Tgrt Haber
22 Nisan 2019 16:09

Ünlü piyanist Şevket Uğurluer hayatını kaybetti

Piyanist ve şarkıcı Şevket Uğurluer, 81 yaşında hayatını kaybetti. Uğurluer, 24 Nisan'da son yolculuğuna uğurlanacak.

Ünlü piyanist Şevket Uğurluer hayatını kaybetti
ünlü piyanist,

Müzik dünyasının önemli ismi Şevket Uğurluer 81 yaşında hayata gözlerini yumdu. Uğurluer'in ölüm haberini İstanbul Caz Festivali Twitter hesabından duyurdu. Açıklamada, "25. İstanbul Caz Festivali Yaşam Boyu Başarı Ödülü sahiplerinden, piyanonun efsane ismi Şevket Uğurluer'i kaybettik. Yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyoruz." ifadelerine yer verildi.
Uğurluer'in cenazesi, 24 Nisan'da Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

ŞEVKET UĞURLUER KİMDİR?

Piyanist ve şarkıcı Şevket Uğurluer, 1938'de dünyaya geldi. Müzik çalışmalarına ilkokul döneminde mandolinle başlayan sanatçı, profesyonel çalışma hayatına 1955'de geçti. Dönemin belli başlı orkestralarında 1961 yılına kadar görev alan Uğurluer, henüz 17 yaşındayken Erol Büyükburç, Metin Ersoy, Kanat Gür ve Salim Ağırbaş'la birlikte kendi adını taşıyan bir orkestra kurdu.

Piyanist ve Şarkıcı Şevket Uğurluer Vefat Etti
"Şevket Uğurluer ve Arkadaşları" adlı orkestra ile devrin önemli şarkılarını seslendirip, folk ve klasik Türk müziği eserlerini caza adapte eden Uğurluer'in "Not Responsible", "Tombalacık Halimem", "You" isimli 45'lik plakları o yılların popüler eserler arasında yer aldı.

Aynı zamanda 1991'deki "Eurovision Şarkı Yarışması"na "İki Dakika" adlı şarkının bestecisi olarak katılan Uğurluer, TRT ekranlarında izleyiciyle buluşan "Anılarla Müzik" adlı programı, 20 yıl boyunca hazırlayıp, sundu. Uğurluer, geçen yıl ayrıca "25. İstanbul Caz Festivali" kapsamında "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"ne değer görülmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...