Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Temmuz 2021 09:56

Türkiye'deki yangınların uydu görüntüleri! Nasa paylaştı

Türkiye'de Antalya ile başlayan orman yangınları 7 ilde 63 noktayı sardı. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Türkiye'de çıkan yangınlara ilişkin uydu görüntülerini paylaştı.

Türkiye'deki yangınların uydu görüntüleri! Nasa paylaştı
nasa,yangın,türkiye

Türkiye'de son iki günde 21 ilde 63 yangın çıktı. Akdeniz ve Ege'deki ormanlık alanlarda yükselen alevler yerleşim yerlerine ve tarım alanlarına sıçradı. Antalya'da 3 kişi, Marmaris'te ise yangın söndürme ekibine su taşıyan bir kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce hayvan da yanarak hayatını kaybederken NASA, Türkiye'de çıkan yangınlara ilişkin uydu görüntülerini paylaştı.

Türkiye'deki yangınların uydu görüntüleri! Nasa paylaştıFotoğraflara göre, Türkiye'de çıkan yangınların boyutu ve tüm Akdeniz'e yayıldığı görülüyor. 

 

Türkiye'deki yangınların uydu görüntüleri! Nasa paylaştıNASA’nın "FIRMS" adını verdiği Yangın Bilgilendirme ve Kaynak Yönetimi sistemi, uyduları kullanarak dünyanın dört bir yanındaki yangınları takip edebiliyor.

Türkiye'deki yangınların uydu görüntüleri! Nasa paylaştıTürkiye'deki yangınların uydu görüntüleri! Nasa paylaştı

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...