Tgrt Haber
29 Temmuz 2021 09:36

Türkiye yangınlarla boğuşuyor

Türkiye’nin doğasıyla ünlü ve turistik illerinde üst üste yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangınlarda insan ve canlı yaşamı olumsuz etkilendi. Antalya, Adana, Aydın, Muğla, Manisa, Osmaniye, Kayseri ve Mersin başta olmak üzere Türkiye'nin pek çok ilinde yangın çıktı. Yangınla mücadele sürerken, aynı anda farklı noktalarda çıkan yangınlar sabotaj şüphesini arttırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgedeki Bakanlarla sürekli irtibat halinde olduğu ve yangın söndürme çalışmaları için devletin bütün imkanlarının seferber edildiği belirtildi. Ülke genelindeki yangınların 57'sinin kontrol altına alındı.

Türkiye yangınlarla boğuşuyor
yangın,Manavgat,kayseri,Antalya,Osmaniye,Cumhurbaşkanı Erdoğan

Türkiye son 48 saattir yangınlarla boğuşuyor. Antalya Manavgat'ta başlayan ve 3 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan yangının ardından bugün peş peşe yangın haberleri geldi. Adana-Kozan, Osmaniye-Merkez, Mersin-Silifke, Mersin-Aydıncık, Kütahya-Emet, Antalya-Alanya, Aydın-Didim, Muğla-Bodrum ve Muğla-Marmaris başta olmak üzere pek çok ilden alevler yükseldi. Devletin tüm imkanlarını bu yangınların söndürülmesi için seferber etti. Yangınlara 3 uçak, 9 İHA, insansız helikopter, 1 su tankı, 38 helikopter, 680 arazöz, 55 iş makinesi ve 4 bin personelle müdahale edildi. 183 vatandaşımız etkilendi. 15'i taburcu oldu, 3 kişi hayatını kaybetti. Ülke genelindeki yangınların 57'sinin kontrol altına alındı.

ANTALYA MANAVGAT’TA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

 Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 farkı yerde çıkan orman yangınının söndürme çalışmaları devam ediyor. Tamamen kontrol altına alınamayan yangından şu ana kadar 34 mahalle zarar gördü,18 mahalle boşaltıldı. 213 araç ve 481 personel ile yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. Manavgat ilçesindeki büyük yangından onlarca kişi etkilendi ve 3 kişinin hayatını kaybetti. Evleri boşaltılan vatandaşlar için 700 civarında konaklama yeri ayarlandı. 

Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Manavgat ve Akseki ilçelerindeki yangınlardan etkilenen 239 kişinin hastanelere başvurduğunu bildirdi. İlk günden beri hastanelerin acil servis, yoğun bakım, poliklinik ve aşı birimi dahil tüm birimleriyle hizmet vermeye devam ettiğini söyledi. Hülür, şunları kaydetti: "Ambulans, UMKE ve vatandaşların kendi imkanlarıyla dahil toplamda devlet hastanesi ve ilçedeki özel hastanelere getirilen 239 kişi tedavi altına alındı. 19 hastamız tedavi altında, diğerleriyse taburcu edildi" dedi.

Türkiye yangınlarla boğuşuyor

ANTALYA AKSEKİ’DE BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Antalya Akseki ilçesi Kepezbeleni Mahallesi'nde orman yangını çıktı ve civar ilçelere sıçradı. Yangında bir kişi hayatını kaybetti. Akseki Kaymakamı Volkan Hülür, "Dumandan etkilenen bir kişi yaşamını yitirdi. Mahalledeki evlerin yüzde 80'i de yanmış durumda" dedi. 15 dakika içinde müdahale edilmesine rağmen rüzgarın etkisi nedeniyle yangının yayılmasının önüne geçilemedi.

Türkiye yangınlarla boğuşuyor

MERSİN’DEKİ 3 YANGINDAN 1’İ KONTROL ALTINDA

Mersin'in Aydıncık, Silifke ve Bozyazı ilçelerinde yangın çıktı.

Mersin'in Silifke ilçesinde dün çıkan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Söndürme helikopterleri de sabahın ilk ışıklarıyla söndürme çalışmalarına havadan destek veriyor. İlk olarak Boğsak mevkisinde başlayan ardından Işıklı, Hırmanlı ve Yeşilovacık mahallelerine yayılan orman yangını şiddetli rüzgar nedeniyle etkisini arttırmıştı.

Muz seralarının da bulunduğu Bozyazı ilçesinin Kötekler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın tümüyle kontrol altına alındı ve buralarda da soğutma çalışmaları başlatıldı.

Mersin Aydıncık ilçesinde başlayan orman yangını 3'üncü gününde de devam ediyor.

Türkiye yangınlarla boğuşuyor

OSMANİYE’DE ÇALIŞMALARA DEVAM EDİLİYOR

Osmaniye'ye bağlı Kazmaca köyü Tülüce mevkisindeki ormanlık alanda dün çıkan ve rüzgarın etkisiyle Sarpınağzı köyü ile Kadirli ilçesi Karatepe köyüne kadar yayılan yangına müdahale sürüyor. Osmaniye'de iki gün önce çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahale ediliyor. Dün akşam havanın kararmasıyla helikopterle müdahaleye ara verilmişti, bu sabah ise yoğun duman nedeniyle çalışmalar kesintiye uğradı. Bölgeyi kaplayan dumanın etkisini yitirmesiyle havadan müdahaleye tekrar başlandı. Yangın nedeniyle bölgedeki bazı evler tedbiren boşaltılmıştı.

