Tgrt Haber
16 Eylül 2018 15:34

16 Eylül HADİ İpucu Sorusu ve Cevabı! Melpomeni Batığı Nedir? Hadi Melpomeni Batığı nerede?

16 Eylül HADİ ipucu sorusu ve cevabı! Melpomeni Batığı Nedir? Melpomeni Batığı nerede? Bu akşamki Hadi sorusu ve cevabı haberimizde. Hadi, bu akşam tam 20 bin liralık yarışma düzenliyor. Zor sorulardan oluşan yarışmada büyük ödüle sahip olmak için 15 soruyu doğru yanıtlamak gerekiyor. Hadi ipucu 16 Eylül nedir, 16 Eylül Hadi ipucu nedir, Hadi 16 Eylül dergilik gibi konular internette şu anda sıkça araştırılıyor. Sevilen yarışmaya dair bilgiler burada...

16 Eylül HADİ İpucu Sorusu ve Cevabı! Melpomeni Batığı Nedir? Hadi Melpomeni Batığı nerede?
16 Eylül Hadi ipucu sorusu ve cevabı,Melpomeni Batığı Nedir,Melpomeni Batığı nerede

Merakla beklenen 16 Eylül HADİ ipucu Sorusu ve Cevabı! Melpomeni Batığı Nedir? Melpomeni Batığı nerede? Bu akşamki Hadi sorusu ve cevabı haberimizde. Hadi, bu akşam tam 20 bin liralık yarışma düzenliyor. Zor sorulardan oluşan yarışmada büyük ödüle sahip olmak için 15 soruyu doğru yanıtlamak gerekiyor. Hadi ipucu 16 Eylül nedir, 16 Eylül Hadi ipucu nedir, Hadi 16 Eylül dergilik gibi konular internette şu anda sıkça araştırılıyor. Sevilen yarışmaya dair bilgiler burada...

HADİ 16 EYLÜL İPUCU NEDİR?
Sevilen yarışma Hadi, bugün saat 20.30'da tam 20 bin lira ödül dağıtacak. Para ödülü için iyi bir ipucu elde etmek isterseniz, en zor sorulardan birinin cevabını Dergilik uygulamasındaki Atlas Dergisi'nden şimdiden öğrenebilir ve canlı yayında bir adım öne geçebilirsiniz! Hadi sosyal medya hesaplarından bugüne dair ipucu paylaşılmayacak, ipucu sadece Dergilik'te! İpucunu öğrenmek için Dergilik uygulamasını telefonunuza indirmeniz gerekmektedir.

Melpomeni batığı nerede, nedir sorusu araştırılıyor. Melpomeni batığı hakkında bilgiler merak ediliyor. 1904 yılında Çanakkale Boğazı'nın geçerken sulara gömülen Yunan bandıralı "Melpomeni Batığı", içerisinde bulundurduğu hediyelerle paha biçilemiyor. İngiliz yapımı bir buharlı gemi olan Melpomeni, paha biçilmez hediyelerle, kıymetli eşyayla yüklüydü. İstanbul'a doğru yola çıkan talihsiz gemi, Çanakkale Boğazı'ndan geçerken fırtınaya yakalanarak sulara gömülmüştü. Gemi mürettebatının büyük bir kısmı Babakale açıklarında batan gemiden değerli malzemeyi kurtarmaya çalışırken boğularak ölmüştü. Tam bir asırdır, denizin 57 metre altında yatan "Melpomeni batığı" yıllar sonra, ilk kez tüm detaylarıyla görüntülendi. Dalgıç eğitmeni ve su altı fotoğrafçısı Tahsin Ceylan'ın çektiği görüntüler tek başına bir belgesel olmaya yetecek kadar gizemli ve malzeme dolu. Görüntülerde, gemide birçok değerli eşyanın yanı sıra dönemin Osmanlı Padişahı'na hediye edilmek üzere İngiltere'den gönderilen 3 spor otomobil de bulunuyor. Birçok derginin içerisinde yer alan Melpomeni batığı Atlas dergisinin Eylül sayısının kapağı oldu. Çanakkale’nin Babakale Köyü açıklarında 1921 yılında mayına çarpan Melpomeni, kime ait olduğu henüz belirlenemeyen değerli kargosuyla birlikte sulara gömülmüştü.

16 EYLÜL HADİ İPUCU SORUSU VE CAVABI İÇİN TIKLAYIN

MELPOMENİ BATIĞI NEDİR?

16 Eylül HADİ İpucu Sorusu ve Cevabı! Melpomeni Batığı Nedir? Hadi Melpomeni Batığı nerede?

ATLAS’IN KAPAĞI OLMUŞTU

Atlas’ın Eylül sayısının kapak konusu gizemli Melpomeni batığı. Çanakkale’nin Babakale Köyü açıklarında 1921 yılında mayına çarpan Melpomeni, kime ait olduğu henüz belirlenemeyen değerli kargosuyla birlikte sulara gömülmüştü. Atlas, Türkiye sularındaki en güzel batık olarak da bilinen Melpomeni’ye daldı. Hırvatistan’ın başkenti Zagreb, Bozcaada, Bolu ilinin birbirinden güzel gölleri, Asya’nın en eski halklarından biri olan ve Vietnam’da yaşayan Hmonglar da derginin konuları arasında. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan yangının hemen ardından Atina yakınlarındaki Mati bölgesine giden Atlas, felaketin izlerine ve tanıkların anlattıklarına da yer veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...