Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Şubat 2015 13:50

Ünlü oyuncuya hapis cezası

“Leyla ile Mecnun” dizisindeki “Ak Sakallı Dede” rolüyle tanınan Köksal Engür, 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ünlü oyuncuya hapis cezası
pkk, genelkurmay, dağlıca, uludere, taciz ateşi, Doçka, Uçaksavar,

Kapatılan Özel Yetkili 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nden İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen davanın karar duruşmasında, aralarında Köksal Engür ve eşi Jale Engür’ün de bulunduğu 17 sanık ve avukatları hazır bulundu. Evinde yapılan aramalarda 504 gram esrar maddesi ele geçirilen ünlü oyuncu Köksal Engür, savunmasında uyuşturucu maddeyi kendisi için sanıklardan birinden satın aldığını söyledi. Engür ifadesinde, “Kimseye uyuşturucu satmam. Konumum, mesleğim ve gelirim itibariyle bunu yapacak durumda bir insan değilim. Hiçbir örgüte de üye değilim. Eşim Jale Engür ile ayrı evlerde oturuyoruz. Herhangi bir örgüte üyeliğim söz konusu olamaz. Eşim ile biz ayrı evlerde oturuyoruz. Yakalanan uyuşturucu bana aittir” dedi.
“BASKI ALTINDA İFADE VERDİM”
Satıcı değil içici olduğunu vurgulayarak hakkındaki suçlamaları reddeden sanık Jale Engür ise, ilk ifadesini baskı altında verdiğini belirtti. Jale Engür, “Ele geçen uyuşturucunun miktarının fazla olduğunu, bu nedenle eşime yararı olması için kullandığımı ve bana ait olduğunu söylememi istediler. Baskı altında ifade verdim” diye konuştu.
Diğer sanıklar da beraatlerini talep ederken, daha sonra avukatların beyanları alındı.
UYUŞTURUCU BULUNDURMAKTAN 10 AY HAPİS
Verilen kısa aranın ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, oyuncu Köksal Engür ve eşi Jale Engür’ün de aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında suç vasfının değiştiğini kaydederek, bu 4 sanığı uyuşturucu bulundurmak suçundan 10’ar ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanıklar hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması maddesini uygulayarak, sanıklara 5 yıl içinde denetimli serbestlik süresine tabii tutulduklarını ve bu yükümlülüklere uygun davranmaları halinde davanın düşeceğini belirtti.
Mahkeme, 8 sanığın uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 7’şer yıl 9’ar ay 22’şer gün, 12 sanığın 6’şar yıl 3’er ay, 2 sanığın 5’er yıl 2’şer ay 15’er gün, bir sanığın 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmasına, bir sanığın da beraatine karar verdi.
Engür ve eşi 2012 yılında İstanbul Narkotik İstanbul Narkotik polisinin yaptığı operasyonda gözaltına alınmışlar, Engür'ün evinde 504 gram esrar ve üzerinde kokain kalıntısı bulunan hassas terazi ele geçirilmişti. Ergür ve eşi hakkında uyuşturucu madde ticareti yapmaktan dava açılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...