Tgrt Haber
17 Mart 2015 12:21

Ünlü sanatçı Müşerref Akay vasiyetini açıkladı

Türk Sanat Müziği’nin sevilen ismi Müşerref Akay çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ünlü sanatçı Müşerref Akay vasiyetini açıkladı
müşerref akay,vasiyet,ölüm,

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme'de sinema filmlerini de anlatan Müşerref Akay 22 filmde rol almış. "İlk filmimi 18 yaşımda Cüneyt Arkın'la yaptım, ikinci filmim Yılmaz Güney'le "Baba'ydı. 22 film çektim. Yılmaz Güney de söylemişti, Allah sana ne kadar güzel bir yüz vermiş sen neden sinemaya sıcak bakmıyorsun diye. Sinema çok zor bir iş. Benim yapabilecek ikinci bir işim vardı, o olmasaydı sinemada şansımı denerdim. Bir yılda iki filmim Altın Koza kazandı. " diyerek anlattı.
"ORHAN GENCEBAY DÜNÜRCÜBAŞI'MDI"
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme'de Orhan Gencebay'la ilgili de anılarını anlatan Müşerref Akay "Orhan Gencebay ile ilk tanıştığımızda dünürcübaşı olarak beni anne babamdan isteyen Orhan Gencebay'dır. Ben hatırlamıyordum Orhan bey kendi anlattı televizyonda. Çocuklarımın babası Orhan Gencebay'ın da yakınıydı. Evlendiğimizde Orhan Bey'in bir şarkısını da okumuştum. Arif Sağ'la ikisi gelip öğretmişti." diyerek paylaştı.
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme'de bir döneme damgasını vuran "Türkiye'm" parçasının kendisi için çok önemli olduğunu anlatan Müşerref Akay "Türkiye bence 10 yılda bir dönem yaşadı, her dönemin içinde vardım benim hoşuma giden bu. 1980'de yaptım sözü ve müziği bana ait bir kuplesini çocuklarımın babası yazmıştır. Bu şarkı benden ötedir. Türkiye için yapılan ve söylenen ilk ve tek şarkıdır. Türkiye'm yapıldığımda çok seven ve hiç sevmeyen kesimde oldu. Herkes sevdi bayıldı diyemem açık sözlüyüm. Türkiye aşığı bir kadınım bütün Dünya'yı gezdim, vatanım dedim. Çok vatanseverim. Eleştirilere uğradım mı, uğradım kırıldım. Belki kendimi ifade etmekte zorlandım, yanlış anlaşıldım. Beni çok seven insanlarda var, herkesin sevmesi gerek diye bir şey yok. " dedi.
"AY YILDIZLI ELBİSEYLE GÖMÜLMEK VASİYETİM"
İpek Tuzcuoğlu 'nun " Bir vasiyetiniz varmış" sözü üzerine Türkiye'm şarkısında giydiği ünlü Ay Yıldızlı elbisesinin tabutunun üstünde olmasını istediğini anlatan Müşerref Akay "Vasiyetim var. Tabutumun üstüne bu elbiseyi örtsünler. Annemin üzerine gömülmek istiyorum, babamda orada yatıyor. Onlarla olmak istiyorum, ölmekten korkmuyorum. Vatanımdan, çocuklarımdan ayrı ölmekten korkarım. " diyerek cevap verdi.
"MÜZEYYEN SENAR KENDİYLE BARIŞIK BİRİYDİ"
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme'de Müzeyyen Senar'la ilgili bir anısını da paylaşan Müşerref Akay "Çok sarıldığımız, konuştuğumuz günler oldu. Kendiyle barışık biriydi. Bir anım vardır, bir gazetenin gecesi stadyumda yapılıyordu. Ben yeni assolist olmuştum. Müzeyyen Hanım'la yan yana odalardaydık. Müzeyyen Senar bigudilerini sarmıştı, hazırlanıyordu. Çocuklarımın babası "sen solist çıkmalısın" dedi. Ben "burada tek solist var o da Müzeyyen Senar" dedim. Duymuş, geldi. Ben çıkarım sen hep solist olacaksın" dedi. "Ben hayır asla çıkmam" dedim. Çok kendinle barışıktı, umurunda değildi dünya. Kompleks yok insanlar sevsin sevmesin parası olsun olmasın umurunda değildi. " sözleriyle anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...