağının tamamını aldırdı. Karolina Jasko 1 yıl boyunca parmağının o kısmını bantla kapatmaya çalıştı.

Genç model zorlu sürecin ardından kanseri atlattığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Karolina Jasko, kendisi ile aynı durumu yaşayan insanları bilinçlendirmek için uzun zaman sonra yaşadığı bu olayı paylaştığını söyledi.

Jasko her ne olursa olsun kişilerin kendileriyle barışık olmasını ve asla pes etmemesini vurguladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...