Tgrt Haber
26 Ocak 2022 18:20

Yeni dizisiyle ekranlara dönmeye hazırlanan İclal Aydın nasıl kilo verdi? İclal Aydın kimdir, kaç yaşında?

İclal Aydın'ın son halini gören sevenleri, gözlerine inanamıyor! İclal Aydın'ın yazdığı "Üç Kardeş" romanından aynı adla televizyon ekranlarına uyarlanan dizi şimdiden merak edilirken; dizinin kadrosunda yer alan İclal Aydın'ın nasıl zayıfladığı ise araştırılmaya devam ediyor. Peki, yıllar önceki fit görüntüsüne kavuşan İclal Aydın kimdir, kaç yaşında, nereli? İclal Aydın'ın yazdığı kitaplar, oynadığı diziler ve hayatı haberimizde...

Yeni dizisiyle ekranlara dönmeye hazırlanan İclal Aydın nasıl kilo verdi? İclal Aydın kimdir, kaç yaşında?
iclal aydın,üç kız kardeş,zayıflama

İclal Aydın'ın yeni dizisi "Üç Kardeş" şimdiden dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Uzun bir aranın ardından izleyici ile buluşacak İclal Aydın'ı görenler ise gözlerine inanamadı. Verdiği kilolalar ile büyük beğeni toplayan ve gençlik yıllarındaki fit görüntüsünü hatırlatan İclal Aydın'ın hayatı araştırılmaya başladı. Yazdığı kitaplarla son dönemde okuyucularına seslenen İclal Aydın'ın hayatı, dizileri, nasıl zayıfladığı ve yeni dizisine dair detaylar haberimizde! 

Yeni dizisiyle ekranlara dönmeye hazırlanan İclal Aydın nasıl kilo verdi? İclal Aydın kimdir, kaç yaşında?

İCLAL AYDIN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA? HANGİ DİZİLERDE OYNADI?

14 Eylül 1971 tarihinde dünyaya gelen İclal Aydın, memur olan ailesinin görev yeri sebebi ile Nevşehir'de doğdu. Bir yaşındayken tayin sebebi ile ailesiyle Ankara'ya taşınan Aydın, ilkokul eğitiminin ardından Elazığ Anadolu Lisesi'nde yatılı okumaya başladı fakat annesiyle babasının ayrılması üzerine tekrar Ankara'ya döndü.

İclal Aydın, ortaokul ve lise yıllarını yazarak ve tiyatro çalışmaları yaparak geçirdi. Lise üçüncü sınıftan itibaren bir yandan okuyup bir yandan çalışmaya başlayan Aydın, 1989 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü kazandı ancak ikinci sınıfta okulu bırakıp Berlin'e yerleşmeye karar verdi. Almanya'da altı yıl profesyonel tiyatroculuk yapan Aydın, orada çeşitli sosyal çalışmalara ve kurslara katıldı.

1996 yılı itibari ile tiyatroyu bırakarak Türkiye'ye dönen İclal aydın, 1997 yılında televizyon ekranlarına geçiş yaptı. 1997 yılında Ayna grubunun "Ölünce Sevemezsem Seni" şarksısının klibinde rol aldı. Ardından kariyerine "Sıcak Saatler" dizisinde devam eden Aydın, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

HBB'de gündüz kuşağında, "2'den 4'e" adında kadınlara yönelik program sunmaya başlayan İclal Aydın, 1998-2000 yılları arasında da Radyo D, Radyo Cumhuriyet, Radyo Kent, BRT FM'de program yapmaya devam etti. 1999'da ise "Hayat Güzeldir" programıyla BRT'ye geçti.

2000 yılında "En İyi Sabah Programı" ödülünü alan Aydın, "Hayat Güzeldir" programı için yazdığı günlükleri ve metinleri bir araya getirerek ilk kitabını okuyucuya sunmak için hazırladı.

Star TV'de yayınlanan "İki Aile" adlı televizyon dizisinde Emre Kınay ile başrolleri paylaşan Aydın, 2013 yılında Kanal D'de yayımlanan "Veda" dizisinde "Behice" karakterini canlandırdı.

