Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Kasım 2021 00:08

Üç Kuruş dizisi Romanları kızdırdı! RTÜK'e şikayet yağdı

Show TV'de yayınlanan Üç Kuruş adlı dizideki bazı sahneler, Roman vatandaşlara karşı ayrımcı aşağılayıcı söylemler içerdiği gerekçesiyle tepki çekti. Roman dernekler konuya ilişkin RTÜK'e şikayette bulundu.

Üç Kuruş dizisi Romanları kızdırdı! RTÜK'e şikayet yağdı
ÜÇ KURUŞ,DİZİ,ROMAN,RTÜK

Show TV'de yeni başlayan "Üç Kuruş" adlı dizi, yayınlanan ilk 2 bölümüyle eleştirilerin hedefi oldu. Dizideki Romanlarla ilgili sahneler nedeniyle Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) şikayet yağdı.

Şikayet dilekçesinin üst kurula verilmesinin ardından Marmara Bölgesi Roman Dernekler Federasyonu, Anadolu Yakası Roman Dernekleri Federasyonu ve Çepni Dernekleri Federasyonu temsilcileri ile CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Atila Sertel ve Özcan Purçu basın açıklaması yaptı.

"DİĞERLERİNE YAPILAMAN ROMANLARA DA YAPILAMAZ"

Roman dernekleri adına bir konuşma yapan Sinan Karaca Öztürk, diziyi RTÜK'e şikayet ettiklerini söyleyen, "Türkiye’deki hiçbir topluma yapılamayacak, bir Kürt, bir Alevi, bir Çerkez ve diğer vatandaşlara yapılamayacak hiçbir şeyin Romanlara yapılamayacağını burada Roman kardeşlerimizle, vekillerimizle beraber göstermek için buradayız. Bu dizinin de takipçisi olacağız" dedi.

Üç Kuruş dizisi Romanları kızdırdı! RTÜK'e şikayet yağdıÜç Kuruş dizisi RTÜK'e şikayet edildi

'YAYINDAN KALDIRILSIN' TALEBİ

Kani Beko ise Roman vatandaşlarla yıllarca İzmir'de birlikte yaşadığını aktararak, dizinin yayından kaldırılmasını istedi. Beko, "Bu topraklar güzel topraklar. Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz" ifadelerini kullandı.

Atila Sertel, diziyi kınadığını ve Romanların Türkiye'nin en renkli ve neşeli insanları olduğunu dile getirdi. Sertel, Türkiye’de kimsenin kimseyi ötekileştirmeye hakkı olmadığını söyleyerek, "Biz bu topraklarda beraber doğduk. Hiç kimse annesini, babasını Allah dışında tayin edemez. Hiç kimsenin kimseden bir santim, bir derece üstünlüğü yoktur. Türkiye Cumhuriyeti’nde herkes eşittir" şeklinde görüş belirtti.

"ROMANLARI YANLIŞ TANITIYORSUNUZ"

Özcan Purçu da söz konusu dizinin Romanların hayatını ve gerçeğini yansıtmadığını vurgulayarak, "İnsanların hayatlarını, evinizdeki masa başlarında senaryoya yazıp, siz dizilerde oynatamazsınız. Bize hakaret edemezsiniz. Gelin bizim gerçek hayatımızı görün. Roman mahallesine bir kere girmemiş bir kişi Romanların hayatını nereden bilecek? Bilmediği için böyle yanlış bir senaryoyla Romanları yanlış tanıtıyorsunuz" diye konuştu.

Purçu ayrıca, dizinin nefret suçu işlediğini kaydederek dizinin yayından kaldırılması için mücadele edeceklerini dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...