Tgrt Haber
15 Mart 2018 23:41

Tolga Tekin kimdir? | Tolga Tekin Vatanım Sensin'de Mehmet Akif Ersoy rolünde

Vatanım Sensin tarihe damga vuran hikayesi ve karakterleri ile seyirciyle buluşmaya devam ediyor. Milli Mücadele kahramanlarından İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Vatanım Sensin yeni bölümünde diziye dahil oluyor. Peki, Vatanım Sensin'de Mehmet Akif Ersoy rolü ile göreceğimiz Tolga Tekin kimdir?

Tolga Tekin kimdir? | Tolga Tekin Vatanım Sensin'de Mehmet Akif Ersoy rolünde
tolga tekin kimdir,,vatanım sensin,,mehmet akif ersoy,,tolga tekin,

Tolga Tekin kimdir? Türk tarihinin en nadide şahsiyetlerinden biri olan şair, vaiz, fikir adamı ve birçok sıfatın kendisini tarif etmek için kifayetsiz kalacağı İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Kanal D ekranlarının sevilen dizisi Vatanım Sensin yeni bölümünde kurguya dahil oluyor. Aksiyon dolu Milli Mücadele yıllarında vaazları ve fikirleri ile önemli bir rolü olan Mehmet Akif'i ünlü oyuncu Tolga Tekin canlandıracak. Başarılı bir tiyatro oyuncusu olan Tolga Tekin, Bizim Evin Halleri, Behzat Ç., Kapalı Çarşı, Muhteşem Yüzyıl gibi önemli yapımlar ile ekranların aranan oyuncularından olmuştur. Peki, Vatanım Sensin 48.bölümünde Mehmet Akif Ersoy rolü ile izleyeceğimiz Tolga Tekin kimdir? Tolga Tekin aslen nereli ve kaç yaşındadır?

TOLGA TEKİN KİMDİR?

19 Mart 1973 yılında Ankara'da dünyaya gelen ünlü oyuncu Tolga Tekin, 1992 yılında Özel Arı Koleji'nden mezun olmuştur. Sonrasında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun olan Tekin, tiyatro ile hayatına devam etmeyi tercih etmiştir.

Devlet Tiyatroları'nın açtığı sınavı kazanarak, Adana Devlet Tiyatrosu'nda göreve başlamıştır. 8 yıl kadar Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çalışan ünlü oyuncu, ilk dizi deneyimini Bizim Evin Halleri'nde kazanmıştır. Ekranların en uzun soluklu günlük dizisi olan Bizim Evin Halleri'nde 4 yıl çalışmıştır.

Ankara Devlet Tiyatrosu'ndaki görevine devam eden Tolga Tekin; Kapalı Çarşı, Paramparça, Behzat Ç. Ankara Yanıyor, Muhteşem Yüzyıl gibi başarılı dizilerin kadrosunda yer almıştır.  

2013 yılında Bizim Evin Halleri dizisinde Neva karakterini canlandıran rol arkadaşı Zeynep Koltuk ile dünya evine girmiştir. Çift 2014 yılında boşanmıştır. 

Tolga Tekin kimdir? | Tolga Tekin Vatanım Sensin'de Mehmet Akif Ersoy rolünde

TOLGA TEKİN MEHMET AKİF ERSOY'U CANLANDIRACAK

İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif 1873 yılında İstanbul'da doğdu. Şairliğinin yanı sıra veterinerlik ve vaizlik de yapan Mehmet Akif, Milli Mücadele'ye ilk günden beri verdiği büyük destekle Kurtuluş Savaşı'nın en önemli isimlerinden biri haline geldi. Cesur bir dava adamı ve sözleriyle yüzbinleri etkileyen büyük bir hatip olan Mehmet Akif, 23 Nisan 1920'de Meclis'in kurulmasıyla birlikte ailesini ve varını yoğunu bırakarak İstanbul'dan, Ankara'ya geçip Milli Mücadele'ye katıldı. Bizzat Mustafa Kemal'in isteğiyle Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde Milli Mücadele'yi destekleyen vaazlar verdi, sözleriyle savaşın seyrine doğrudan etki etti. Şair, İstiklal Marşı'nın kabulü üzerine kazandığı para ödülünü de yoksul kadın ve çocuklara iş öğreten Dar'ül Mesai'ye bağışlamıştır.

Mehmet Akif, Vatanım Sensin dizisi 48.bölümünde ise yine Mustafa Kemal'in talebiyle kaynar kazan haline gelmiş İzmir'e doğru yola çıkacak, Cevdet'le el ele vererek Filippos'un şeytani planını bertaraf etmek için uğraş verecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...