2014 yılında "Arkadaşım Hoşgeldin" adlı komedi programında konuk oyuncu olan İclal Aydın, kariyerine "O Hayat Benim" dizisinde rol alarak devam etti. İclal Aydın,  son olarak Show TV'de "İclal Aydın'la Yeniden" adlı programın sunuculuğunu yaptı. İclal Aydın 2022 yılı itibari ile 50 yaşındadır ve dört evlilik gerçekleştirmiştir ve Lal Başbuğ adında bir kızı bulunmaktadır. 

İCLAL AYDIN'IN YER ALDIĞI FİLM VE DİZİLER

  • 2022 - Üç Kız Kardeş (TV Dizisi - Kendi kitabından uyarlama)
  • 2014 - 2015 - O Hayat Benim (Hasret) (TV Dizisi)
  • 2014 - Arkadaşım Hoşgeldin (Kendisi) (Tv Programı)
  • 2012 - Gına (TV Dizisi)
  • 2012 - Göç Zamanı (Zehra) (TV Dizisi)
  • 2012 - Aşkın Halleri (Asiye) (TV Dizisi)
  • 2009 - Haneler (Kendisi) (TV Dizisi)
  • 2009 - Güldünya (Canan) (TV Dizisi)
  • 2006 - İki Aile (Eda Aydeniz/Karaman) (TV Dizisi)
  • 2005 - Organize İşler (Hilal) (Sinema Filmi)
  • 2004 - Avrupa Yakası (TV Dizisi)
  • 2003 - Vizontele Tuuba (Reyhan ) (Sinema Filmi)
  • 2001 - Dedem, Gofret ve Ben (Ayfer) (TV Dizisi)
  • 2000 - Zor Hedef (Bahar) (TV Dizisi)
  • 2000 - Yarın Geç Olmayacak (TV Filmi)
  • 2000 - Vizontele (Reyhan) (Sinema Filmi)
  • 1998 - Sıcak Saatler (Melek) (TV Dizisi)
  • 1995 - Mirasyediler (Ayla) (TV Dizisi)
  • 1995 - Bir Demet Tiyatro (TV Dizisi)

İCLAL AYDIN'IN KİTAPLARI

  • 2001 - Hayat Güzeldir
  • 2003 - Bitmiş Aşklar Emanetçisi
  • 2004 - Yaz Bitmesin
  • 2005 - Gördüğüme Sevindim
  • 2009 - Evlerin Işıkları Bir Bir Yanarken
  • 2013 - Aşk ve Acı
  • 2013 - Bir Cihan Kafes
  • 2018 - Üç Kız Kardeş
  • 2019 - Kalbimin Can Mayası
  • 2019 - Unutursun

İCLAL AYDIN NASIL ZAYIFLADI? KİLO VERMEK İÇİN NE YAPTI?

Verdiği kilolarla gündeme gelen ve sevenleri tarafından merak edilen İclal Aydın, zayıflama sürecini anlattı. Birçok kişinin merak ettiği zayıflama hikayesine "Ben artık bir daha kilo veremem, hayat böyle de olur" diyorerek başladığını belirten İclal Aydın sözlerine şöyle devam ediyor:

"Ama sevgili Özlen 'Bir kez daha denesen ne olur ki?' diye sordu bir gün. Doğru ya. Ne olurdu? Sevgili dostum Serdar Bora Bayraktaroğlu da beni bu sürece hazırladı. İnsanın karşısında yargılayanlar değil de yanında destekleyenleri olunca her şey ne kadar da kolay ve güzel gidiyor ki...

Dün 4-5 saatliğine İstanbul'a bu iki dostuma son halimi göstermek için gittim. Kontroller yapıldı ama ikisine de beni çok mutlu eden bir başka haberi verdim, tiroid ve şekerimi 6 yıldır takip eden doktorum Dr. Faruk Ergönen bütün ilaçlarımızı bırakacak kadar iyi bir noktaya geldiğimizi söyledi. Sadece kilolarım değil, hastalıklarım da gitmiş. Beden yaşım gençleşmiş.

