Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ocak 2019 11:42

16 Ocak Hadi ipucu sorusu İçinde kahve dövülen, taştan veya ağaçtan yapılmış büyük havanın adı nedir | HADİ SORUSU

Hadi 16 Ocak ipucu 12:30 sorusu cevabı. Hadi İpucu cevabı Dibek ne anlama geliyor? 16 Ocak Hadi ipucu sorusu cevabı ve joker kodu belli oldu mu? Hadi'de bugün ipucu sorusu, İçinde kahve dövülen, taştan veya ağaçtan yapılmış büyük havanın adı soruldu. İşte Hadi 16 Ocak sorusu ve cevabı...

16 Ocak Hadi ipucu sorusu İçinde kahve dövülen, taştan veya ağaçtan yapılmış büyük havanın adı nedir | HADİ SORUSU
hadi 16 ocak sorusu

Hadi 16 Ocak ipucu 12:30 sorusu cevabı. İpucu cevabı Dibek ne anlama geliyor? 16 Ocak Hadi ipucu sorusu cevabı ve joker kodu belli oldu mu? Hadi'de bugün ipucu sorusu, İçinde kahve dövülen, taştan veya ağaçtan yapılmış büyük havanın adı soruldu. Saat 12:30 için ayrı aksam saat 20:30 içinse ayrı iki soru yöneltilen ödülü yarışma uygulaması Hadi İpucu'nun yanıtları haberimizde. 

HADİ İPUCU 16 OCAK SORUSU CEVABI

Soru: Kültürümüzde apayrı bir yeri olan kahvenin toz haline getirilmesinde kullanılan ve içinde genellikle kahve dövülen, taştan ya da ağaçtan yapılmış büyük havan hangisidir?

Cevap: Dibek

Hadi ipucu sorusu

DİBEK NEDİR?

Dibek, “Taştan ya da ağaçtan yapılmış, genellikle tahılın kabuğunu ayıklamada, tahıl ve benzeri şeyleri ezmede yararlanılan büyük havan” olarak geçiyor sözlüklerde. Dibek kahvesi ise, Türk kahvesinin ve çeşitli bitkilerin bu koca havanda yani dibekte dövülerek, iyice toz haline getirilmiş hali oluyor.

HADİ NEDİR?

Geçtiğimiz haftalarda AppStore’larda yerini alan HADİ artık Androidlerin de cebine girdi. Binlerce kişi tarafından aynı anda canlı oynanabilen yarışma; günde iki kez yayınlanıyor. Yarışmacıların binlerce lira gerçek parayı 12 soruyu bilmeleri durumunda kazandığı yarışmada; eğlence ve heyecan bir arada. Her gün aynı saatte sadece on iki soruluk yarışma boyunca canlı yayınlanan yarışmaya erişmek için Hadi uygulamasını indirmek yeterli. Uygulamayı kullanmak ise tamamen ücretsiz. Yapılması gereken tek şey, daha önce bildirilen yarışma saatinde uygulamayı açık tutmak. Akabinde telefon ekranını dolduran sunucu; canlı yayında soruları ardı sıra soracak; oyuncular ise çoktan seçmeli cevapları tek bir tık ile yanıtlayacak. Yanıtlama süresi ise on saniye. Yarışma sırasında yarışmacılar canlı yayında yazışabiliyor, arkadaşını yarışmaya üye edenler ise ekstra can hakkı kazanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...