Osmaniye merkeze bağlı Dereobası köyündeki ormanlık alanda yangın çıkmıştı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına söndürme helikopterleri, çok sayıda arazöz ve orman işçisi müdahale etmişti. Ekiplerin 10 saatlik çalışmanın ardından yangın kontrol altına alınmıştı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Türkiye yangınlarla boğuşuyor

ADANA’DA 4 İLÇEDE YANGIN DEVAM EDİYOR

Adana'nın 4 ilçesindeki 6 noktada dün ve önceki gün çıkan orman yangınları devam ediyor. Ekipler, alevleri kontrol altına alabilmek için havadan ve karadan yoğun çalışma yürütüyor.

Aladağ ilçesi Boztahta ve Pos mahalleleri, Kozan ilçesi Gökgöz Mahallesi ile İmamoğlu ilçesi Otluk ve Cırıtlar mahallelerinde çıkan orman yangınları 3'üncü günde de devam diyor. Kozan ilçesinde çıkan orman yangın nedeniyle köylerdeki vatandaşlar tahliye edilmişti.

Ceyhan ilçesi Belören Mahallesi’nde çıkan orman yangını ise 2'nci günde devam ediyor. Binlerce dönüm alanın kül olduğu ve çok sayıda evin hasar gördüğü yangınların hızının kesildiği belirtilirken, rüzgarın hala risk olarak değerlendirildiği öğrenildi. İhbar üzerine, bölgeye 15 arazöz, 5 su tankı, çok sayıda iş makinesi ve 100 personel sevk edildi.

Türkiye yangınlarla boğuşuyor

KAYSERİ’DE YANGININ BİLANÇOSU AĞIR

Kayseri'de çıkan yangınlara müdahale devam ediyor. Yahyalı ilçesinde Aladağlar Milli Parkı'nda dün başlayan ve Ulupınar Mahallesi'nde kısmen kontrol altına alınan yangında 45 hektar zarar gördü. Gece boyu soğutma işlemlerinin devam ettiği yangın bölgesinde şiddetli rüzgar çalışmaları zorlaştırıyor.

Kapuzbaşı Mahallesi'ndeki yangını ise kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Yangınları söndürme çalışmalarına 15 arazöz, 1 su ikmal aracı, 5 yangına müdahale aracı, 10 pikap, 3 itfaiye aracı, 2 kamyon, 1 dozer, 2 greyder, 85 orman işletme personeli ve yangının meydana geldiği köylerde yaşayan yaklaşık 200 gönüllü katılıyor.

Türkiye yangınlarla boğuşuyor

MARMARİS’TE EVLER VE ARAÇLAR KULLANILMAZ HALE GELDİ

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Armutalan Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Devam eden orman yangınına, havadan ve karadan müdahale ediliyor. İçmeler mahallesindeki yerleşim yerlerine yangının sıçramaması için hava araçları ormanlık alanlarda söndürme ve soğutma çalışmaları yapıyor. Orman Genel Müdürlüğü ekipleri, Muğla, Denizli, İzmir büyükşehir belediyeleri itfaiye ekipleri, emniyet güçleri yangını söndürmek için yoğun gayret sarf ediyor. Osmaniye mahallesinde bazı evler ve araçlar yangın nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

ALEVLERİN ARASINDA KALAN MOTOSİKLETLİ CAN VERDİ

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangından motosikletiyle uzaklaşırken kaza yapan bir kişi alevlerin arasında kalarak hayatını kaybetti. Bölgede motosikletiyle alevlerin arasında kalan 25 yaşındaki Şahin Akdemir, bölgeden ayrılmaya çalışırken motosikletiyle kaza yaptı. Aracın devrilmesi sonucu yaralanan Akdemir, alevlerin arasında kalarak hayatını kaybetti.

Türkiye yangınlarla boğuşuyor

AYDIN'DA ORMAN YANGINI

Öte yandan Aydın'ın Didim ilçesi Efeler Mahallesi Tekağaç mevkisindeki yerleşim yeri yakınında bulunan makilik alanda da yangın çıktı. Bölgeden duman yükseldiğini gören çevredekiler, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Bölgeye itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı arazözler de sevk edildi. Söndürme çalışmaları devam ediyor. 

Türkiye yangınlarla boğuşuyor

KÜTAHYA'DA YANGIN AZ ZARARLA SÖNDÜRÜLDÜ

 Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Samrık köyü yakınlarındaki karaçam ormanında çıkan yangın kontrol altına alındı. 4 hektarlık bir alanda zarar meydana geldi.  Yangına 6 arazöz, 5 su tankeri, 7 iş makinesi ve 1 helikopter ile müdahale edildi. Bölgeye giden Kütahya Valisi Ali Çelik, Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin'den söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vali Çelik, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin hızlı ve yerinde müdahalesiyle yangının büyümesinin önüne geçildiğini söyledi.

Türkiye yangınlarla boğuşuyor

MANİSA DA KONTROL ALTINDA

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı tarihi Darkale Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü. Yangının başlaması üzerine vatandaşlar ve jandarma ekipleri ilk müdahaleyi yaparken, Orman İşletmeye bağlı 8 arazöz de söndürme çalışmalarına başladı. Ekipler, yerleşim yeri yakınında çıkan yangını kontrol altına aldı.

Türkiye yangınlarla boğuşuyor

13 İLDE ÇIKAN YANGINLAR SÖNDÜRÜLDÜ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamaya göre Kütahya, Balıkesir, Kilis, Kahramanmaraş, Kocaeli, Kastamonu, Sakarya, İstanbul, Hatay, Bursa, İzmir, Diyarbakır ve Karaman’da çıkan yangınlar söndürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...