Tgrt Haber
23 Ekim 2015 06:05

Duayen gazeteci hayata veda etti

'Enseyi karartmayın' sözüyle hafızalara kazınan, duayen gazeteci ve yazar Çetin Altan, 88 yaşında yaşama veda etti

Duayen gazeteci hayata veda etti
gazeteci, duayen, Çetin Altan,

 Türk basını ve edebiyatının duayen ismi gazeteci yazar Çetin Altan, 88 yaşında hayatını kaybetti. Altan'ın cenazesi bugün Teşvikiye Camisi'nden son yolculuğuna uğurlanacak.

88 YILLIK SERÜVEN
Çetin Altan, hastalığı nedeniyle İstanbul Maltepe'deki Fatih Üniversitesi Hastanesi'nde yatıyordu. Haziranda hastaneye kaldırılan ve tedavinin ardından taburcu edilen Altan, bir süre önce yine hastaneye kaldırıldı. Gözetim altında tutulan Altan, dün yaşamını yitirdi. 22 Haziran 1927'de İstanbul'da doğan Altan, 88 yıllık yaşamına birçok başarı sığdırdı. Gazetecilik ve yazarlığının yanı sıra 1965-69 arasında Türkiye İşçi Partisi milletvekili olarak TBMM'de yer alan Altan, 1946'da Ulus gazetesinde başladığı gazetecilik hayatını 87 yaşında Milliyet'teki 'Şeytanın Gör Dediği' köşesindeki yazılarına ara verene kadar sürdürdü. Altan, birçok dile çevrilen 'Büyük Gözaltı' dahil 4 roman, çoğu sahnelenen 10 tiyatro oyunu yazdı, deneme ve inceleme kitaplarına imza attı. Kitapları ve köşe yazılarındaki üslubuyla Türkçeyi zenginleştiren Altan, sıkça kullandığı 'enseyi karartmayın' sözüyle de hafızalara kazındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...