Tgrt Haber
14 Aralık 2018 12:01

TV spikerlerinin unutulmayan gafları

TV ekranlarının en ciddi simaları olarak bilinen spikerler de bazen ekran karşısındaki milyonları gülümseten ve uzun süre konuşulan olayların kahramanı olabiliyorlar...

TV spikerlerinin unutulmayan gafları
spiker,gaf

Bazıları istemeden, bazıları da bilerek. İşte spikerlerin hafızalara kazınan, hatırlandıkça gülümseten o gafları.

Bir dönemin gözde haber spikerlerinden Defne Samyeli oyuncak pandayla uçak kaçırılması olayıyla ilgili bir röportaj yapıyordu ki hiç unutulmayan o soruyu sordu:

''Panda canlı mıydı efendim?"

Defne Samyeli'nin bu sorusu uzun yıllar espri malzemesi oldu.

Deneyimli spiker Özge Uzun da çok konuşulan bir canlı yayın kazası yaşadı.

Özge Uzun, Ankara'da yoğun şekilde yağan karla ilgili bir haber sunarken okulların yarı yıl tatiline girdiğini unutunca kendisine Twitter'dan mesaj gönderen seyircilerin kurbanı oldu.

Özge Uzun "Kar yağışı sonrasında izleyiciler okulların tatil olup olmadığını soruyor. Biz de merakla bekliyoruz. Acaba okullar tatil olacak mı?" dedi.

Kısa süre sonra yaptığı hatayı fark eden Özge Uzun iki elini yüzüne götürerek şaşkınlığını dile getirdi.

Özge Uzun "Çok kızardım galiba" diyerek seyircilerden özür diledi.Deneyimli haberci Reha Muhtar, hem doğal sunumu hem de zaman zaman yaptığı gülümseten gaflarla bir dönem ekrana damgasını vurmuştu.

 

Bir dönemin gözde spikerlerinden Zeynep Kasımlıoğlu da ilginç bir canlı yayın kazası yaşamıştı.

Zeynep Kasımlıoğlu'nun "Bu akşam oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray derbisinin sonucu henüz belli değil" sözleri ekran karşısındakileri şaşırtmıştı.

Oğuz Haksever yayında olduğunu fark etmeyip reji masasıyla ilginç bir diyaloğa girince sosyal medyada da günlerce konuşuldu.

Canlı yayında rejiye ''Beni lafa tutma'' deyip dil çıkaran Oğuz Haksever'in o görüntüsü ekrana da yansıdı. Oğuz Haksever'in bu görüntüleri internette de izlenme rekorları kırdı.

Bir dönemin en sevimli ekran yüzlerinden Sonay Dikkaya da yayında olduğunu fark etmeyince çok konuşulan bir 'kazaya' imza attı.

Sonay Dikkaya, haberi sunduktan sonra konuyla ilgili VTR yayına girdi.

Bir başka ses haberi verirken bu arada da Sonay Dikkaya'nın sesi duyuldu: "Bacağım gözükmüyor değil mi?" Canlı yayın kazası yaşayan bir başka spiker de Simge Fıstıkoğlu. Bir dönem gece kuşağı haberlerini sunan Simge Fıstıkoğlu dalgınlık ya da aceleyle saçında maşa teliyle ekrana çıktı.

İşte Simge Fıstıkoğlu'nun ekrana saçında maşa ile çıktığı o an.

Sunduğu ilk haberden sonra rejinin de uyarısıyla durumu fark eden Simge Fıstıkoğlu, daha sonra saçındaki teli çıkardı.

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'ı 1-0 yendiği karşılaşmanın son dakikalarında artan gerilim o sıralar Star TV'den maçı anlatan spiker Ertem Şener'i de etkiledi.

Karşılaşmanın son dakikalarında Rüştü'nün üst üste yaptığı kurtarışlar sonrasında spiker Ertem Şener, kendinden geçerek 'Rüştü, öpüyorum seni Rüştü, ellerinden öpüyorum, hatta her yerinden öpüyorum Rüştü' dedi.

Bir başka usta spor spikeri İlker Yasin de uzun süre konuşulan bir hataya imza atmıştı sunduğu programda.

İlker Yasin'in "Bu akşam değerli konuklarımızın yanında çok daha değerli iki konuğumuz var" sözleri seyirciyi hem şaşırtmış hem de güldürmüştü.

Türkiye'nin ilk özel televizyonu Magic Box'ın haber spikerlerinden Kaan Yakuphanoğullarından'ın başına tuhaf bir olay geldi.

Kaan Yakuphanoğullarından tam haber okurken bir anda arkasında bulunan dekorun bir parçası kafasına düştü.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...