Tgrt Haber
19 Eylül 2021 14:22

Yeni Covid-19 varyantları havada daha iyi yayılmak için ortaya çıkıyor

Covid-19'un sürekli mutasyona uğraması koronavirüsle mücadeleyi zorlaştırırken sürekli yenilenen Covid varyantlarının nedeni ortaya çıktı.

Yeni Covid-19 varyantları havada daha iyi yayılmak için ortaya çıkıyor
covid-19,koronavirüs,covid

Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıktığı düşünülen Covid-19 virüsüyle mücadele sürerken virüsün sürekli mutasyona uğraması işleri zorlaştırdı. Son olarak Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantı ise yıkıcı ölümlere neden oldu. Bilim insanları, Covid-19 varyantları üzerinde çalışmalarına devam ederken ortaya çıkan sonuç ise endişeye neden oldu. Dailymail'in haberine göre, Covid-19 yeni mutasyonlarını 'Havada daha iyi yayılmak için' evrim geçiriyor.

Bilim insanları, Covid-19'un havada yayılmasını ''Kabus senaryosu'' olarak tanımlarken bulaşıcılığın git gide artması ise vakaların çoğalmasına neden oluyor. Virüsün havada daha iyi yayılması için mutasyona uğraması gerçekleşirse ise vakaların önüne geçilememesinden endişe duyuluyor.

Yeni Covid-19 varyantları havada daha iyi yayılmak için ortaya çıkıyor

''100 KAT DAHA FAZLA HAVAYA YAYIYOR''

Bu doğrultuda araştırmacılar, İngiltere'de Ocak ayında ortaya çıkan ve ikinci dalgayı tetikleyen Alfa varyantını incelediler. Maryland Üniversitesi'nden araştırmacılara göre, Alfa varyantı ile enfekte olan insanlar, virüsün orijinal Wuhan türünü yakalayanlardan 100 kat daha fazla havaya yayıyor. Ekipten Dr Don Milton, bulguların varyantların havada seyahat etmede daha iyi olmaya devam ettiğinin altını çizdi. 

Araştırmalar esnasında gönüllüler, bir makine sayesinde soluduğu havanın ardından izlendi. Kumaş ve cerrahi maskelerin enfekte bir kişinin soluğu virüs miktarının yaıya indirebileceğini gösterdi. Bilim insanları Alfa için yapılan bu araştırmanın sonucunun Delta için de aynı olacağını ön görüyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...