Tgrt Haber
11 Ocak 2015 18:53

Ünlü oyuncu 83 yaşında hayata veda etti

Federico Fellini'nin 'Tatlı Hayat' (La Dolce Vita) filminde Trevi Çeşmesi'ndeki sahnesiyle hafızalara kazınan İsveçli oyuncu Anita Ekberg, 83 yaşında İtalya'da öldü.

Ünlü oyuncu 83 yaşında hayata veda etti
ünlü oyuncu, Tatlı Hayat, Federico Fellini,

29 Eylül 1931'de İsveç'in Malmö kentinde dünyaya gelen Kerstin Anita Marianne Ekberg, 19 yaşında İsveç Güzeli seçilmesinin ardından sinema kariyerine başladı. Ekberg'in ilk büyük rolü ise, İtalyan yönetmen Federico Fellini'nin 1960 yapımı "Tatlı Hayat" filmindeki Sylvia karakteri oldu. "Tatlı Hayat" filmi, Ekberg'in de dünya çapında şöhrete ulaşmasını sağladı."Tatlı Hayat"tan sonra onlarca filmde daha rol alsa da Ekberg'in ismi en sık bu filmle birlikte anılır oldu. Güçlü karakteriyle tanınan Anita Ekberg ise bir röportajında "Ben Federico Fellini'yi meşhur ettim, tersi değil" demişti. Roma yakınlarındaki Genzano kasabasında yaşayan Ekberg, bir süredir Rocca di Papa'daki San Raffaele Kliniği'nde tedavi görüyordu. Ekberg'in bu sabah hayatını kaybettiği açıklandı. Ekberg'in ekonomik olarak da bir süredir güçlük çektiği ve Fellini Vakfı'ndan yardım talebinde bulunduğu biliniyordu. Kaynak: BBC Türkçe

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...