Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Aralık 2014 10:53

'Bu Tarz Benim' için sert açıklama

Büyük tepkilere yol açan 'Bu Tarz Benim' adlı moda yarışmasının final bölümünde yaşanan skandalla ilgili Show TV'den sert bir açıklama geldi.

'Bu Tarz Benim' için sert açıklama
bu tarz benim,sert açıklama,kanal yönetimi,

Show TV'de ekrana gelen ve jüri kadrosunda Nur Yerlitaş, Ivana Sert, Uğurkan Erez ve Kemal Doğulu'nun bulunduğu moda yarışması 'Bu Tarz Benim' finali ile büyük bir skandala imza atmış, günler öncesinden yarışmanın canlı yayınlanacağının duyurulmasının ardından yarışmanın final bölümü banttan verilmişti. Yarışmada ki skandallar bununla da kalmamış bütün akşam yayınlanan bant yayında jüri tam kadro yayında iken gece yarısı yayına giren canlı yayında jüri koltuğu boş ve stüdyoda yarışmacılardan başka kimse yoktu.
Show TV büyük tepkilere neden olan yayının ardından bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada kanal yapımcılar Haluk Şirin ve Caner Erdem'i suçlandı ve yayınla ilgili yargıya başvurulacağını belirtti.
İşte, Show TV'den yapılan o açıklama:
Hukuki değil, ahlaki değil, etik değil
Geçtiğimiz Cumartesi akşamı, Show Tv’de yayınlanmakta olan Bu Tarz Benim adlı programın final bölümünde yaşananlar, Türk televizyonculuk tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir rezalete yol açarken, hem izleyicimizi, hem kanalımızı mağdur etmiştir.Show TV, yaşanan bu rezaletin sorumlusu olan yapımcı firma ve yetkilileri hakkında, hukuki süreç başlatmıştır. Yaşanan mağduriyeti dile getirmek ve olayların iç yüzünü aktarmak, kanal olarak, izleyicilerimize karşı sorumluluğumuzdur.
Show TV ve İzleyicileri, En Büyük Mağdur
Yapımcılar Haluk Şirin ve Caner Erdem’e ekranını açıp, Bu Tarz Benim adlı projeyi hayata geçiren Show TV ve değerli izleyicileri, mağdur edilmiştir.
Programın yeni sezon hazırlık bölümlerinin yayını bile devam ederken, yapımcı, sözleşmeyi, finale günler kala, hukuka aykırı bir şekilde feshetmiştir.
Show TV, maruz kaldığı bu hukuksuzluk karşısında dahi, izleyicisini mağdur etmeme adına, programın finalini canlı olarak yayınlama imkanını yapımcıya tanımıştır.Buna rağmen yapımcı, kanalı sabote etmeye yönelik davranışı ile izleyiciyi hiç çekinmeden mağdur etme yoluna gitmiştir. Haftalarca programı heyecanla, sadakatle takip eden ve finali izleme hakkı olan izleyici, yapımcı firma tarafından, bu haktan mahrum bırakılmıştır.
Finalin canlı olarak ekrana gelmesi konusunda uzlaşıldığından, Show TV, tüm hafta boyunca hem ekranından, hem de sosyal medya dahil tüm iletişim kanallarından, izleyicisine bu bilgiyi duyurmuştur. Ancak son anda, programın yönetmeni aranarak, planlanan yayın akışı değiştirilmiştir. Böylelikle, ortaya, hem Show TV’yi, hem de izleyiciyi mağdur eden bir yayıncılık rezaleti çıkmıştır.
Ayrıca, programın jüri üyeleri Nur Yerlitaş, Ivana Sert, Kemal Doğulu ve Uğurkan Erez de, kendilerini severek takip eden izleyicilerine karşı hiçbir sorumluluk hissetmeyerek, finalin canlı yayınlanan bölümüne katılmamış, yapımcının bu kabul edilemez tavrına destek vermiştir.
Show TV hukuksal olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacaktır. Ancak; yapımcının hukuki, ahlaki ve etik olmayan bu davranışı nedeniyle, izleyicinin yaşadığı mağduriyet, ne yazık ki asla giderilemeyecektir.Show TV olarak inanıyoruz ki, televizyonculuk her şeyden önce izleyiciye karşı sorumlu olmaktır. Yaşanan bu mağduriyet, sadece Show TV’ye değil, sektöre vurulmuş bir darbedir. Ve unutulmamalıdır ki bu yaşananlar, bu sorumsuzluktaki yapımcılarla iş yapan her kanalın ve izleyicisinin başına gelebilir.
Saygılarımızla,

   

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...