Tgrt Haber
14 Nisan 2022 11:58 - Güncelleme : 14 Nisan 2022 15:52

Ünlü oyuncu Emre Kınay'a hapis şoku

Bir mekan çıkışında kendisini görüntülemek isteyen muhabire hakaret ettiği iddia edilen oyuncu Emre Kınay yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Mütalaada, Kınay’a haksız tahrik indirimi uygulanarak 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Duruşmadan çıkarken gazetecilere konuşmak istemeyen Kınay, sadece "Ağzım açık olsun ki biplemeyin" deyip adliyeden ayrıldı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Ünlü oyuncu Emre Kınay'a hapis şoku

İstanbul'un Cihangir semtindeki bir mekandan çıkarken kendisini çeken muhabire hakaret ettiği iddia edilen oyuncu Emre Kınay ile mekanda oturan Baha Toygar'ın 2 yıl 4 aya kadar hapis talebiyle yargılanmasına devam edildi. 

İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, müşteki Mustafa Ağdağ’ın avukatı ile tutuksuz sanıklar Baha Toygar ve Emre Kınay avukatıyla katıldı.

"HAKARET ETTİĞİMİ HATIRLAMIYORUM"

Duruşmada savunma yapan sanık Baha Toygar, müştekiyle de sanıkla da tanışmadığını söyleyerek, "Arkadaşlarla otururken basın mensuplarının yuvalanmış vaziyette olduklarını gördüm. Bir süre sonra basın mensuplarının, bir bayanın düşmesi üzerine birden hareketlenip, çekim yapmaya başladıklarını anladım. Akabinde arkadaşlara ‘oradan ayrılalım’ dedim. Saat gece yarısına yaklaşmıştı, evim de bulunduğumuz mekana yakındır. Sakin bir şekilde kalkarak evime doğru gittim. Kimse ile karşılaştığımı da hatırlamıyorum, çevrede birçok insan vardı ve birçok insan bu tartışmaya müdahil oldu. İddia edildiği şekilde hakaret içerikli söz söylediğimi hatırlamıyorum’’ dedi.

"AŞIRI DERECE TAHRİK İÇEREN TUTUM SERGİLEDİLER"

Duruşmada tanık olarak dinlenen Dilara Sezgin ise olay anında dezenfektandan akan sulara basarak kaydığını belirterek, ‘’Yere düştüğüm sırada diz üstü giymiş olduğum eteğim açıldı, bana en yakın konumda bulunan sanık Emre Kınay, insani olarak yardım amaçlı yanıma geldi. Beni kaldırmaya yeltendiği sırada kameralar hareketlenerek içeriye doğru zoom yaptılar ve çekime başladılar. Bunun üzerine sanık, ‘ayıptır, yapmayın’ dedi ve dışarıya çıkarak, ‘arkadaşlar bu benim avukat arkadaşım, ne sorunuz varsa cevaplayayım’ şeklinde konuştu. Sonrasında müştekinin de içinde olduğu kameraman grubu, kışkırtıcı sorular sordular, aşırı derecede tahrik içeren tutum sergilediler. Sanığın ‘yeter ben istediğim yere istediğim zaman çıkarım, size mi soracağım’ dediğini hatırlıyorum’’ dedi.

Ünlü oyuncu Emre Kınay'a hapis şoku

"BASINLA İLETİŞİME GİRMEDİ"

Diğer sanık Baha Toygar’ın kendi arkadaş gruplarına dahil olmadığını söyleyen tanık Dilara Sezgin, ‘’Sanık Baha Toygar 2 masa ötede, 3 kişilik ayrı bir masada oturuyordu. Herkes ayağa kalktığında, sanık Toygar da ayağa kalktı. Herkes birbirine ‘hay Allah ne oldu’ şeklinde vücut diliyle eylemlerde bulunuyordu, sonrasında da yol açıldı ve sanık evine döndü. Ayrıca sanık Baha Toygar’ın basın mensuplarıyla da herhangi bir iletişime girmediğini de söyleyebilirim, ayrı bir yerden evine gitti’’ ifadelerini kullandı.

HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ TALEBİ

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, iddianamedeki söylemlerin onur, şeref ve haysiyeti rencide eden söylemler olarak değerlendirildiğini ve hakaret suçunu oluşturduğunu belirtti. Açıklanan mütalaada, olayın meydana geliş şekli dikkate alınarak sanık Emre Kınay’ın ‘hakaret’ suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istenirken, ayrıca sanığa haksız tahrik indirimi uygulanması veya ceza verilmekten vazgeçilmesi de talep edildi.

2 YIL 4 AYA KADAR HAPİS

Mütalaada ayrıca, sanık Baha Toygar’ın ise ‘hakaret’ suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Mahkeme, taraflara esasa ilişkin mütalaaya karşı yazılı olarak savunma yapabilmeleri için süre verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

"AĞZIM AÇIK OLSUN Kİ BİPLEMEYİN"

Duruşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlamak istemediğini belirten Emre Kınay, ‘’Ağzım açık olsun ki biplemeyin’’ ifadesini kullanarak mahkeme salonunun önünden ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...