Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Temmuz 2014 12:00

Sibel Can o davayı kazandı

Ünlü şarkıcı Sibel Can kaçak otomobil soruşturması kapsamında el konulan cipi ile ilgili başlattığı hukuki mücadeleyi kazandı.

Sibel Can o davayı kazandı
sibel can, sibel can cip, sibel can dava, sibel can 2014, sibel can haberleri, sibel can cip davası,

Mahkeme Çiftkurtlar Otomotiv'in Can'ın ödediği 317 bin lira parayı faizi ile geri ödenmesine karar verdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 2 yıl önce başlatılan soruşturma kapsamında, fiyatı düşük gösterilerek lüks tüketim ve gümrük vergisi düşük ödenen araçlara yönelik soruşturma başlatmıştı. Yapılan çalışmalarda, yurt dışından ithal edilen yüze yakın lüks otomobil ve cipin fiyatı düşük gösterilerek daha az vergi ödendiği ve devletin zarara uğratıldığı tespit edilmiş ve söz konusu araçlara el konulmuştu. Soruşturma kapsamında Sibel Can'ın Mercedes marka cipine de ithalatında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle 1 Kasım 2012'de el konulmuştu. Kendisine satılan 2009 model cipin daha önce Amerika'da kullanıldığının soruşturma kapsamında ortaya çıktığını belirten Can, cipini aldığı Çiftkurtlar MCV Otomotiv Tic. Ltd. Şti hakkında alacak davası açmıştı.
İstanbul 3. Tüketici Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme konu ile ilgili bir bilirkişi raporu talep etmişti. Bilirkişi heyetinin mahkemeye sunduğu raporda Can'a 2009 model diye satılan otomobil 2008 model olduğu, söz konusu cipin, 2008 Ağustos-Eylül döneminde ABD'de trafiğe çıktığı belirtilmişti. Bilirkişi raporunda bu durumu uzman olmayan kişilerin fark edemeyeceğini, bu nedenle şirketin 'gizli ayıplı' mal sattığını belirtti. 27 Haziran'da kararını açıklayan mahkeme Çiftkurtlar Otomotivin 'gizli ayıplı' mal sattığını hükmetti. Cipin Çiftkurtlar'a iadesine karar veren mahkeme, Can'ın ödediği 317 bin 738 liranın da faizi ile geri ödenmesine karar verdi.

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...