Tgrt Haber
24 Eylül 2021 17:02

Yavuz Bingöl isyan etti: O cenahtan ayrıldım

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazarken yaşadıklarını konu alan 'Akif'in galası yapıldı. Filmin başrol oyuncularından Akif'i canlandıran Yavuz Bingöl kendisine gelen eleştiriler nedeniyle Twitter hesabını kapattığını açıklayarak, "İnsanların hiç birbirine saygısı yok, o cenahtan ayrıldım" dedi.

Yavuz Bingöl isyan etti: O cenahtan ayrıldım
yavuz bingöl,,mehmet akif ersoy,,istiklal marşı,,Akif,

İstiklal Marşı'nın yazılış hikâyesini beyazperdeye taşıyan 'Akif' filminin galası önceki akşam gerçekleştirildi.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazarken yaşadıklarını konu alan 'Akif'in galasına Ersoy'un torunu Selma Argon, filmin başrol oyuncuları, sinemaseverler ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz katıldı.

Bugün vizyona giren olan film öncesi oyuncu kadrosu ve yönetmen Sadullah Şentürk, bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

"BU DEVLET NASIL KURULMUŞ GÖRSÜNLER" 

Yavuz Bingöl milli marşın kabulünün 100'üncü yılında bu filmde milli şair Mehmet Akif Ersoy'u canlandırdığı için büyük şeref duyduğunu söyledi. "Tacettin Dergahı'nı ziyaret ettim, oranın havasını soludum. Şiiri yazdığım masada ve yattığı yatakta oturdum. Şiiri yazdığı masaya dokunmak, koltuğa dokunmak, duvarlara bakmak beni role hazırladı” diyen sanatçı, “Birinci Meclis'te çekimlerimiz oldu, Mustafa Kemal Atatürk'ü oynayan Fikret Kuşkan ile olan sahnelerimiz de özeldi” açıklamasında bulundu.

Yavuz Bingöl isyan etti: O cenahtan ayrıldım

"Çocuklarımızı gençlerimizi izlemeye davet ediyorum. Bu şiir nasıl yazılmış, bu devlet nasıl kurulmuş görsünler” diyen ünlü oyuncu şöyle konuştu:

“Tarihi bir kişiliği oynamak onur vericiydi, inşallah izleyenler memnun kalır. Torunu Selma Hanım'la sohbetim ve onun konferanslarını dinledim Youtube'dan.”

TWITTER HESABINI KAPATTI

Film gösterime girmeden eleştiri oklarının hedefi olduğunu bu sebeple sosyal medya kullanmayı bıraktığını açıklayan Bingöl, “Onlar anlamsız şeyler. Ben alıştım eleştirilere ama hazırlıklı değilim. Çünkü ilgilenmiyorum artık sosyal medyayla. Çok ciddiye almıyorum asla, insanların hiç birbirine saygısı yok, o cenahtan ayrıldım. Kullanmıyorum Twitter'ı, tamamen bıraktım” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...