Vücudu 15 dakikada 15 haftalık spor yaptığına ikna eden iki aletten söz ediyorum, şaka değil. Ben diyetimi yaparken günde 6 kilometre yürüdüm fakat cuteraid ve cuteraflexi sayesinde kaslar aşırı biçimli güçlendiği için bu zayıflama süreci hızlı ve çok başarılı geçti. Bu kadar sıkı diyet yapmadan da bir beden incelme sağlayan bu aletler disiplinli bir program uygularsanız bir fitlik, biçim, incelik ve güç veriyor! Kondisyonu arttırdığını da eklemeliyim. İyi ki, iyi ki dinlemişim Doktor Serdar'ı…

Belli bir yaşa geldikten sonra fazlaca kilo veriyorsanız yüz ve vücut deforme olmadan bunu yapabilmek çok çok zor. Pandemi sırasında benim gibi bir lezzet düşkününün eşle dostla görüşemeyip, sevdiği mekanlara gidemeyişi de bir fırsattı. Üstelik bir de yeni kitabımı bitirmek gibi bir hedefim vardı. Tanık olanlar nasıl çalıştığımı bilir. Sabah 5:30-6:00 civarı uyanırım. Yalnızlığı severim. Çalışırken üç ay beş ay başka bir şey beni meşgul etmesin isterim. Edene gıcık olurum. Bu yüzden ben yazarken hele ki bir kitabın son üç ayındaysam bana anlayış gösteren aileme, arkadaşlarıma minnet dolar kalbim.

Lafı uzattım ama bu son üç ayı değerlendirebileceğim en iyi şekilde değerlendirdim sanırım. Asıl hedefe daha birkaç haftamız var ama şu anda bile emeklerinizin karşılığını bana gülen gözlerinizde görüyorum." 

Yeni dizisiyle ekranlara dönmeye hazırlanan İclal Aydın nasıl kilo verdi? İclal Aydın kimdir, kaç yaşında?

İCLAL AYDIN'IN YENİ DİZİSİ ÜÇ KIZ KARDEŞLER'İN KONUSU NEDİR?

İclal Aydın'ın yazdığı kitaptan uyarlanan ve kadrosunda kendisinin de yer alacağı "Üç Kız Kardeşler" dizisinin konusu merak ediliyordu, ilk fragmanı ile izleyicinin karşısına çıkan dizinin detayları ve konusu, fragmanın ardından araştırılmaya başladı. 

Üç Kız Kardeşler dizisinin konusu şöyle alınıyor:

"Bir zamanlar, bir ülkenin en güzel denizine bakan bir evde üç kız kardeş yaşardı. İsimleri Türkan, Dönüş ve Derya idi. Babaları Sadık Bey ve anneleri Nesrin Hanım ile birlikte geceleri kucak kucağa oturur, gelecekte onları bekleyen şahane yılların hayallerini kurarlardı.

Türkan, Dönüş ve Derya'nın, Ayvalık'ın çam kokulu sokaklarında geçen masal gibi çocukluğu, onları yetişkin dünyasının acımasızlığına hazırlamamıştı belki. Hiçbir hayatın, hiçbir seçimin göründüğü kadar kolay olmadığını, bazen en büyük, en akla gelmeyecek sırların en güvendiklerimizin kalbinde saklandığını, en korkulacak hastalıkların gün gelip geçmişi derleyip toplayabileceğini anlamak zaman istiyordu.

Ve zamanın ilaç olmadığı bir yara var mıydı dünyada?

Ayvalık'ın denize uzanan taş sokaklarından, nice yaşamlar görüp geçirmiş zeytin ağaçlarından, hayatın kaynağından akan suyundan, eski evlerinden doğmuş bir aile hikayesi Üç Kız Kardeş. Bir mutsuzluk hikayesi değil; neşeli günleri yad ede ede iyiliğe dönüşün hikayesi. İyileşmenin yolculuğu…"

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...